https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/go/540/313/ROJSTNODNEVNE_ZABAVE
https://www.ris-dr.si/go/555/1807/Jesenske_pocitnice_s_konji_2020
http://www.zniders.com/

INTERVJU

Z ženitno posredovalnico Zdravilni dotik do primernega partnerja

21.08.2013 ob 9:00  

Pogovarjali smo se z direktorico ženitne posredovalnice Zdravilni dotik, gospo Majdo Šiftar, ki je s podjetjem zakorakala že v trinajsto leto poslovanja. Prijazno in resno podjetje, ki se ukvarja s posredovanjem zasebnih stikov pa se po uspešnih letih delovanja širi tudi v center Ljubljane.  


Kaj pravzaprav ženitna posredovalnica Zdravilni dotik je?

Zdravilni dotik je ženitna posredovalnica z verjetno najdaljšim stažem v Sloveniji, saj delujemo od začetka leta 2001, torej smo zakorakali že v trinajsto leto poslovanja. Če uporabimo novejšo terminologijo, bi lahko rekli, da se ukvarjamo s posredovanjem zasebnih stikov, z nekoliko starejšim izrazom pa bi našo storitev poimenovali ženitno posredovanje. Izraza pomenita enako, le da mlajša populacija bolj pozna prvi, starejša pa drugi izraz. Naziv v nobenem primeru ne pomeni, da se z osebo, ki jo na tak način spoznate, morate poročiti.

Poglejmo na konkretnem primeru, kaj pomeni ženitno posredovanje: kakor za nakup ali prodajo nepremičnine najamemo nepremičninsko agencijo, za potovanje pa turistično agencijo, tako lahko za iskanje partnerja samski najamejo nas. Da bi spoznali osebo nasprotnega spola, tako ljudem ni treba hoditi naokrog po družabnih dogodkih, biti v zadregi in ugibati, kdo je samski in kdo ne, čakati na naključno srečanje z nekom ali brskati po internetu. Prav tako se ni treba ukvarjati s tem ali oseba, s katero se modra naključno srečajo, ustreza njihovim kriterijem. Za vse to poskrbimo mi. Vse kar potrebujemo je nekaj osnovnih podatkov osebe, ki se včlani, kontakt in želje o nasprotnem spolu. Nato od nas prejme kontakte primernih oseb, ki jih v istem hipu že lahko pokliče in povabi na zmenek. Brez kakršne koli zadrege enega ali drugega, saj oba vesta zakaj sta se poklicala in zakaj sta na zmenku. Odpade tudi spraševanje o tem ali je oseba samska ali poročena. Oseba, ki jo naši člani spoznajo preko nas, je zagotovo samska in ima namen najti osebo zase.

Matična posredovalnica ima sedež v Černelavcih, z veseljem pa lahko sporočamo, da se po dvanajstih letih resnega dela z jesenskimi meseci širimo v Ljubljano, kjer odpiramo poslovalnico v samem centru.  

Delujete samo na področju Pomurja ali tudi izven Pomurja?

Največ naših strank je seveda iz območja Pomurja in Podravja, kar je jasno, saj v domačih krajih in okolici največ oglašujemo. Po zastopanosti članov potem sledi Koroška, za njo pa preostanek Slovenije. Ni malo primerov, ko imajo moški iz vseh koncev in krajev naše Prekmurke. Pridejo k nam in pravijo, da bi radi Prekmurko, saj so slišali, da so »fejst babe«. Omejitev delovanja samo na področje Pomurja ne bi bila smiselna, saj so samski ljudje po vsej Sloveniji, razdalje pa tudi niso tako velike, da jih ne bi bilo mogoče premagati. Tudi selitve enega ali drugega partnerja na drug konec Slovenije niso nobena redkost.          

Kako pogosto vas ljudje kontaktirajo? Koliko članov je?

Nove stranke prihajajo seveda ves čas, torej vsakodnevno. Če preštejemo vse, ki so se včlanili od prvega dne našega dela, jih lahko naštejemo nekaj več kot 12 000.

Kakšen je sicer princip vašega dela?

Od vsega začetka se držimo glavnega načela, da delamo samo za nevezane, torej neporočene; bodisi, da sploh še niso bili poročeni, bodisi, da so ločeni ali vdove in vdovci. Prav tako posredujemo samo za ljudi, ki iščejo osebe nasprotnega spola. Poleg tega je zaželjeno (nikakor pa ne nujno), da se samski osebno oglasijo pri nas, saj takim, ki jih vidimo v živo, posredujemo lažje kot takim, ki jih ne poznamo.

