https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet Črenšovci se strinja, da je edini ponudnik za energijsko sanacijo obeh šol predrag

Črenšovci, 06.06.2013 ob 7:07  

Na 20. redni seji je občinski svet Občine Črenšovci pregledal finančno poslovanje občine v preteklem letu, potrdil število oddelkov v vrtcih Črenšovci in Bistrica za prihajajoče leto ter se seznanil z aktualnim dogajanjem v občini.


Občinski svet Občine Črenšovci je na svoji 20. redni seji potrdil predlog zaključnega računa proračuna Občine Črenšovci za leto 2012. Ob tem je obravnaval tudi poročilo Nadzornega odbora o finančnem poslovanju Občine Črenšovci, pri čemer je predsednik NO Roman Ferenčak pojasnil, da nadzorni odbor izrazitejših odstopanj ob primerjavi zaključnega računa in rebalansa ni opazil, kar pa niti ni bilo pričakovati, saj je bil rebalans opravljen v novembru 2012. Pojasnil je, da nadzorni odbor težko ugotovi, kakšna odstopanja, glede na to, da občinski svet morebitna vmesna odstopanja potrdi že z rebalansom.

Bo vrtec v Črenšovcih in na Bistrici avgusta subvencioniran?

Občinski svet je potrdil predloga oblikovanja oddelkov in sistematizacije delovnih mest v šolskem letu 2013/14 v vrtcih v Črenšovcih in na Bistrici. Na osnovi manjšega vpisa otrok v oba vrtca za okoli 11 odstotkov bo prihodnje leto v vrtcu Črenšovci oblikovanih 4,5 oddelkov, v vrtcu Bistrica pa štirje oddelki.

Pri tej točki je svetnik Stanko Bohnec predlagal, da občina za mesec avgust subvencionira bivanje otrok v vrtcu, kot so to storili prejšnje leto. Kot pa je pojasnil župan Anton Törnar, na odločitev o morebitni subvenciji vpliva veliko dejavnikov, zato bodo naredili konkretne izračune, in je predlagal, da o morebitni subvenciji odločajo na naslednji seji.

Za kmetijski program 18.000 evrov

Občinski svet je na seji potrdil program razvoja in ohranjanja kmetijstva ter proizvodnje hrane v občini Črenšovci v letu 2013. V proračunu za leto 2013 je za kmetijski program sicer zagotovljenih 18.000 evrov.

Energijska sanacija obeh šol: pogajanja z edinim, a (pre)dragim ponudnikom

Župan Törnar je občinskem svetu podal informacijo, da se je na dveh javnih razisih za energijsko sanacijo dveh osnovnih šol v občini na vsak razpis prijavil le en ponudnik, podjetje Nival invest. Ker pa cena prispelih ponudb v obeh primerih presega načrtovano ceno za okoli 21 odstotkov, je župan pojasnil, da se bodo s ponudnikom pogajali za nižjo ceno, v kolikor pa cena ne bo sprejemljiva, bodo razpisali nov razpis, kar pa pomeni zamik sanacije šol.

Podjetju Reiffeisen trgovina, d. o. o., ponudba za odkup zemljišča v industrijski coni

Kot je pojasnil župan, podjetje Reiffeisen trgovina, d. o. o., ki se ukvarja s trgovanjem žitaric, povprašuje po odkupu zemljišč v tamkajšnji industrijski coni. Pri tem je svetnike opozoril na možnost zatona domače konkurenčne zadruge, hkrati pa na možnost vzpostavitve novih delovnih mest in na dejstvo, da prihod novega podjetja za odkup žitaric lahko vspodbudi tukajšnje kmetovalce. Občinski svet je soglašal, da občina odda ponudbo za odkup zemljišča zainteresiranemu kupcu po vrednosti 10 evrov/kvadratni meter.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2013 ob 12:04 biciklaš gost

      zaton domače konkurenčne zadruge?!!! Lepo vas prosim, konkurenčne zadruge?!!! Nejsan znal ka je v črenšovcaj sploj kakša zadruga!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.