https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sveti Jurij na Goričkem: Cerkveno vodstvo naj bi ignoriralo prošnje staršev prvoobhajancev

Sveti Jurij, 22.05.2013 ob 9:21  

Župnijski pastoralni svet v župniji Sveti Jurij je na sestanku pojasnili prisotnim, da so poskušali vzpostaviti stik s škofom prek pisem, vendar je ta njihova pisma ignoriral in zato ni bil prisoten na sestanku. V nadaljevanju so se oglasili tudi prisotni starši prvoobhajancev, ki so povedali enako zgodbo. Tudi oni naj bi želeli priti do škofa, ampak so bili na enak način neuslišani kot člani ŽPS.

Eni od staršev naj bi si s škofom dopisovali nekaj dni prek elektronske pošte ter prosili za srečanje. Ker odgovora niso dobili, so mu poslali tudi pismo, v katerem so ga spraševali, zakaj jih odklanja. Tokrat so v odgovor dobili pojasnilo, da ni nobenih težav, saj naj bi se vsi starši strinjali, da bodo njihovi otroci prejeli prvo obhajilo v župniji pri Gradu. Kot je bilo nato s strani staršev povedano, se je le nekaj družin odločilo, da pelje svoje otroke k prvemu svetemu obhajilu drugam. Ostali pa svoje otroke ne želijo in ne bodo dali k zakramentu prvega svetega obhajila v drugo župnijo, ampak bodo počakali, da se vrata cerkve v Svetem Juriju zopet odpro. Z to odločitvijo prvoobhajancev oziroma njihovih staršev so se strinjali vsi prisotni in jih podpirajo.

Na podlagi ignoriranja s strani škofa in škofije so vsa ta dogajanja, pisma, prošnje ter tudi zavrnitve posredovali naprej na nuncija v Ljubljano. Pismo, ki so ga starši poslali na sedež nadškofije v Ljubljano, prilagamo v priponki. Dodali so še, da so v primeru, de ne bodo uslišani tudi z njegove strani, pripravljeni iti še korak naprej. K tej odločitvi staršev so se pridružili vsi prisotni in so podali mnenje, da je potrebno situacijo opisati in poslati do zadnje instance v upanju, da bo zmagala resnica, ki je, žal, tudi v cerkvi na tej poti niso srečali.

Fotogalerija

Komentarji

  1. kr-en
    23.05.2013 ob 22:23 kr-en

    l

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. Za komentiranje se morate prijaviti!

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.