Ostala načela, ki se jih držimo pa so, da nimamo omejitve števila posredovanih telefonskih številk, ne posredujemo neobstoječih (izmišljenih) telefonskih številk ali številk deklet iz tujine, niti za to, da bi osebo spoznali, ni treba nikamor potovati. Prav tako ne posredujemo oseb, ki niso primerne, za tistega, ki išče, ampak osebe, ki ustrezajo željam, ki jih iščoči zapiše v vprašalnik, ne odslovimo strank na hitro, ampak se ukvarjamo z njimi in njihovimi željami ves čas trajanja njihovega članstva in smo prijazni in resni, kar sta naši spontani vrlini. Med spoznavanjem tudi svetujemo in razrešimo marsikateri zaplet in nesporazum, ki lahko nastane med dvema, ki se spoznavata.

Kaj bi lahko naredili, da bi kontaktov bilo še več? Se vam zdi, da smo Pomurci v primerjavi z ostalimi Slovenci glede tega, da bi poklicali oziroma obiskali tako posredovalnico zadržani?

Bomo začeli pri drugem vprašanju. Pomurci smo glede na stranke iz ostale Slovenije bili zelo zadržani v začetku, pred leti. Za to vidimo dva glavna razloga: prvi je ta, da niso vedeli kaj delamo, saj smo bili na območju Pomurja prva ženitna posredovalnica. Tako lahko kot zanimivost povemo, da je kmalu po tistem, ko smo začeli delati, prišla k nam oseba, ki si je zaželela, da ji pokažemo sobo za seks. Zanimalo jo je ali je v rdečih ali rožnatih barvah. Ker je šlo za nevednost, smo ji pojasnili, da pri nas ni nobene sobe za seks, niti pri nas ne potekajo zmenki, ampak zgolj izmenjujemo kontakte, zmenek pa poteka tam, kjer si ga pač tista dva, ki gresta na zmenek, zaželita. Zgolj izjemoma, če je kdo v veliki zadregi ali če do tega pride spontano, se dva lahko srečata tudi pri nas, v prostorih podjetja, kjer potem ponudimo tudi kavo in podobno.  

Ampak dogodek z obiskom datira v čas pred trinajstimi leti. Od takrat smo se s svojo dejavnostjo na področju Pomurja dobro usidrali in takih vprašanj sedaj ni več.

Drug razlog za začetno zadržanost Pomurcev pa vidimo v zadregi pred tem, da bi se včlanili v domačo ženitno posredovalnico. Tako sva s kolegico, ki ima posredovalnico v Mariboru, ugotovili, da je imela ona včlanjenih več Pomurcev, jaz pa več Štajercev.   

No, tako je bilo pred leti. Sedaj smo Pomurci in Pomurke mnogo manj zadržani in se glede tega nič kaj dosti ne razlikujemo od ljudi iz preostalih krajev Slovenije.

Kaj bi lahko naredili, da bi bilo kontaktov še več?

Lahko se trudimo kot smo se do sedaj in smo resni kot smo bili do sedaj. Če pa so s »kontakti« mišljena uspešna posredovanja, lahko nanje vplivamo s svetovanjem in izobraževanjem o partnerskih odnosih.

Ste pri iskanju primernega partnerja vedno uspešni?

Težje rešujemo iskanje primernega partnerja, kjer imajo stranke mnogo previsoka merila. Pa, da se razumemo, visoka merila niso nič slabega, vendar je zelo koristno, če imamo realne predstave.

Drugi težji primer so stranke, ki s svojimi telesnimi značilnostmi ne ustrezajo ravno veljavnim sodobnim družbenim in lepotnih normam. To so npr. izredno suhi moški nižje rasti in ženske z mnogo preveč kilogrami. A, čeprav smo za take vsaj v začetku, ko še nismo imeli toliko izkušenj, potihem mislili, da jim ne bomo uspeli najti partnerjev, se je izkazalo, da to sploh niso tako težko rešljivi primeri. V Zenkovce se je k 160 cm visokemu in 50 kg težkemu moškemu preselila ženska iz Štajerske, v Murski Soboti pa je do nedavnega z našim članom živela ženska, ki je v času članstva tehtala 130 kg. Primera sta res ekstremna, vendar smo z njima želeli povedati tudi to, da ne zavrnemo prav nikogar. Zato pa članstvo traja šest mesecev - da je dovolj časa za iskanje.

