https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Spet višje cene vinjet?

18.07.2013 ob 10:44  

Poleg višjih cen vinjet, naj bi se spremenila tudi cestnina za tovorna vozila za posamezne odseke hitrih cest in avtocest. Cene naj bi zvišali tudi zaradi reševanja visoke zadolženosti Darsa.

Na današnji seji bi naj vlada obravnavala spremembe uredbe o cestninskih cestah in cestnini ter izdala soglasje k novemu ceniku za uporabo cestninskih cest, poroča spletni portal 24ur. Po neuradnih informacijah naj bi bila sprememba cen občutna.

Trenutno stane letna vinjeta za osebne avtomobile 95 evrov, mesečna 30 evrov, tedenska 15 evrov. Za motorje je za letno vinjeto treba odšteti 47,50 evrov, za polletno 25 evrov in za tedensko 7,50 evrov.

FOTO: Dars.si

Po nedavnih zapisih Darsa je razbrati, da je eden od ukrepov za zagotovitev vzdržnega dolžniškega bremena tudi takšna cenovna politika pri cestninah, ki bo omogočala vzdržen model servisiranja dolga v prihodnje. 24ur je še zapisal, da sta druga dva ukrepa novi zakon o državnem poroštvu za Dars, ki je v pripravi in naj bi podjetju omogočil aktivno upravljanje z dolgom, ter dogovor z bankami o reprogramu posojil.

VIR: 24ur.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2013 ob 13:57 Alenka Bratušek gost

      ŽIVELA VLADA !!!! ŽIVELA Pozitivna Slovenija !!! ŽIVELI DAVKI !!!!!!!! višji DDV, višja dajatev ob registraciji vozila, dražja vinjeta, DAVEK na NEPREMIČNINE, .... ŽIVELA VLADA !!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2013 ob 18:29 özi gost

      kak smo nori ka si tou pistimo ka z nami delajo kak z številkami ; samo če tak napravimo kak so islandci te se rešimo ; mij ne nücamo poslancof ( cig-anof) oni pa nas nücajo ; pa de lekaj trbelo na cesto iti

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2013 ob 20:13 DJ gost

      Janez Janša je ob nastopu vlade Pozitivne Slovenije dejal:"Pripravite denarnice".

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.07.2013 ob 20:46 s gost

      DJ še eden Janšev podrepnik.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.07.2013 ob 21:44 gost gost

      ta bratuškova se sploj nika ne razlikuje od janše. oba rubita narod do gat sebi pa svojin lakajon pa punita žakle.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2013 ob 16:30 LFL gost

      Samo li podpirati PS Gospa DDV pardon g.Bratušek tak ali tak drugo ne vej kak davke dvigati . Prometna nesreča danes 24.7 2013 .Nihče ne more priti zraven da bi pomagal . TO SPLOH NI AVTO CESTA JE PA HITRA CESTA .Vlada pa odražjih vinjeth . Mi jih pa cuj gledamo . KJE SO PA ZDAJ SLO VSTAJNIKI . Vse je v najbojšem redu. Samo da je LEVA opcija na oblasti NIiti več lačnih otrok nimamo - brez šolskih malic od časa nove SUPER VLADE in njihovih stricev iz ozadja .Dobro je DJ napiso PRIPRAVTE DENARNICE .Gost S čigav PODREPNIK si pa ti . Javi nam ker nas zanima . SAMO NAPREJ DDV VLADA SAMO MAHAJ SLO HLAPCIH.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.