https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO in VIDEO: Rok Bagoroš: »Uspehov ti nihče ne prinese na pladnju«

Murska Sobota, 15.4.2013  

Pomurski stunt voznik Rok Bagaroš te dni zaključuje svoje naporne priprave na turnejo, ki ga bo vodila po Evropi, Aziji in Južni Ameriki. Pred odhodom na turnejo si je vzel nekaj časa tudi za nas.


Motivirano v »Moto GP« Stunt ridinga

Rok je vstopil v elitno skupino svetovnega stunt ridinga. Sem spadajo vozniki, čigar motorji imajo vsaj 500 kubičnih centimetrov, njegov ima kar 690 kubičnih centimetrov. Kot tovarniški voznik KTM-a je eden izmed redkih tovarniških voznikov na svetu.

S svojim KTM 690 Duke se je na novo sezono pripravljal intenzivno. Čez zimo je dva meseca preživel v Kopru, sedaj pa se pripravlja doma. Povprečno vsak drugi dan »preživi« tri do štiri ure na motorju in trenira in pili svoje trike. Poleg treninga na motorju trening namenja tudi fitnesu, stretchingu, teku in akrobatskemu treningu. Tovrsten trening mu pomaga, da pridobiva predvsem gibčno telo, kar je pri njegovem športu zelo pomembno.

Prehrane, kot je povedal, ni spreminjal, saj uživa vse. Dnevno ima šest zmernih obrokov, med intenzivnejšimi treningi in nastopi pa uživa še prehranska dopolnila, saj je takrat telo pod konstantnimi obremenitvami in stresom, ter tako nima časa pravočasno konzumirati vitaminov in ostalih snovi.

Začetek v Avstriji, v Varšavi ob boku Tonyu Hawku

Bagoroš sezono začenja z nastopi med 19. in 21. aprilom na motorističnem sejmu v Avstriji, kjer je vse od reklame, ki jo je posnel za Red Bull še vedno zelo zaželen, saj bo v naši severni sosedi letos imel kar osem šovov. Evropski del turneje bo nato nadaljeval še v Nemčiji, na Poljskem, pa tudi v Švici, kjer v Zürichu na sejmu tisti dan, ko ima svoj šov, pričakujejo milijon obiskovalcev. Pot pa ga bo tudi letos zanesla še v Azijo in Južno Ameriko.

Kot pravi sam, se zelo veseli nastopa v Varšavi, kjer bo nastopil v okviru Gumballa 3000 (vsakoletne 4.800 km dolge dirke eksotičnih in športnih avtomobilov). Poleg njegovega poligona bo svoj poligon imela rolkarska legenda Tony Hawk, zaradi česa je zelo navdušen in na nek način tudi počaščen.

VIDEO:

 »V petih letih bom poizkušal biti svetovni prvak«

Junija ga čaka svetovno prvenstvo v Bolgariji, katerega, kot pravi, že nestrpno pričakuje. Kot začetnik se bo na prvenstvo odpravil z realnimi cilji, saj si želi, da se uvrsti v četrtfinale, tudi polfinale pa bi mu lahko bilo dosegljivo. Ker je bil evropski prvak že v mladinski konkurenci, pa se tukaj ne bo zaustavil, saj si je skupaj s KTM-om zadal cilj in obljubil, da bo poizkušal v petih letih osvojil naslov svetovnega prvaka še v članski konkurenci. Zaveda se, da se bo za uresničitev cilja moral odreči marsičemu in se držati zastavljenega načrta.

»Uspehov ti nihče ne prinese na pladnju«

Da je vsak začetek težak, je spoznal tudi Rok. Da bi uresničil svoje sanje, je kot nadebuden mladenič počel marsikaj, med drugim je pral posodo in raznašal časopis, vse kar je zaslužil pa je vložil v sebe in svoje sanje. »Uspehov ti nihče ne prinese na pladnju, tudi meni jih ni.« Da bi postajal boljši in boljši je veliko treniral, med treningi je, velikokrat padel. Pade tudi še danes. »Padci so sestavni del športa. Padec je dokazilo da greš preko svoje meje, da napreduješ,« doda.

Njegovi začetki so ga pripeljali do uspehov, sedaj letno na poti preživi 200 dni. Ko pa se vrne rad zažura na »hardcore« s svojimi prijatelji, vendar se med turnejami »zabremza«, kar je včasih težko a potrebno.

Nova guma vse na tri tedne

Ob veliko treningih in nastopih porabi tudi veliko opreme. Tako novo gumo potrebuje vse na tri tedne, letno pa jih »skuri« med 40 in 50. Vse na tri oz. štiri tedne potrebuje tudi nove čevlje. Rokavice mora zamenjati dvakrat na mesec, med tem ko mu čelada služi dlje. Zadovoljen je, da za njegov »potrošni material« sedaj poskrbijo sponzorji.

Še letos kolekcija oblačil

Rok pa ni aktiven le na motorju, ampak se ob tem loteva še drugih projektov. Letos se bo tako uresničila njegova velika želja, saj bo lansiral svojo kolekcijo oblačil in očal, ki bodo naprodaj po celem svetu.

Ker je zaslovel s posnetki na Youtubu, kjer njegovi oboževalci nestrpno pričakujejo nove posnetke, se bo lotil še enega posebnega projekta. Maja bo začel snemati »Milijon klikov film«, kaj več o njem pa nam ni želel izdati, saj naj bo presenečenje.

Foto in video: Denis Pozderec

Več fotografij v spodnji galeriji  ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2013 ob 11:41 sobočanec gost

      Rok čestitke. Za vse kar si storil je potrebno veliko odrekanja. Jaz ti želim predvsem zdravja in naj ti kosa reže vse življenje, saj si vložil veliko truda. Vse dobro.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2013 ob 12:29 Del R gost

      Točno tak. Se popolnoma strinjam s prejšnjim komentarjem. Plus tega pa eden redkih, ki ga slava ni pokvarila.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2013 ob 16:54 kk gost

      http://www.youtube.com/watch?v=aaN_Xxc-2EA http://www.youtube.com/watch?v=klteYv1Uv9A http://www.youtube.com/watch?v=1D4lw59ledI

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2013 ob 23:16 aloalo gost

      Rok legenda!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.04.2013 ob 23:38 gost gost

      je vse ampak ima naj raje ocvrte ligneje iz grila z soboske trznice!(ampak samo takrat ko je olje v fritezi cisto)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.04.2013 ob 7:15 gost gost

      gost - gost se strinjam z tabo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.