https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za ureditev Puchove poslovne cone v Ljutomeru pridobili več kot pol milijona evrov

Ljutomer, 28.05.2013 ob 12:14  

Občina Ljutomer je bila uspešna na razpisu in bo pridobila več kot pol milijona evrov za ureditev Puchove poslovne cone v Ljutomeru. Gre za komunalno ureditev Puchove poslovne cone v Ljutomeru - I. fazo.


Občina Ljutomer je projekt konec decembra 2012 prijavila na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« Razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007–2013 za obdobje 2012–2014, ki je bil objavljen v Uradnem listu v mesecu maju lansko leto.

Ocenjena vrednost celotnega projekta znaša 789.018,59 evrov. Sofinancerska sredstva je možno pridobiti v višini do 85 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov oz. največ do zneska 507.865,00 evrov.

Sklep o odobritvi sofinancerskih sredstev je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo izdalo dne, 8. aprila letos, Občina Ljutomer ga je prejela dne, 29. aprila.

Gradnja predvidena za prihodnje leto

V začetku leta 2013 je bila plačana izdelava projektne dokumentacije (PGD) in izdelave investicijske dokumentacije. Izbiro izdelovalca projektne dokumentacije (PZI) je Občina Ljutomer izvedla v mesecu maju 2013, rok izdelave dokumentacije je do konca julija 2013. Sama gradnja komunalne opreme v poslovni coni je predvidena v letu 2014, rok končanja je konec junija 2014. Sočasno z investicijo se bo izvajal strokovni in finančni nadzor nad gradnjo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      28.05.2013 ob 15:53 RobinHood

      A celo sočasno se bo izvajal strokovni in finančni nadzor? Ja kdaj bi se pa naj? Končanje junija 2014. Ko bo predvolilni boj v polnem teku. Klasično načrtovanje investicij. Sama cona še ne bo prinesla Ljutomeru nič. Potrebno bo najti podjetnike, ki bodo delali v tej coni. Potem še najti trg, kjer bodo prodajali. Tak, da bo minil še kak mandat, preden se bodo povrnili prvi euri. Če se bodo. Odvisno je tudi, koliko bodo stale parcele. Avstrija veselo kliče. To je že dokazal lokalni pivovarnar. Pridejo časi, ko bodo občine še plačevale podjetnikom, če bodo želeli delati svoj obrat pri njih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.