https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dopoldan so se predstavili starodobniki, borilni veščini in spremljalna ekipa Roka Bagoroša

Murska Sobota, 22.06.2013 ob 15:00  

Drugi dan Soboških dnevov se je začel pestro. Na parkirišču pred NLB so se zbrali ljubitelji starodobnih vozil in nekdanji dirkači, ki so odpeljali spominsko vožnjo po dirkališču v Murski Soboti, na grajskem dvorišču so ljubitelji glasbe lahko brskali med glasbenimi ploščami in ostalim povezanim z glasbo, na Trubarjevem drevoredu je potekala vadba Tai Ji Quana in Qi Gona, na Slovenski ulici pa je bilo moč videti motocikle KTM in priprave na nocojšnji nastop Roka Bagoroša.

Na trgu zmage, pred NLB, so se zbrale legende motociklističnih dirk izpred 50 let: Mirko Jelen, Edo Berden, Domonkoš Jože, Salobir Norbert, Štefan Rožič, Jovica Palikovič so samo nekatera izmed imen, ki so prišli na IV. zbor nekdanjih dirkačev cestno hitrostnih dirk. Letos mineva 40 let od zadnje mednarodne dirke za motorje in motorje s prikolicami. Hkrati je potekala razstava slik iz obdobja dirkanja in starodobnih motorjev ter avtomobilov. Nekdanji dirkači so se tudi podali na "dirko" po nekdanjem uličnem dirkališču Murske Sobote.

Na grajskem dvorišču je MIKK organiziral 12. MIKK-ovo senje MjuzIKK, kjer so prodajali tuje in domače, stare in nove gramofonske plošče ter CD-je, majice, značke, vrečke, inštrumente in še, in še.

Na Trubarjevem drevoredu pa so pod vodstvom Antona Žitka potekale vaje Qi Gonga in Tai Jija. Vaje izvirajo s Kitajske in so stare več tisoč let, nekoč so vaje bile namenjene bojevanju, dandanes pa se uporabljajo v zdravilne in sprostitvene namene.

Na Slovenski ulici so potekale priprave na nocojšnji adrenalinski spektakel, ki ga bo s svojim motociklom uprizoril Rok Bagoroš. Na ogled so postavljeni motorji in kolesa znamke KTM.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.