Najkrajše obdobje članstva je trajalo manj kot 10 minut. Ženska je sedela v naši pisarni, ravno plačala članarino, ko smo še malo klepetali. V tistem je prišel na vrata moški, ki je prišel vprašat, ali je kaj novih kontaktov zanj. Prosili smo ga naj za trenutek počaka. Usedel se je v čakalnici, ko je ona potihem vprašala ali tudi on išče. Poklicali smo ga v pisarno in iskrica med njima je preskočila. Denarja ni hotela nazaj. Iz Prlekije se je preselila k njemu na Goričko. On je vdovec z dvema sinoma, ona ima tudi dva otroka. Vsi štirje otroci še predšolski.

Najdaljše obdobje članstva pa je trajalo osem let. Sedaj je ta moški poročen. Zanimivo pri tem je tudi to, da je ona spoznala samo njega. Pa ni bil nizke rasti ali ekstremno suh ali ekstremno debel. Privlačen moški v vseh pogledih. Če danes vprašate, zakaj je torej trajalo tako dolgo, da smo našli pravo osebo zanj: preprosto je moral čakati nanjo.

Kdaj je posredovanje uspešno? In koliko takih ste že zabeležili?

Prvi znak, da je posredovanje uspešno je klic stranke, ki sporoči, da naj ji ne posredujemo novih kontaktov, saj, da se z nekom spoznava oz. zbližuje. Torej iz evidence umaknemo oba. Sledijo pa še slajši trenutki, ko se novonastali par oglasi v posredovalnici, torej, da »se pride pokazat,« zahvali za trud, poroča o tem, kako sta srečna in kako odnos napreduje in v nemalo primerih prideta celo pokazat njen trebušček ali dojenčka že kar v naročju. Dobili smo že tudi vabila na poroke, pa fotografije s porok in podobno. Verjetno najbolj v spominu nam je ostal par, ki se je pred leti najprej »za šalo« v šaljivem obredu poročil kar na našem pikniku na Otoku Ljubezni v Ižakovcih, kasneje pa sta se vzela zares. Nekaj poročnih in ostali fotografij naših parov in njihov zgodb, imamo tudi objavljenih na naši spletni strani. 

Na leto beležimo približno 1000 novih strank, uspešnost pa je nekje 40 odstotna. Torej lahko predvidevamo, da smo v 12 letih »uparili« okrog 4800 ljudi. Pomislite, kako visoka številka je to. Vsakodnevno pa v kakšnih neformalnih pogovorih izvemo, da »tam in tam« živi nek par, ki se je spoznal pri nas. Pogosto pridejo stranke, ki pravijo: »Moj sosed si je našel pri vas, pa sem prišel še jaz.« Potem vprašamo: »Kdo pa je to?« In stranka odgovori: »Ta in ta.« (smeh) Zabavno.

Na Goričkem, na Hodošu, pa imamo primer, ko je dolgoletna lastnica gostilne in trgovine poslala v posredovalnico najprej svojo zaposleno v trgovini, potem svojo natakarico, nato še svojega nečaka in nazadnje še svojo prijateljico. Vsi štirje imajo partnerje iz naše posredovalnice in pravijo, da se na ta račun dosti nasmejijo. Mi pa z njimi.

To so torej štirje pari na Hodošu, prav tako živijo štirje naši pari v Bodoncih, trije v Zenkovcih, sicer pa v Pomurju skoraj ni vasi iz katere ne bi bil skupaj vsaj en par iz naše posredovalnice. A to velja za obdobje zadnjih pet let. Prej smo imeli občutek, da delamo samo za Štajersko.

Kaj večino žensk/moških išče danes pri nasprotnih spolih?

Mlajše ženske, stare do 35 let, so nekoliko bolj dovzetne za sodobne trende in v večji meri iščejo, če govorimo o fizičnih karakteristikah, moške višje rasti, modrooke, bolje situirane in izobražene. Starejšim ženskah vse to ni več pomembno, ampak iščejo »človeka z dušo in srcem«.

Podobno je pri moških: mlajšim je bolj pomemben izgled, starejšim to, da bi ženska imela veliko časa zanje, saj si želijo predvsem druženja. Oboje je dokaj stereotipno in širše veljavno, torej take želje niso pojav le naše posredovalnice.

Osebe, ki vas kontaktirajo naj ne bi lagale. Se vam je že zgodilo, da so vseeno lagale? (Kaj je bil glavni razlog?)

