https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Dosorjev vrtec« bo letos spet zaživel

05.07.2013 ob 9:36  

Kot že četrto leto zapovrstjo zaposleni v družbi DOSOR dom starejših občanov d.o.o. med poletnimi počitnicami organizirajo varstvo za otroke zaposlenih v njihovi organizaciji. »DOSORJEV VRTEC«, kot mnogi radi rečejo, bo potekal med 8. In 12. julijem, vključenih pa bo cca 20 otrok, za katere bodo z različnimi animacijami poskrbeli njihovi zaposleni ter drugi prostovoljci.

 

Dogajanje bo nadvse zanimivo. Otroci bodo s pomočjo delovne terapevtke Petre Gašpar na temo prometne varnosti ustvarjali razne izdelke, pri likovnem ustvarjanju pa jih bosta spodbujala in pomagala dobro poznana slikarja Tatjana Mijatović in Filip Matko Ficko (oba njihova prostovoljca). V torek dopoldan jih bo obiskal tudi policist s Policijske postaje Gornja Radgona, ki bo otrokom povedal nekaj o prometni varnosti, otroci pa bodo vključeni tudi v razne igre s stanovalci. Poleg vseh aktivnosti, ki čakajo otroke, bo čas tudi za igro, počitek ter seveda zdravo prehrano

Kot v družbi ugotavljajo, ima druženje treh generacij pod isto streho zelo pozitiven učinek za vse udeležene - otroke, zaposlene in stanovalce. Bistvo varstva otrok je, da njihovim stanovalcem in otrokom popestrijo vsakdan, zaposlenim pa vsaj za en teden odvzamejo »breme« problema varstva otrok med počitnicami.

V družbi DOSOR so decembra 2011 pridobili Osnovni Certifikat Družini prijazno podjetje. Zavedajo se namreč, da je zadovoljen delavec uspešnejši na svojem delovnem mestu. Zato jih pri delu vodita tudi posluh in razumevanje za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih.

Nekaj utrinkov lanskega dogajanja…o letošnjem »vrtcu« pa bomo še poročali.

Vir: Jasmina Štandeker

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.