https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Trgu kulture festival Zbüjdi se in podarjanje otroške opreme in oblačil

31.08.2013 ob 13:43  

Danes dopoldan je v Murski Soboti na Trgu kulture v okviru Soboškega poletja potekala dobrodelna akcija za mlade in socialno ogrožene družine in njihove otroke, ki ga je skupaj z drugimi organizacijami organiziralo socialno podjetje ZAVOD KORAK NAPREJ Murska Sobota. Istočasno so na odru svoje številne talente predstavili mladi pevci, na zdaj že tradicionalni prireditvi Si vüpač.

Zavod za pomoč pri razvoju otrok in mladostnikov ter uveljavljanje ljubiteljskih fotografov – Korak naprej Murska Sobota, socialno podjetje, je organiziralo dobrodelno akcijo, v kateri so podarjali otroško opremo in oblačila.

Akciji se je  pridružilo še devet organizacij na področju Pomurja, ki so na stojnicah predstavile svoje programe ter izdelke svojih varovancev: Hiša sadeži družbe, Društvo varnega zavetja Ljutomer, Varna hiša Pomurja, Mozaik, Društvo za socialno ogroženost, Eko socialna kmetija Korenika, društvo Nasmešek, Modrec, agencija za varstvo otrok, razvoj potencialov, intelektualne storitve in izobraževanje, Slavica Puhar, s.p., Sožitje Murska Sobota – društvo za pomoč osebam  z motnjami v duševnem razvoju ter Center Sonček MS.

Dobrodelna akcija, ki jo je zavod organiziral, je bila predstavitvena ter ena izmed prvih v nizu, ki sledijo v prihajajočih mesecih, saj si organizator prizadeva, da bi te dobrodelne akcije postale tradicionalne.

Prireditev Si vüpaš se je zgodila z mladimi talenti, ki so željni petja, plesa in željni pokazati v čem uživajo. Ta prireditev letos praznuje že peto obletnico, zato se je voditeljica, prekmurska pevka Moira, zahvalila organizatorjem Soboškega poletja za vsakoletno omogočanje izvedbe prireditve, ki daje mladim priložnost, da se dokažejo. Prireditev ni bila tekmovalnega značaja, kar je pomenilo manj obremenitve in stresa za nastopajoče in bolj preprosto ter sproščeno druženje, prepevanje in ples.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.