https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pahor s položitvijo venca v Črenšovcih počastil praznik Prekmurcev

Črenšovci, 17.08.2013 ob 7:00  

Predsednik Borut Pahor je včeraj na predvečer državnega praznika ob Dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom položil venec k spomeniku Jožefa Klekla v Črenšovcih.


Kot je v Črenšovcih povedal predsednik Pahor, gremo Slovenci skozi nelahek čas naše zgodovine. Sam pa v državnih praznikih, ki obeležujejo mejnike v naši zgodovini, vidi dokaz, da smo Slovenci zmogli neverjetne stvari, in dodatni navdih, da se skupaj prebijemo tudi skozi to krizo.

»Jaz mislim, da so nekateri znaki, pa ne bi rad bil prehitro in preveč naiven, v mednarodnem in domačem okolju, ki nas navajajo na dovolj realno upanje, da bi ob izpeljavi načrtovanih ukrepov in reform Slovenija lahko skupaj z območjem evra, ki je prvič po letu in pol izšel iz recesije, v prihodnjem letu ali dveh gospodarsko in potem tudi socialno okrevala. Seveda pa, in morda je to sporočilo tukaj ob spomeniku politiku, duhovniku, narodnemo voditelju, ki je znal razumeti znanilce časa, nam to lahko uspe samo, če bomo dovolj enotni,« je še dodal ob včerajšnjem obisku Črenšovcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2013 ob 8:23 čuk gost

      Čuje se, ka de barbika po novom šo za nadškofa. To je še edino nej bil.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2013 ob 11:22 gost sova gost

      Čuk, ti pa neboš nikdar nika, osto boš v zabačenon kraji. Tak to je, vsakemi svoje.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2013 ob 15:06 čuk gost

      Sova ti si gvušno s SOVE.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.