https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Domovina je ena sama, ljubezen do nje je treba gojiti in jo negovati

Murska Sobota, 29.05.2013 ob 10:15  

Včeraj je na Osnovni šoli II Murska Sobota potekala slavnostna otvoritev razstave Muzeja slovenske policije z naslovom „Človeka nikar ... aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo“. Otvoritve so se udeležili podpredsednik združenja Sever Vidmar Angel, Direktor PU Murska Sobota Damir Ivančič, Irena Kumer z Zavoda za šolstvo ter podžupan občine Murska Sobota Jože Casar.

 

Razstava je namenjena seznanjanju učencev in prebivalcev Murske Sobote o polpretekli zgodovini, o času, ko so se Slovenci odločili za samostojnost. Že skoraj 20 let stara zbirka ponazarja posredne in neposredne vzroke za okupacijo Slovenije.

Vojna za Slovenijo je bila povod za pripravo zbirke v muzeju slovenske policije, za ustanovitev združenja Sever. Razstava je bila odkrita 26. aprila 1994 v Novem Mestu. Razstava „človeka nikar ... aktivnosti policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo“ prikazuje obdobje od 1. 12. 1989, ko je bil v Ljubljani preprečen miting resnice Srbov in Črnogorcev do 26. 10. 1991, ko je zadnji vojak agresorske jugoslovanske armade zapustil koprsko pristanišče in s tem Slovenijo.

Razstava bo na ogled do 4. junija 2013, (razen sobote in nedelje) od 8. do 12. ure. Za vodenje skupin se dogovorite z go. Anito Borovič – tel. 02 530 84 40 ali 031 564 431.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2013 ob 13:52 Teritorijalna Obramba gost

      Jebeš takšno domovino, za tou san se nej boriu 1991 leta. Brezposelen srmaček na socialnoj, lopovi keri so pa ob osamosvojitvi nej s prston mignili in so lepou v zaklonišči cankarovoga doma sedeli pa majo zdaj puno nakradnjenoga keša in vse zasluge za osamosvojitev. Domovina je zdaj po njihovi meri. Lopovska dežela, z lopovskimi voditeli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2013 ob 21:45 gost gost

      prav imaš..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2013 ob 23:31 Teritorijalna Obramba gost

      Če pa samo še poglednen tisto sliko na kateri sta gor janša in bavčar me pa tak vse mijne. Dva keriva se zaj najbole mata za največjiva osamosvojitelja sta si napravila lastno državo kero sta oropala do gat. Če bi znao ka de tou ven prišlo iz naše ljube Slovenije za kero smo se borili bi med vojno ges puškota vrgo pa se predao nej pa da so se ovi predajali nan. Rejsan me bo pomali sran ka san se boriu za kaj takšnoga ka je zdaj gratalo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2013 ob 8:22 gost-Pomurec gost

      Teritorijalna obramba, si kje vido na sliki Kučana,Jankoviča,Pahora? Nejsi jih mogel, ker so bili v luknjah in čakali kaj se bo zgodilo. V tistem času, dobro veš če bi se tok dogodkov zasukal drugače bi Janšo in Bavčarja stalo glave. To kaj se je pa pozneje dogajalo pa si ti prekratke pameti da bi razumečl. Janševa vlada je bila na oblasti 4 leta, ste pozabili kdo je večino časa vladal??? LDS- Drnovšek, Rop, SD - je sedaj razpadla LDS (Lukšič seveda nikkjer ni bil zraven :::) Dolg v času Pahorja se je povečal za iz 3 mil je dosegel vrtoglavih 15 mil . Komaj se je začelo sprejemat ustrezne ukrepe pa so spet pritekli iz lukenj starci Stanovnik (oče naroda), ker bedak ga ima za očeta ne vem. Tako da pisat take nesmisle da je nekdo nekaj kriv nima smisla. Posojila Bavčarju (LDS) , Kordežu (LDS), Šrotu (SLS) ni dajal Janša , slabe kredite je odobrila LB in kje so sedaj sodišča , odvetniki????? Za vso zgago so krivi sodniki, tožilci ker so popolnoma nseposobni, ker ne vejo zbrat ustreznih dokazov. Potem pa pridejo v javnos obtožba: Na neznanem kraju, ob neznanem času je od neznane osebe prejel Obljubo o prejemu provizije ! Po tem stavku se da obtožit vsakokogar, podobno so v SSSR in SFRJ delovala partijaska sodišča - zrežirani partijski procesi (Goli otok), pri nas pa bo lahko Blejski otok, če ga Kitajci prej ne kupijo :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.