https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Od še večjega romantika do študentke glasbe ter reuniona v vzoru Pop Design

23.5.2013  
Kakšno je tvoje življenje danes in kako se je razvila tvoja glasbena pot v vsem tem času?
Marko Pascal Rožman: "Vmes je definitivno minilo že veliko časa in marsikaj se je tudi spremenilo, če ne drugo - nimam več dolgih las (hehe). V bistvu sem zadnje čase precej posvečen študiju arhitekture v Ljubljani, vendar pa si vedno najdem čas tudi za glasbo. 
Nedavno sem imel nekaj manjših koncertov, posnel sem tudi nov komad z naslovom Ti, ki je trenutno moj najnovejši komad, pred tem pa sem posnel še skladbo Res ne vem, ki je bila tudi na lestvici na Radio 1, sedaj imam vse skupaj posnetih torej že 6 skladb. 
Objava na Pomurcu je definitivno pripomogla k večji prepoznavnosti, sploh kar se tiče bralcev, ker mislim da je vsaka reklama dobra, tudi če gre le za en kratek oglas, tako se je moje ime pojavilo tudi v Žurnalu."
The Eight (Uroš): "Po srednji šoli je en član ostal v Pomurju, en je šel študirat v Maribor, trije pa v Ljubljano. V prvem letniku faksa smo imeli še kar nekaj špilov, ampak nam je šlo vedno težje skupaj z razdaljo, časom, faksom, itd. Moj predlog je bil sicer, da bi člani, ki smo v Ljubljani poiskali pač druge oziroma nove člane za bend, vendar ni bilo posebnega interesa. Tako da smo počasi uspešno propadli... Trenutno sem sam začel iskati novi bend, za ostale člane Eightov pa žal ne vem, če se še kaj posebno glasbeno udejstvujejo."

Za nami je že lepo število predstavljenih kandidatov v rubriki POM-MUZIKA, zato smo se obrnili na naše že predstavljene kandidate, da z nami delijo, kako se je njihovo življenje spremenilo od objave prispevkov pa do danes.

 

Kakšno je življenje že predstavljenih kandidatov danes, kako se je razvila njihova glasbena pot in kako je nanjo vplivala objava v POM-MUZIKI?


Marko Pascal Rožman: "Vmes je definitivno minilo že veliko časa in marsikaj se je tudi spremenilo, če ne drugo – nimam več dolgih las (hehe). V bistvu sem zadnje čase precej posvečen študiju arhitekture v Ljubljani, vendar pa si vedno najdem čas tudi za glasbo. Nedavno sem imel nekaj manjših koncertov, posnel sem tudi nov komad z naslovom Ti, ki je trenutno moj najnovejši komad, pred tem pa sem posnel še skladbo Res ne vem, ki je bila tudi na lestvici na Radio 1, sedaj imam vse skupaj posnetih torej že 6 skladb. Objava na Pomurcu je definitivno pripomogla k večji prepoznavnosti, sploh kar se tiče bralcev, ker mislim da je vsaka reklama dobra, tudi če gre le za en kratek oglas, tako se je moje ime pojavilo tudi v Žurnalu."

Marko Pascal Rožman - Ti

The Eight (Uroš): "Po srednji šoli je en član ostal v Pomurju, en je šel študirat v Maribor, trije pa v Ljubljano. V prvem letniku faksa smo imeli še kar nekaj špilov, ampak nam je šlo vedno težje skupaj z razdaljo, časom, faksom itd. Moj predlog je bil sicer, da bi člani, ki smo v Ljubljani poiskali pač druge oziroma nove člane za bend, vendar ni bilo posebnega interesa. Tako da smo počasi uspešno propadli ... Trenutno sem sam začel iskati novi bend, za ostale člane Eightov pa žal ne vem, če se še kaj posebno glasbeno udejstvujejo."

Fatal Passions: "Naša pot in cilji ostajajo isti kot so bili na začetku. Nastopamo z znanimi rock priredbami predvsem iz obdobja 80-tih. Od objave na Pomurcu, smo do danes imeli kar nekaj nastopov, pridobili smo nove izkušnje, v glavnem pa smo v tem času delali predvsem na sami kvaliteti glasbe, kar nam je do neke mere tudi uspelo. V naši prihodnosti se poleg kvalitete glasbe hočemo resneje lotiti avtorske glasbe, ki bo izhajala iz starejšega rocka in bo začinjena s "sodobnimi dodatki. Seveda vsak prispevek pripomore k prepoznavnosti, vendar tisto kar je najpomembnejše je ali so poslušalci s tabo zadovoljni in širijo dober glas o skupini."

Fatal Passions - Maria (cover)

Sara Lampe: "Trenutno se ogromno učim, ker imam mesec napolnjen z testi. Od objave prispevka pa do danes se ni kaj dosti nič spremenilo, objavila sem nekaj novih coverjev, sem pa vsaj dobila tudi mnenja in kritike ostalih."


