https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Pavla Krajnc: »Moj atelje je narava«

Radenci, 15.08.2013 ob 8:30  

V avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je vse do konca avgusta na ogled likovna razstava del dolgoletne članice Likovnega društva Gornja Radgona ter Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti, Pavle Krajnc. Avtorica je razstavo naslovila »Krajine«, kajti večkrat sama rada pove: »Moj atelje je narava«.

Energična ženska kot je Pavla Krajnc v pokoju ne miruje. V tem življenskem obdobju si je namreč zadala cilje in ideje, katere si želi uresničiti. V njej je namreč od nekdaj tlela želja po slikanju. V želji da nadoknadi manjko v slikanju, se je priključila slikarski šoli akademskega slikarja Mirka Rajnerja v Murski Soboti, ki jo je nekaj let tudi obiskovala.

»Moj atelje je narava«, večkrat pove avtorica. Zato ni slučaj, da na razstavi lahko občudujete slike – olja na platnu – kjer so upodobljeni motivi slovenskih krajin. Rojena Gorenjka z možem živi v Mali Nedelji, kjer upravljata manjše posestvo. Sodeluje na domala vseh dogodkih Likovnega društva Gornja Radgona, na likovnih delavnicah, kolonijah, društvenih in samostojnih razstavah.

Doslej je pripravila že več samostojnih razstav, in sicer v Kulturnem domu Gornja Radgona, Lek Ljubljana, galerija Anton Trstenjak, DSO Gornja Radgona, Bioterme Mala Nedelja, Monošter Madžarska. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.