https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Šolarji iz Mestne občine Murska Sobota na mednarodne športne igre v Kanado

Murska Sobota, 14.08.2013 ob 7:30  

Šestnajst šolarjev iz Mestne občine Murska Sobota se bo od 14. - 20. avgusta udeležilo 47. mednarodnih športnih iger šolarjev v kanadskem mestu Windsor.

 

Na mednarodnih športnih igrah bo letos sodelovalo približno 81 mest iz skoraj vseh kontinentov. Mladi, stari med 12 in 15 let, se bodo lahko pomerili poleg atletike, ki je na igrah obvezna športna disciplina, tudi v nogometu, gimnastiki, košarki, bejzbolu, tenisu in odbojki. Župan Štihec je povedal, da so se letos odločili, da bodo poleg atletike na igre poslali tudi športno panogo košarko za deklice in sicer članice Atletskega kluba Panvita in Ženskega košarkarskega kluba Pomurje. V ta namen je vsem udeležencem podaril enotno opremo, s katero bodo predstavljali Slovenijo in Mestno občino Murska Sobota.

Predsednik Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar je poudaril, da je soboška občina že trikrat organizirala igre, in sicer leta 1974, 1976 in 1983 ter da je bil eden izmed ustanoviteljev iger ravno naš rojak Jože Vir iz Murske Sobote. Povedal je tudi, da so igre postale že prave male olimpijske igre in zato predstavljajo precejšen finančni in organizacijski zalogaj. Potne stroške in udeležbo na igrah bo zato tekmovalcem, ki so občani soboške občine, v celoti krila matična občina, tekmovalcem iz drugih pomurskih občin pa bo 50 odstotkov teh sredstev krila matična občina 50 odstotkov pa soboška občina, kar pomeni, da bodo te igre stale soboško občino okoli 21.000,00 EUR.

Namen mednarodnih športnih iger je poleg tekmovanja in doseganja odličnih športnih rezultatov, seveda tudi druženje in navezovanje stikov.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2013 ob 8:20 ss gost

      Na mesto ka bi kaj napravo za občino, Štihec pa ide na izlet. Za kaj pa ne, vej je pa zastonj.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.08.2013 ob 10:40 realist gost

      Me zanima ce de keri kaj napravo ali pa se pa ide na izlet ka do deca od nesternih klubskih veljakov malo kanado vidli....rezultata pa ze par let niksoga...

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2013 ob 10:59 nan gost

      Dragi moji. Itak, da je to v teh težkih časih BV. Pač ljudje se ne zavedajo v kakšnem globokem dreku smo! Denar pa se kar zapravlja. Štihec (pa drugi kompanjoni) pa je lahko nasmejan, saj on nikoli ne bo prišel na cesto.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2013 ob 11:31 aaa gost

      trbej pozitivo tudi tirate, nej samo šparanje! je pa resan, ka so tao samo ovi ka so pri kopanji, mogli bi iti najbaokše!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2013 ob 11:51 sobočanec gost

      konji,,štihec je zakon vsi ostali ka bi njemi bilij konkurenti pa so itak v velikoj k m i c i ....

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.08.2013 ob 13:35 stop gost

      Z zemljišči se je obogato, svojo bando na položaje sravo, zdaj pa na občinske stroške še po izletih hodi. Rejsan nema konkurence.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.08.2013 ob 15:20 hah gost

      pa vij ste vsi gotove, van več nega pomočij :D Tej komentare na pomurce pa sobotainfo so resno hajlajt dnejva. Si mislen ka mi slabo ide ale te iden na pomurca pa na sobotainfo pa vijden tej pacijente ka komenterajo, pa se včase baukše počuten.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.08.2013 ob 18:56 naklad.. gost

      Naj šče prle povej gda de hasek ka so silne pejneze zmetali v geotermijo, ka de lendavska mejla za 50 posto falejše položnice za ogrevanje.Što ma pravi hasek od toga projekta za evro pejneze ka je že vse visika trava prerasla.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.