https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Izziv štirih kolesarjev iz Beltincev uspel: v tednu dni osvojili Pariz

03.07.2013 ob 22:00  

Potem ko so Bojan Kerčmar, Danilo Lebar, Boštjan Koter in Simon Gjerkeš prejšnji četrtek na kolesih krenili izpred občinske stavbe v Beltincih, so nocoj v poznih večernih urah po sedmih dneh kolesarjenja in po gumi defektu tik pred ciljem prikolesarili do Eifflovega stolpa.

Spomnimo: 27.6.2013 so se s kolesi odpravili na dolgo pot trije Beltinčani: Bojan Kerčmar, Danilo Lebar, Boštjan Koter in Simon Gjerkeš iz Nedelice. Na pot, ki je bila dolga 1428 km, so se skozi Avstrijo, Nemčijo podali vse do Francije – Pariza.

Kot so povedali pred odhodom, je odločitev o tem podvigu padla že lani, ko so osvojili otok Pag. Dobili so dodatno voljo in pogum in bili tako navdušeni, da so brez omahovanja takoj sprejeli to idejo. 

Fantje so že takoj prvi dan prekolesarili 211 km dolgo pot, približno enako razdaljo pa so na kolesih premagali tudi vse naslednje dni. Z vremenom niso imeli posebne sreče, vendar jih to ni ustavilo od zastavljenega cilja: začrtano pot  so prekolesarili v sedmih dneh, zdaj pa jih čaka nekajdnevni oddih v Parizu.

Med potjo so se ustavili tudi v Halleinu, kjer jih je pričakal Franc, ki dela tam že 23 let, drugače pa je iz Beltinec, ter jih pogostil s kosilom. Prav veliko časa za daljše postanke ni bilo, saj je bil njihov cilj precej ambiciozen. Čeprav so vsak dan neutrudoma kolesarili, pa jim ni primanjkovalo energije za sprostitev ob glasbi in raztegovanju meha harmonike. Za polne želodce pa sta vso pot skrbela Metoda in Miran.

Njihova odločnost se je obrestovala in sedaj sejejo zasluženi dopust v Parizu. Po treh dneh pa naj bi se fantje vrnili domov - seveda, če jih mesto ne bo preveč očaralo in se bodo odločili drugače.

Foto: Facebook, arhiv Pomurec.com

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Dobar dan, 4 cure iz Slovenije tražimo apartman u Puli pa nas zanima, da li imate još nešto slobodno u vašim apartmanima između 27.7. i 3.8 (ili možda znate za nekoga, tko ima slobodan onaj termin). Maksimalna cijena koju smo spremne platiti za smještaj na noč je oko 70-80 eura.  Za odgovor se vam zahvalivam u nadi, da ima još nešto slobodno za nas. Lijep pozdrav, Simona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2013 ob 11:55 gost

      bravo dečki - se vidi ka ste iz Prekmurja :)

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2013 ob 15:38 ja gost

      dandanes nič posebnega, lepo pa da se rekreirajo.

      6 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2013 ob 16:27 vamp gost

      .....bla,bla in bla brez veze nika nej posebnoga nej se trbej ven metati

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.07.2013 ob 16:56 gost gost

      Kolega je prekolesaril Ameriko 5500 kilometrov in TO brez spremljevalnega avta in medijskega pompa. Tolko v vednost.

      8 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.07.2013 ob 17:22 kolesar gost

      Pa ka bi zdaj rad ti povedo? Ka si jin nevoščejni ali ka te zdaj tou bolij?

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.07.2013 ob 17:31 specialec gost

      čestitke dečki k podvigu....zdaj pa si le privoščite počitek...potem pa se srečno vrnite v to faušijo,ki je doma....republika banana...groza...kama to vodi????

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.07.2013 ob 0:30 Nekateri komentatorji so ena sama žalost od človeka... gost

      Pa ka je rejsan sorajaki Prekmurci z vami? Nega skoro niti ene novice več, ge nebi vse popljuvali, pa naj so tou tej kolesarji, pa naj so BP, pa naj so kakršnekoli fešte, pa naj do tou tudi kakši uspešni ljudje na drugih področjih, itd. Vedno se nekaj ekstremnih prekmurskih budal najde, da vse popljuva. Zatou bi pa fajn bilou, ka bi bijla obvezna prijava, pa tou z imenom pa priimkon, pa da vidimo to peščico prekmurskih debilov, kera se lekaj z dneva v den veča, na delu :) Začnite živeti, van dečki pa čestitke za lep dosežek!

