https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z izgradnjo Murske kolesarske poti do boljše promocije in razvoja turizma ob Muri

Veržej, 24.06.2013 ob 7:00  

Občine Apače, Gornja Radgona, Veržej in Križevci ter Regionalna razvojna agencija Mura uspešno nadaljujejo zavezo o razvoju in promociji kolesarskega turizma ob reki Muri, ki so si jo zadali v okviru projekta Mura-Drava.bike. Izgradnjo Murske kolesarske poti (1. faza) so predstavili na petkovi javni predstavitvi projekta v Veržeju.


Projekt izgradnje kolesarske poti, v skupni dolžini čez 8 km, je bil potrjen s strani MGRT iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij«, Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007–2013 za obdobje 2012–2014.

Predstavitev se je začela na kolesarskem postajališču pri Občini Veržej, kjer so predstavniki občin in RRA Mura predstavili ključne aktivnosti projekta, nadaljevala se je s skupinskim kolesarjenjem do Mote, do gostilne Trnek.

Izgradnja Murske kolesarske poti

Regionalna razvojna agencija Mura je kot vodilni partner v projektu Mura‐Drava.bike, ki se je izvajal v okviru projektov čezmejnega sodelovanja OP IPA SI‐HR 2007–2013, in pri izvajanju katerega so kot pridružene članice sodelovale tudi vse občine, ki ležijo ob reki Muri, uspešno izvedel aktivnost določitve usklajenega in dokončnega poteka trase kolesarske poti ob reki Muri. Plod usklajenega dela RRA Mura in vseh pridruženih občin je tako javno podpisan dokument Sporazum o sodelovanju pri vzpostavitvi Murske kolesarske poti, ki opredeljuje konsenzualni potek trase, kakor tudi sporazumno zavezo vseh partnerjev, da bodo pri izvajanju svojih bodočih aktivnosti delovale v smeri pozitivne podpore pri razvoju kolesarskega turizma v okviru Murske kolesarske poti.

Na podlagi opredeljenega poteka trase je RRA Mura pristopila k pridobitvi gradbene dokumentacije ter vseh soglasij, ki zadoščajo pogojem za pridobitev gradbenega dovoljenja, za odseke trase, ki jih je potrebno obnoviti ali zgraditi na novo.

Infrastrukturni projekt za doseganje razvojnih, gospodarskih in turističnih ciljev regije

Z izgradnjo manjkajočih delov trase in premostitvenih objektov ter s posodobitvijo obstoječih delov trase se bo na področju celotnega področja trinajstih občin izoblikoval zaključen infrastrukturni projekt, ki bo omogočal zasledovanje razvojnih, gospodarskih in turističnih ciljev regije. Potek trase se navezuje tako na levi kot desni breg Mure in v svoji celovitosti predstavlja okoli 130 km urejenih kolesarskih poti, k izgradnji katerih se bo pristopilo fazno, skladno z razpoložljivimi finančnimi sredstvi in opredeljenimi razvojnimi potenciali posameznih občin.

1. faza izgradnje po posameznih občinah

Gradnja odsekov bo potekala na način, da se kvalitetno in varnostno nadgrajuje obstoječe stanje povezanih odsekov, v sklopu prve faze pa je predvidena izgradnja in ureditev naslednjih prometnih odsekov po posameznih občinah.

V Občini Apače bo potekala izgradnja makadamske kolesarske poti na obrambnem nasipu v dolžini 580 metrov, ureditev obstoječe makadamske poti v dolžini 420 metrov in postavitev dveh informacijskih tabel. V Občini Gornja Radgona bo šlo za izgradnjo in ureditev kolesarske poti (asfaltiranje makadamske poti) v dolžini 245 metrov in izgradnjo makadamske kolesarske poti na obrambnem nasipu v dolžini 2.960 metrov.

V Občini Veržej bo potekala izgradnja makadamske kolesarske poti na obrambnem nasipu v dolžini 3.661 metrov in  ureditev makadamske kolesarske poti v dolžini 43 metrov. V Občini Križevci bodo dobili makadamsko kolesarsko pot na obrambnem nasipu v dolžini 353 metrov.

Več o Murski kolesarski poti najdete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2013 ob 19:26 borut gost

      kaj pa radenska obcina???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.