https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: 9. Močvirski tulipan v Veliki Polani privabil številne ljubitelje športa in narave

Velika Polana, 21.04.2013 ob 10:00  

Včeraj se je v Veliki Polani pod okriljem Mladinskega kluba Velika Polana odvijal že deveti tek »Močvirski tulipan«. Včerajšnjega teka na srečno ni ogrozilo vreme in je bil uspešno izpeljan, potem ko so organizatorji morali prvotno planirani termin v začetku meseca aprila zaradi slabega vremena prestaviti.


Udeleženci prireditve so lahko sodelovali v treh disciplinah in sicer v teku, kolesarjenju ali pa so celotno pot prehodili. Tekači so se na 4,2-kilometrsko pot podali točno ob 14. uri. Startali so iz parka v Veliki Polani, pot pa zaključili na jasi pri Copekovem mlinu.

Namen prireditve ni bil samo športne narave in druženje ljubiteljev narave, ampak tudi opominjati na izginjajočo vrsto – močvirski tulipan. Udeleženci prireditve so tekli, hodili ali kolesarili po poljanah, kot jih je poimenoval že Miško Kranjec.

Na lastne oči smo se tudi prepričali, da močvirski tulipani zares rastejo v neposredni bližini prireditvenega prostora. Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju ob domačih dobrotah in pajanem kruhu.

Bojan Sobočan

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.