Dark Sphere (Zoltan): "Naša glasbena pot se po objavi nič kaj ni bistveno spremenila, v bistvu smo ne dolgo po objavi praktično kot bend razpadli. Prispevek ni pomagal preveč k večji prepoznavnosti, zato ker je Pomurje že tako ali tako majhno in ljubiteljev te zvrsti je bore malo. Dark Sphere smo sicer dobili veliko pohval in nekaj CD-jev smo poslali tudi v ZDA ... Bend ima trenutno novo postavo in v izdelavi je že dolgo pričakovana druga plata. Melodic black metal pa bo zame osebno vedno nekaj posebnega in ustvarjal bom še zelo dolgo, tudi če bom moral narediti vse sam in bom na koncu že cel siv (hehe)."

Urška Votek

Urška Votek: "Kljub temu, da se bliža konec šole in vsi pritiskajo na nas, se počutim odlično. Zadnje čase se zelo veliko družim z svojimi prijatelji; vmes sem spoznala tudi kar nekaj novih ljudi, sicer pa se poskušam skoncentrirati na šolo in se učiti. Tudi letos se mi žal ni uspelo uvrstiti na avdicijo oddaje Slovenija ima talent, zato sem se odločila, da se v takšne stvari več ne bom podajala. Trenutno se najbolj posvečam šoli, a to ne pomeni, da zanemarjam petje. Vsak dan doma zapojem kakšno pesem, ki mi je pri srcu, svoje glasilke pa treniram tudi pri pevskem zboru v šoli in vsepovsod drugod, kjer je možno. Upam, da se bom imela možnost čim prej spet predstaviti na kakšnem tekmovanju ali pa prireditvi, morda na kakšnih karaokah ipd., drugače pa se na moji glasbeni poti ni spremenilo čisto nič."

Julie

Julie: "Sem polna življenja, včasih tudi malo nesrečna, vendar vselej prepričana, da se vedno vse dobro konča. V zadnjem času se najbolj posvečam študiju glasbe in svoji glasbeni karieri. Trudim se po najboljših močeh, da bi dosegla čim več in uživala življenje z glasbo. Moja glasbena pot se ni kaj dosti spremenila. Res pa je, da sem se od takrat že bolj glasbeno razvila in sem postala tudi bolj samokritična. Objava na Pomurcu je mogoče seznanila ljudi, da obstajam, sigurno pa v ljudeh ni pustila pečata, da bi mogoče bolj spremljali mojo glasbeno pot, čeprav si močno želim, da bi postala bolj prepoznavnejša se zavedam, da je to težka in dolga pot, ki potrebuje vztrajnost in voljo."

 

Kaj bi sporočili bralcem Pomurca?

Marko Pascal Rožman: "Vsem bralcem sporočam, naj se v življenju čim bolj zabavajo, imajo radi in naj jih ne bo strah narediti velikih stvari. Vsak začne iz nič. V življenju je potrebno veliko vlagati, da potem lahko uživaš sadove svojega dela. Predvsem pa bodite takšni kot ste – edinstveni." 

The Eight

The Eight (Uroš): "Ker smo študenti nam bo počasi zmanjkalo denarja, zato se po vzoru Pop Design v nekaj letih nedvomno obeta reunion."

Sara Lampe: "Ne obupajte nad tem, kar si najbolj želite."

Dark Sphere (Zoltan): "Bralcem bi predvsem rad sporočil to, da časi za bende niso lahki in da je lažje delovati v projektu kot pa v bendu. V praksi to pomeni, da če imaš 5 članov v bendu je potrebno uskladiti 5 različnih mnenj. Če iz benda odide kak član, si že spet na začetku. Problem je tudi z koncerti saj je potrebne veliko organizacije in malo zanimanja z strani publike. Večina bendov, ki jih poznam, je srečnih če dobijo vsaj za potne stroške. Ko sem bil star 15 let, so lokalni metal koncerti bili veliko bolj obiskovani kot so sedaj, k temu je pripomogla tudi finančna kriza in velika poplava bendov ... Včasih se zdi, da je bendov več kot pa poslušalcev. V metalu je tudi veliko grupiranja in zato tudi vseh zvrsti ne moreš spraviti pod en dogodek."

Urška Votek: "Bralcem pomurca bi sporočila, da naj nikoli ne obupajo nad nekom ali nečim, čeprav se jim zdi, da je to, kar delajo, nemogoče, saj nam z zadosti vztrajnosti in volje lahko vedno uspe."

Fatal Passions

Fatal Passions: "Za konec bi povabil vse bralke in bralce Pomurca, da se udeležijo enega izmed naših koncertov."

Julie: "Radi imejte glasbo. Dovolite mladim glasbenikom, da se začnejo razvijati in da pridejo na glasbeno sceno. Spodbujajte jih, ker si želijo to kar delajo! Življenje z glasbo! Če pojem pesem iskreno iz srca si želim, da jo tako sliši tudi moje občinstvo.˝

 

Ostale prispevke v rubriki POM-MUZIKA pa si lahko ogledate tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2013 ob 8:11 Lepa gost

      Haha.....Kr' neki....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.