https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Hodoš: »Uporabljajte policijsko pisarno Hodoš«

Hodoš, 18.09.2013 ob 10:00  

V petek je na občini Hodoš potekala 18. redna seja občine Hodoš, na kateri so svetniki potrdili sklep o sistematizaciji za vrtec Hodoš za šolsko leto 2013/2014 in predlog o postavitvi informacijske table na Hodošu.

Občinski svetniki so na seji obravnavali predlog o sistematizaciji za vrtec Hodoš za tekoče šolsko leto. Odločali so se med sistematizacijo v skladu s Pravilnikom o normativih in standardih in sistematizacijo v skladu z dejansko zasedbo delovnih mest. Po kratki obravnavi so sprejeli slednji sklep, s čimer so mesečni stroški dela manjši za 577, 69 EUR. Stroški pa so manjši zato, ker v dejanski sistematizaciji niso zajeti pedagoško vodenje pri OŠ, svetovalna delavka, pomočnica vzgojiteljice in organizatorja prehrane ter higienskega režima.

Poleg tega pa so sprejeli tudi sklep, s katerim so povišali ekonomsko ceno programa vrtca Hodoš iz 250 EUR na 270 EUR za tekoče šolsko leto. Za uporabnike oziroma njihove starše to pomeni, da bodo po novem plačevali 27 EUR mesečno, saj krijejo le 10% celotnega zneska.

Postavitev informacijske table na Hodošu

Madžarska Narodna Samoupravna Skupnost Občine Hodoš je podala predlog o postavitvi informacijske table na Hodošu, ki bi predstavljala Mladinski dom oziroma možnosti prenočišč v Občini Hodoš. Svetniki so predlog sprejeli in dodali pogoj, da informacijska tabla ne bo služila le za namene Mladinskega doma, ampak tudi za promoviranje drugih turističnih znamenitosti in dogodkov v občini.

Predstavitev novega ključa za financiranje PiŠK za prihodnje leto

Medtem pa so se seznanili tudi s poslovnim poročilom, zaključnim računom, poročilom o delu Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota ter finančnim načrtom. Zalomilo se je le pri predstavitvi ključa financiranja PiŠK za prihodnje leto. Po novem ključu, ki so ga sestavili, naj bi pravičneje razporedil financiranje knjižnice, saj ne upošteva le število občanov, ampak tudi koliko občanov posamezne občine je včlanjenih v knjižnico in bibliobus ter koliko so le ti oddaljeni od Murske Sobote oziroma knjižnice. Po novem ključu bi tako mogla Občina Hodoš sofinancirati 0,56% celotnega zneska (804.000 EUR), kar znaša 4.500 EUR in dodatnih 700 EUR za knjige. Svetniki se s tem izračunom ter višino sofinanciranja niso strinjali ter predlagali, da jim PiŠK posreduje natančnejši finančni načrt, nakar bodo o tem predlogu odločali na eni izmed naslednjih sej.

Poročilo varnostne problematike za območje Občine Hodoš

Komandir Vilijem Trplan in vodja policijskega okoliša Darko Kolomanko sta svetnikom predstavila poročilo o delu policistov PP Gornji Petrovci za leto 2011 in za leto 2012. Statistični podatki kažejo, da je občina ena najbolj varnih v PP Gornji Petrovci, vendar kljub temu pozivata občane, da naj bolj sodelujejo s policijo in uporabljajo ustanovljeno policijsko pisarno Hodošš ter posredujejo informacije. Predvsem sta poudarila naj obvestijo policijo o vsaki obliki diskriminacije ter o gibanju in zadrževanju sumljivih in nepoznanih oseb.

Obravnava prošenj

Na koncu seje pa so svetniki obravnavali še prispele prošnje. Prejeli so prošnje za finančno pomoč pri izvajanju letnih programov Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Policijskega veteranskega društva SEVER za Pomurje, Kulturnega društva godcev in pevcev »Gorički Lajkoši«, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota, Društva oračev Pomurja in človekoljubnega društva Klic v sili ter prošnjo za sofinanciranje projekta Ciciban poje. Svetniki so vse prošnje soglasno zavrnili, razen prošnje Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, katerim so namenili 100 EUR.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2013 ob 10:12 zato obcin ne rabimo gost

      soglasno zavrnili prošnjo človekoljubnega društva Klic v sili ter prošnjo za sofinanciranje projekta Ciciban poje......pazi: Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo pa namenili 100 EUR..... aja, policaji so bili na seji!

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2013 ob 13:06 berem zbrano gost

      Jaz sem prebrala, da niso odobrili prošnje Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje (torej vpliv policije ni bil prisoten), so pa odobrili prošnjo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo in prav je tako, saj so ti fantje in možje bili izpostavljeni s svojimi življenji. S človekoljubnimi društvi pa je včasih tudi vprašljivo, če gre pomoč v prave roke. Bolj se mi zdi primerna pomoč konkretnemu posamezniku.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2013 ob 13:32 probajločiti gost

      Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota.......eni in drugi so se borili (in še kdo) in izpostavili svoja življenja......vsa čast in hvala jim! Gre za simboliko: enim ja, drugim ne......enim za praznovanje da, drugim za delovanje ne, pa čeprav gre za simbolični znesek.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.09.2013 ob 20:05 b gost

      bla..bla

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.09.2013 ob 20:05 OZVVS M. Sobota gost

      - berem zbrano: vala za razmišljanje in komentar. - probajločiti o kakem to praznovanju je beseda? Mooče pa je oddtehtal proram tudi si pomislil na to? Mogoče tisti o sociali tudi. Lp. Predsednik OZVVS M. Sobota

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.