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.07.2013 ob 6:09 sss gost

      bravo čestitke dečki... poz iz prekmurja

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.07.2013 ob 8:04 Gostja gost

      Saj ne gre, da bi hoteli pljuvati po "dobrih" novicah. Problem je v tem, da ne zmoremo več gledati "izolirano" samo v dobre novice, ker se je "slabih", težkih in problemov nabralo toliko, da ne zmoremo več zapirati oči pred njimi in same sebe za norca imeti, kako nam je fajn. Če si lačen, če ti grozi izguba službe, ali si že brez nje, če ne moreš niti otrokom ponuditi počitnic, potem se težko veseliš z nekom, ki kolesari do Pariza. Pa ne da mu ne bi privoščil, da ne bi bil vesel za njega, za njih. Sploh ne. Samo preprosto izgubiš stik in zmožnost, da bi se veselil, kako se nekdo obmetava z belim kruhom, ti pa niti suhega nimaš za jesti...........Saj lahko to razumeš "gost - Nekateri komentatorji so ena sama žalost od človeka..." ?!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.07.2013 ob 9:13 gost gost

      Avtor članka je napisal, da so trije kolesarji, dejansko so pa štirje, saj po fotkah in imenih izgleda tako.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.07.2013 ob 10:55 šinjek gost

      Še nete henjali nositi nekoga po rokaj in zdigavati v oblake .Ka je denok tak važno ka so kolesarili v Pariz?Kolesarili so v Španijo pa kolesarili so naši lidge po Ameriki pa sploj nejsmo znali .Enjajte z hvalisavjem

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.07.2013 ob 11:02 dopust gost

      Eni preživijo dopust na morji ali domači njivi, eni pa kolesarijo. Nika slaboga.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.07.2013 ob 11:32 gost gost

      ka je šinjek? nika si nigdar v življenji nej napravo pa dale od rovinja si nej biu zdaj si pa drugin nevoščejni ka so nekan šli pa neka napravili pa ka so ponosni na tou pa bi radi svoje veselje delili še z drugimi? pizdo kak ste eni lidje zarukani

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.07.2013 ob 13:11 Gostja gost

      Po moje, je možno oboje: da razumejo svoj podvig kot izjemen dosežek da jim je uspelo pribiciklati tako daleč, in na tak način izražajo veselje in ga hočejo deliti z nami. Če so se pa šli "igre brez meja", potem je pa to čisto preseravanje.............. Mi si lahko le mislimo vsak svoje... Dandanes niti pohod na Mt.Everrest pravzaprav ni več nekaj izjemnega... polno jih gre osvajat.....odvisno pač od osebne situacije-sposobnosti-opremljenosti-znanja in zrelosti tistega, ki gre gor.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.07.2013 ob 13:43 šinjek gost

      replika @gost@....... Če te zanijmle tebe pa tvoj Rovinj ti povem samo nekaj kod sem potoval in tudi delal .Irak (da si še nej bil na svejti ) cejla Italija,Francija ,Nemčija,Španija,Portugalska,Južna Karolina ,San Francisco ,Toronto,Montral,Belgija,Avstrija Rusija Ekaterinburg ,Soči in če češ ti pošlem pasoš in vse dokaze če bi že rejsan rad vido .Tij si mogouče dele od Rovinja nej bil za to se ne preseravli . In prvič v življenji sem napisal kje san bil niti sam ge komi kda goučal ka san doživel in delal v emenjenij državaj .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.07.2013 ob 13:55 jao gost

      tao si si san kriv ka si nej gučo in zaj če si ti nej druge ne bi smeli???? ljudje smo si različni, samo eni so barabe, kot si ti!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      05.07.2013 ob 14:24 čpp gost

      glejte, sakši lejko ide na takši podvig in če de nendri nekaj javno izpostavlal, ka de šao, de tudi on v novicaj. nej zaman, ka je slovenska navada biti nevoščljivi nekome.....sakši ma svoje veselje, ka de napravo... pa logično, ka je to bil velki podvig, ka so šli v Pariz in se jih more javno izpostaviti. Dečki, kolesari, bravo....