Odgovor je kot na dlani in sila predvidljiv. Ženske »se shujšajo«, torej si odvzamejo kilograme (tudi do 20), moški pa »se povišajo«, torej si dodajo centimetre (tudi nekje do 20). Govorimo o telesnih višini, o drugih merah ne sprašujemo. (smeh)

Nekateri moški zamolčijo, da radi pogledajo v kozarec, zanimivo pa je, da kajenje priznajo brez težav. Ja, telesna teža pri ženskah in telesna višina pri moških sta tisto o čemer se lažejo.

Katera je tista starostna kategorija, ki vas najpogosteje kontaktira? (zakaj temu tako?)

Spodnja starostna meja za včlanitev je seveda 18 let. Zgornje meje ni. A tako mladi se včlanjujejo zgolj izjemoma. Prihajati začnejo tam nekje po 25. letu starosti. Druga močno zastopana starostna skupina so starejši od 50 let, s tem, da je več žensk, saj živijo dlje. Po drugi strani so to leta, ko par, ki je vse življenje živel skupaj, ugotovi, da je hiša zgrajena, otroci so odšli, onadva pa sta odtujena drug od drugega, saj za ljubezen ni bilo časa. 

Mislite, da smo se ljudje pripravljeni spremeniti za ljubezen?

Verjetno v poplavi informacij oz. člankov, ki so dostopni na to temo in vsakodnevno prisotni v medijih, sedaj že praktično vsi vemo, da se ljudje karakterno zelo težko in zelo neradi spreminjamo. Če že, se zaradi sebe oz. zaradi težav, ki jih imamo in ko smo se prisiljeni spremeniti, saj tako kot je, ne gre več naprej. Če pa govorimo o drugačnih vrstah navad, pa lahko potrdimo, da beležimo primere, ko je strasten kadilec zaradi ženske, ki jo je kajenje motilo, povsem prenehal kaditi, ženska pa je denimo shujšala za 20 kg. A tudi taki primeri so redki. Karakterno pa se kaj dosti ne spreminjamo, ne moški, ne ženske.

Kaj bi rekli, kako vemo, da smo izbrali pravega partnerja?

Najprej je treba počakati, da mine zaljubljenost. To obdobje lahko traja tudi do tri leta.

Če v tem času najdemo dovolj skupnih interesov in ne najdemo prevelikih razhajanj, smo že precej blizu. Torej, ni dovolj, da se imata dva samo rada, zelo pomembni so skupni interesi in čim večja podobnost. To, da so razlike privlačne, velja samo za kratko, začetno obdobje, kasneje pa je zelo dobrodošla čim večja podobnost. In če te ni, potem nismo s pravo osebo. 

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   21.08.2013 ob 9:52 karči gost

   Samo blesav človik si išče žensko prek posredovalnic seveda za velke pejneze

   14 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   21.08.2013 ob 10:20 VSEVED gost

   Samo blesav človek lejko napijše takši komentar!

   17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   21.08.2013 ob 10:27 lauraas gost

   Bravo punce,"tako se to radi." Čestitam.

   5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   21.08.2013 ob 13:44 gost gost

   eh dajte dajte, pa ka je tou za somarije??? prek takših agencij si iščejo partnere samo asocialni lidje. što se gible med lidmi pa je družaben človik de si prej ali slej san najšo partnera. zaljubiti se je potrebno na prvi pogled nej pa ka ti nešče prek agencije išče ljubav tvojo življenja kak v trgovini po specifikacijah. še najbole glupo je pa ka tan pijše ka odijo od 25 leta strosti. pa ka si takšni mladi lidje sami nemrejo najti partnera? ka je tou za lidij?

   16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   21.08.2013 ob 14:20 Charlie gost

   Na svetu smo različni ljudje, Zato ne sodite po sebi!

   15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   21.08.2013 ob 15:02 karči gost

   replika VSEVED ;. Ka san te pikno ? Jes nejsan znal ka si navezoval stike v tej poznani posredovalnici .Nesnaga je dobro napijsal ka se tan najde .Žalostno kak se lidge dajo napizdavati prek svetovalnic .Štoj si nes den ne namre najdi dekline z tistim nekaj nej vredi bogme .Posredovalnica je tak kat tam ge ti oča najde ženo .

   11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   21.08.2013 ob 19:56 manja gost

   no dečki umirite se ,,,,res je kdor pride v to posredovalnico mora bit pošteno nor ,ker ti ljudje delajo to samo za denar,povrh vsega pa so še primitivci tisti ki jim nasedajo ,obstaja tisoč drugih načinov kjer lahko spoznaš sorodno dušo ,tak da jim ne nasedajte ...........pa veliko ljubezni je okrog nas samo dovolite si ji podati roko ,,brez posredovalnic

   11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   21.08.2013 ob 21:39 Charlie gost

   "krofaš", za mene ti ni potrebno skrbeti. Ko je bilo to aktualno za mene, angencij še ni bilo. Mislim pa, da nekaterim to ne gre in iščejo pomoč. Ali mu jo najdejo, ali pa ne, je drugo vprašanje.

