https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Čez dve leti bodo po Pomurju lahko vozili električni vlaki s hitrostjo do 160 km/h

23.05.2013 ob 10:11  

Evropska komisija je prejšnji teden Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo posredovala sklep o sofinanciranju prve faze projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter za posodobitev modernizacijo nivojskih prehodov in izvedbo podhodov na železniških postajah. Gre za t. i. velik projekt, katerega skupna vrednost je ocenjena na 329,8 milijona evrov, od tega bo 166,2 milijona evrov prispeval Kohezijski sklad. Gradbena dela na projektu, ki se bo predvidoma zaključil do konca leta 2015, že potekajo.

V okviru projekta, ki se bo izvajal v dveh fazah, so zajeti rekonstrukcija, elektrifikacija in nadgradnja železniške proge Pragersko–Hodoš za hitrosti do 160 km/h ter modernizacija nivojskih prehodov in izvedba podhodov na železniških postajah. V okviru prve faze, ki je predmet tokratnega sklepa o sofinanciranju, je predvidena elektrifikacija, rekonstrukcija in nadgradnja železniške proge, vključno z ukrepi za preprečevanje čezmernih vplivov na okolje.

Projekt je del vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T), natančneje železniške osi Lyon–Trst–Divača / Koper–Divača–Ljubljana–Budimpešta–meja z Ukrajino, ki je prednostni projekt TEN-T št. 6 in poteka tudi po V. evropskem prometnem koridorju – enem od desetih prednostnih železniških koridorjev med Evropsko unijo in drugimi evropskimi državami.

Končno bodo električni vlaki lahko vozili tudi po Pomurju

Odsek železniške proge Pragersko–Hodoš je edini odsek V. evropskega prometnega koridorja, ki še ni elektrificiran. Z razvojem pristanišča Koper, kot pomembnega uvozno-izvoznega in tranzitnega pristanišča, bo ta proga prevzemala vse večje količine mednarodnega tovora v smeri proti Madžarski, Slovaški, Češki, Poljski, Ukrajini in obratno proti pristanišču Koper ter Italiji.

Tudi v minulih letih se je vlagalo v izgradnjo in posodobitev proge. Tako je bila med Pragerskim in Ormožem s pomočjo evropskih sredstev posodobljena proga ter njene signalno-varnostne in telekomunikacijske naprave.

V prvi fazi predvideno 109 km elektrifikacije, 6 jeklenih mostov, 5 postaj in postajališč

Z uresničitvijo tokratnega projekta, ki pomeni nadgradnjo že omenjenih del v minulih letih, se bodo izboljšale prometne storitve, povečala se bo hitrost vlakov ter zmogljivost proge za prihodnje prometne potrebe V. vseevropskega železniškega koridorja. V okviru prve faze projekta je predvidena elektrifikacija 109 kilometrov obstoječe železniške proge Pragersko-Hodoš-državna meja, vključno s tiri in izgradnjo voznih vodov, petih novih elektronapajalnih postaj, postavitvijo 13,5 kilometrov protihrupne ograje, izvedbo ukrepov pasivne protihrupne zaščite na 166 stavbah ter rekonstrukcjo 5 postaj in 9 postajališč kot tudi 6 večjih jeklenih mostov (4 bodo obnovljeni, 2 pa bosta zamenjana v celoti).

V drugi fazi načrtovno 19 izvennivojskih križanj, 27 nivojskih prehodov z zapornicami, 32 nivojskih prehodov pa bo ukinjenih

Z drugo fazo projekta – modernizacijo nivojskih prehodov PragerskoHodoš – bo zgrajenih 19 izvennivojskih križanj, 27 nivojskih prehodov bo zavarovanih z avtomatsko napravo za zavarovanje in z zapornicami, 32 nivojskih prehodov pa bo ukinjenih. Tudi za izvedbo te faze je predvideno sofinanciranje iz evropskih sredstev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      23.05.2013 ob 12:40 RobinHood

      Včasih so takim smelim načrtom rekli: "Sanja svinja o koruzi". No, mogoče bo, če se ne bodo ljudje preveč po robu postavili. Le kaj ima mali Pomurski človek od te železnice ? NIČ !!! Gre za transport velikih količin blaga iz vzhodne Evrope. Tisti drobiž, ki še pride od tega pa itak pobere Ljubljana. Pomurci imamo od tega samo ŠKODO !

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2013 ob 12:41 gost gost

      Što de pa tao financero? mi somarge ka plačuvlemo tak drage cestne sklade štere penaze pa itak v železnice idejo. Namesto ka be nan tej "makedamske" ceste popravile.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2013 ob 19:48 gost2 gost

      cestni sklad ti večine cest prinas nede plačo, ker so vse občinske, redko kera je državna :) Avtocesto so nan plačali .. pa še to so nas pripelali žedne prek vode ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2013 ob 20:45 mjau gost

      Robinood ... no no ... in če ne bi vlagali v obnovo proge v Pomurju, tudi ne bi bilo dobro ... treba je iz vsake zadeve jemati tisto kar je pozitivno ... nenazadnje če bodo vlaki vozili z 160 km na uro se bo čas potovanja med MS in denimo Ljubljano skrajšal ... tako da ni treba glih gledati na vsako stvar črnogledo ...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2013 ob 14:04 ja gost

      Goričke občine ob novi železnici pa kar cevtijo in se razvijajo, kot so obljubljali - končno. Brezposelnost v teh občinah je skoraj nična. Ja, ja železnice so prinesle velik gospodarski razvoj ljudem in občinam ob železniški progi proti Hodošu. Ob tej gradnji so korporacije tukaj potegnile kratko in prav tako prekupčevalci z zemljo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2013 ob 14:25 čiro gost

      Tak bodo vse žepne občine ukinili., predvsem pomurske .Idemo nazaj v stare čase.Cug pa naj vozi čim hitreje, da ne vidi toga jada.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.05.2013 ob 8:18 Jamranje gost

      Kaj je zdaj dobili ste avtocesto in dobili boste prvo hitro progo v Slovenji pa obvoznico v Murski vi pa še kar jamrate da ste pozabljeni od Ljubljane, tu nekaj ne štima.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.05.2013 ob 8:56 gost gost

      Uuuuuuuuuu, strašna je tou avtocesta. Prva hitra železniška proga je tudi zelo pomembna za nas, zdaj mo zaradi toga meli plače jurja evrov. Obvoznico de nan Ljubljana dala? Vau, fala Ljubljana ka si nan dala Štiheca pa Polaniča, brez toga nebi bilo obvoznice. Rejsan, fala ti Ljubljana ka nan daš nazaj nekaj našoga denarja kcuj k toj obvoznici. Neven kak smo lejko tak nezahvalni pa samo jamramo. Fuj nas boj...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.