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.07.2013 ob 17:09 kolesar gost

      eni ne ločijo med foušijo, kritiko in mnenjem. je pa res da samohvala je enaka faušiji. če dečki mislijo, da je to velik podvig, ok, za nekatere pa kolesarjenje cost to cost ni nek podvig, tudi ok. vsak ima svoja merila. lahko se povzpnete na sotinski breg kuglo pa te v medijih ali pa greste na Mt. Blanc pa vas noben ne povoha, odvisno kaj je za koga podvig in seveda ali poznaš kakšnega novinarja, da ti objavi tvoj osebni podvig.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      05.07.2013 ob 20:09 kolesar 2 gost

      ja za njih je pač to velik podvig za ene ki že dolgo kolesarijo in so marsikaj prevozili pa ni...pač so se malo v javnost dali če jim tak paše njihova stvar...vsak človek si želi pač malo pozornosti oni pač na tak način...ja Sotinski breg kugla 1.9km 8,8 % naklona 3.kat. king of prekmurje ta mi je še ostal od vseh jačih hribov v prekmurji... vsem kolesarjem želim čim več višinskih metrov v hribih..ravnine čim manj lp :)

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      05.07.2013 ob 22:09 želoudec gost

      jao ---- replika .. kak lejko nekomi iz tvojee votle glave talaš barabe???? se ne pijtaš če tij nejsi vekša baraba od šinjeka .Stoupi pred gledalo pa boš se san sebe prestrašo . Henjajte z tem nakladanjon o tej kolesaraj Vsaki lejko pijše ka njemi paše .Zakoj bi mogli zdaj vsi skakati pa čestitati ?marš odkotalkaj tij in tebi enaki .

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      06.07.2013 ob 16:18 X gost

      V komentarih se preci vijdi bogost duha v lidej. Ve je seposedi tak, nej samo v Prekmurji. Saj bo. Vsi rastemo... Čestitke kolesaron za podvig in tudi za medijsko izpostavljenost, ker se nejso pistili demoralizejrati sakšomi lokalnomi ciniki...

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      07.07.2013 ob 2:23 kurac od ovce gost

      vse lepo in prav, vendar ne pretiravajte s temi kolesarji, kot da bi odkrili zdravilo za raka!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      07.07.2013 ob 8:07 gost gost

      šinjek koga briga ge si vse tij biu, ka se zdaj neka v mečeš?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      07.07.2013 ob 8:52 bajker gost

      o nekši lejvi prekmurski fuzbal ograček ligi pa pišete sakši teden pa se te nafudavlete kak ste nekši veški klub iz druge vejsi premagali ne ven kelko. v primerjavi z ligo prvakov ste pičkin dim ali za vas je tou uspeh ka ste nekoga nasekali pa se lejko nafudavlete po forumaj, tak je tej dosežeg teh dečkov zanemarljivi v primerjavi z drugimi podobnimi in zahtevnejšimi dosežkami ali za njih je fejst pomemben. če lejko sakši teden objavljate reporte z fuzbal ograček lige pa iz zabačenih veških veselic je nikaj nej naroube če se izpostavi tudi takša stvar kak je tej dosežek teh dečkov. pa ne bojte nevoščejni pa nesramni ka večina od vas samoiniciativno za lastno veselje nigdar nebi niti približno nikaj takšoga napravila. of šinjek pa ka se važi ge je vse biu je sigurno nej šou ta za svoje veselje ka bi njemi tou biu nekši dosežek ampak je sigurno ta šou službeno glede na tou kera vse mesta omenja.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.07.2013 ob 9:05 Ciganjscek gost

      @sinjek Si bilu na Srebrnom brejgi pa v Lucovi?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      07.07.2013 ob 11:52 šinjek gost

      replika ---gost.......... ge si pa te tij bil ? na Pagi ?tou je za tebe kak da bi bil v Australiji marš spelajte se eni raj na njive . gost ---Ciganjšček................ si odo v šolo in kama?na 4 v Soboti?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      07.07.2013 ob 14:01 tinč gost

      mesi ka si pa te tij delal tan ge si se z njimi slikal' dopust

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.