   3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   21.08.2013 ob 21:47 pičo gost

   k r o f a š ,te je napravu cecek ne brši v kmicu.

   0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   22.08.2013 ob 9:13 bandi gost

   Pa ka je zaj tu slaboga če si moški ali ženska poišče partnera prek posredovalnice, vej pa konec konci vsakši je mel nikšoga posrednika , ali je to bil pajdaš ali znanec ,znanka itd.Na konci je samo to važno ka je tema dvema ka se najdeta lipo. Vse ostalo pa so samo naše frustravije, vsi mi nucamo nekšoga posrednika ali je to pri iskanji partnera , službe riktanji paperov ,ločitvi pa tak dale.

   2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   22.08.2013 ob 11:31 hački gost

   Dejavnost ki jo opravljajo izgleda funkcionejra predvsem z pomočjov naivnežov .Če se nemrejo inači znebiti pejnez je rejsan žalosto kak se dajo podojiti .Te se pa starajo in joučejo kak je vse drago ka nemrejo živeti .Seveda nemre živeti ka pomagajo ženitnin agencijan .Da bi bar vsi ka se poslužujejo tega ostali brezi prebite pare .

   6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   22.08.2013 ob 11:36 karči gost

   replika @@ bandi !"#$%&/( tij drugij ne primerjaj sebov .Če si tij prek pajdašov ali bilo koga najšel sebi žensko de ne rijvli na druge ka so in smo tak iskali kak tij pa drugi .Službo sam si še vsakšo sam najšo brezi kolegov papere si znam sam urediti .Ti ne primerjaj sebe z drugimi ker nejsmo tak zaostali ka bi nucali pomoč kak tij .

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. smrt
   22.08.2013 ob 11:40 smrt

   Vijdim da minuse talajo samo takši ka so in majo posel v agenciji ka so nači nej sposobni najti sebi sorodno dušu .Mislim minus mi nič ne pomejni ampak žalostno kakši idioti si iščejo ženske .Tipkati znajo ženske pa se bojijo kak da bi pička mejla zobe .

   10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   22.08.2013 ob 21:13 Bandi gost

   Poslušaj ti karči najprle se nafči spletnoga bontona pa te komenteraj.Že to ka ne premoreš bar telko olike vse pove od tebe verjetno se pravi mačo muškarčina ka ji nega para , v resnici lupina brez sredine v Rakičani je doma eden psihiater malo se prijavi.

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   22.08.2013 ob 21:57 karči gost

   Bandi ..... torej tij si bil pri tom psihiatri če znaš ge je doma ? in kak je videti ti nej nika pomagal obisk v Rakičani .Mogoče pa te pomirijo v ženitni posredovalnici ?

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   09.09.2013 ob 16:22 Iva gost

   Čestitam vam, za pogum in uspeh. Samo tako naprej, pa ne se vznemirjat, zaradi nekaterih nevmesnih komentarjev. Takšni ljudje se mi smilijo, mogoče bodo kdaj razmišljali drugače ali pa žal nikoli. Pozdrav!

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   29.09.2013 ob 12:54 posten gost

   tukaj pisejo vecinoma istrebki kateri nevedo da je samota zelo bolec taki istrebki kot tukaj pisejon so vecinoma prestopniki in alkopotrebni kateri so vecinoma nahajajo v gostilni takih karcekov je dosti po gostilnah in tebe karci je dobro napotil k psihitarju jas bi te kar poslal v vojnik

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   22.12.2013 ob 14:41 sem bil prijavljen gost

   tale gost-posten ni drugi kot lastnik tele posredovalnice jas sem bil v tej posredovalnici prijavljen ces letoin pol in kaj sem dobival samo naslove ali tel. st. od pijank katere so imele s alko problem ali varalice katera je imela vec partnerjev in seveda si je iskala zrtev nehodijo goospa vsi v gostilne ce bi ze sel bi verjetno boljso nasel kot vi v tej posredovalnici priporocate in meni se zdi da tudi stike imate prek bodoja in tam pobirate zenske veste sem privas ze marsikaj dozivel in niste takokot se izdajate s tole posredovalnice

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.