https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kdo bo kupil Radensko?

29.07.2013 ob 12:35  

Pivovarna Laško je za svetovalca prodaje Radenske izbrala Unicredit, postopek prodaje pa se bo po besedah predsednika uprave Laškega Dušana Zorka začel najpozneje na začetku septembra. Za nakup se zanima češka družba Kofola.


Kot je za časnik Delo potrdil predsednik uprave Kofole Jannis Samaras, se za nakup Radenske zanima češka družba Kofola "Seznanjeni smo z izbiro svetovalca za Radensko in proučujemo možnosti. Če se bo prodajni postopek začel, bomo k njemu najverjetneje pristopili," je povedal.

Svetovalec za prodajo Radenske je že izbran, pogodba z njim pa podpisana – to je banka Unicredit. Predsednik uprave Laškega Dušan Zorko je povedal, da bo le ta čim prej pripravila razpis in začela z iskanji kupcev, poudaril pa je še, da se za Radensko se po njegovih besedah zanima kar nekaj kupcev, vendar njihovih imen še ne želi razkrivati.

Član uprave Premogovnika Velenje Vladimir Malekovič, ki do konca avgusta še vodi nadzorni svet pivovarne, je na vprašanje Dela, zakaj prodajajo Radensko in ne Pivovarno Union povedal: "Prodajamo tisto premoženje, ki ga je realno možno prodati po ustrezni ceni."

Zorko je še glede na zahteve bank upnic po odprodaji premoženja skupine Laško povedal, da se te zahteve pojavljajo že nekaj časa, ter omenil da se prodaja tudi Večer in Delo ter delež v kosovski pivovarni Birra Peja.

Vir: 24.ur.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2013 ob 16:04 gost gost

      Kofola? To je ena najslabših pijač, ki sem jih kdaj pil. Zgleda kot Cola, okus pa ima po vsem najslabšem. Katastrofa, če bo takšna firma kupila Radensko. Naj jo odkupijo zaposleni in delajo kot se temu šika.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.