https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Künštni Prleki so snemali film

Ljutomer, 18.06.2013 ob 11:30  

Minulo nedeljo so Künštni Prleki izkoristili lepo vreme in množico obiskovalcev na ljutomerskem hipodromu ter se podali na snemanje filma o Ljutomeru.


»Obiskali smo lončarstvo pri Žumanu, v tem delu smo tokrat prekolesarili mestno jedro in kar štiri trge, ki krasijo mesto Ljutomer. Ugotovili smo, da smo izbrali pravi trenutek, saj v mestu ni bilo veliko domačinov. Spoznali smo zgodovino ljudi in v pogovoru obudili zgodovinske trenutke, ki so Ljutomer postavili med pomembna mesta v Sloveniji. Ljutomer je v svoji zgodovini imel največ takšnih trenutkov ki so se zgodili prvič, kar potrjuje resnico, da so tukaj živeli napredni ljudje,« je razložil Milan Belec iz Etnološkega društva Künštni Prleki, ter dodal, da so Künštni Prleki na konjskih dirkah sedeli v častni loži in si ogledali nekaj zanimivih dirk.

»Po tekmovanju smo posedeli v debeli senci ob dobri malici in medse sprejeli tudi več zmagovalcev dirk. Eden najboljši tekmovalcev – Dušan Zorko – nas je povabil na naslednjo zanimivo dirko, ki bo naslednjo nedeljo v Križevcih. Z veseljem se bomo udeležili tudi tega dogodka in ga prenesli na filmski trak,« je še dodal Belec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.