https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: »Domače dobrote izpod mlinskega kolesa«

Dolnji Slaveči, 30.08.2013 ob 16:00  

Danes je potekala tiskovna konferenca v Pütarovem mlinu na Dolnjih Slavečih, na kateri so predstavili opremo v prizidku Pütarovega mlina, ki so ga opremili v okviru projekta »Domače dobrote izpod mlinskega kolesa«.

Prizidek Pütarovega mlina so opremili v domačo prodajalno z vso opremo za vodenje in sprejem obiskovalcev, izvedli delavnice z rokodelci ter izdelali promocijski film, in sicer v okviru projekta »Domače dobrote izpod mlinskega kolesa«. Omenjeni projekt se izvaja v okviru programa LEADER, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje (MKO). Gre za izvajanje četrte osi Programa razvoja podeželja (PRP).

Projekt je del Načrta izvedbenih projektov za leto 2012 in skupaj z ostalimi 8 projekti izpolnjuje zastavljene cilje Lokalno razvojne strategije (LRS) LAS Goričko. Če gledamo širše je projekt del mozaika, ki ga gradi LAS Goričko skupaj z vsemi člani LAS, kakor tudi z drugimi lokalnimi akterji ter predvsem z nosilci projektov LAS Goričko.

Z izvajanjem projektov v okviru javnih pozivov LAS Goričko se izpolnjujejo zastavljeni prioritetni cilji LRS.  To dosežemo tako, da morajo biti projektni cilji in rezultati v skladu z cilji in rezultati LRS. Na ta načni dosežemo postopno doseganje ciljev LRS. Projekt »Dobrote izpod mlinskega kolesa« s svojo izvedbo, kupljeno opremo, prispeva k cilju LRS in sicer k povečanju in izboljšanju turistične infrastrukture.

LEADER program na območju Goričkega deluje od leta 2008 dalje. Takrat je LAS Goričko s strani MKO pridobila status delujoče LAS in tako pravico do koriščenja finančnih sredstev. Do sedaj je LAS Goričko razpisala 4 javne pozive na podlagi kateri se je izvedlo 35 projektov. Njihova skupna vrednost za nekaj presega 1 milijon EUR. Od tega je LAS Goričko sofinancirala slabih 720.000,00 EUR.

V novem programskem obdobju 2014-2020 bo LEADER v Sloveniji deloval naprej. Kažejo se celo boljši časi je naj bi se sredstva za delovanje LEADER povečala iz sedaj 3% na 5% vseh sredstev PRP.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija