https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Puconci: Razveljavili odlok o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo kotlovnic na lesno biomaso

Puconci, 24.09.2013 ob 7:00  

V četrtek je na Občini Puconci potekala 22. redna seja, na kateri so med drugim sprejeli Odlok o rebalansu proračuna Občine Puconci za leto 2013 in Odlok o načinu izvajanja gospodarske javne službe obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanje komunalnih odpadkov na območju občine.

 

Občinski svetniki so bili seznanjeni s poročilom o porabi tekoče proračunske rezerve v realizaciji proračuna Občine Puconci v prvem polletju. V letošnjem proračunu so za tekoče proračunske rezerve namenili 36.843 EUR, v prvem polletju pa realizirali v višini 5.585 EUR in sicer za zdravniške preglede zaposlenih in drugih, subvencioniranje cen GJI in projekt Dom borcev Vaneča. Prav tako pa so zaradi neenakomernega pritekanja prihodkov najeli kratkoročni kredit, da so lahko uravnovesili proračun. Stanje kratkoročnih kreditov na dan 30.6. 2013 je bilo 500.000 EUR. Prišlo pa je tudi do prerazporeditev v proračunu, katera se je opravila med tekočimi odhodki v znesku 20.205 EUR.

Občinski svet pa je potrdil tudi polletno poročilo izvrševanja proračuna občine za obdobje od 1.1. do 30.6.2013. Realizirani skupni prihodki proračuna v prvem polletju znašajo 8.757.048 EUR (59,24%), skupni odhodki pa so realizirani v višini 12.316.016 EUR (70,12%), od tega so tekoči odhodki v višini 10.821.300 EUR (104,185%). Iz navedenega je razvidno, da proračunski primanjkljaj v bilanci znaša 3.558.968 EUR in se v višini 3.414.681 EUR pokriva iz sredstev na računih 31.12 preteklega leta, tako da znaša 144.287 EUR.

V naslednji točki dnevnega reda so svetniki sprejeli Odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov v občini. S sprejemom tega odloka je podana pravna podlaga za izvedbo postopka za izbiro koncesionarja po objavljenem in izvedenem javnem razpisu.

Razveljavili odlok za javno zasebno partnerstvo v zvezi s kotlovnico na lesno biomaso

Občinski svet je razveljavil odlok, ki je bil sprejet za namen ugotovitve javno-zasebnega partnerstva za izgradnjo kotlovnic na lesno biomaso na OŠ Puconci ter POŠ Bodonci in Mačkovci. Po sprejemu tega Odloka je namreč Ministrstvo za infrastrukturo in prostor objavilo Javni razpis za sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti, na katerega se je uspešno prijavila tudi Občina Puconci ter si s tem zagotovila financiranje 100% upravičenih izdatkov za izvedbo celotne sanacije stavb omenjenih zavodov. Tako je ekonomsko nesmotrno in neupravičeno obdržati ta odlok, kakor tudi sklenjeno koncesijsko pogodbo v veljavi, ker nove okoliščine tega več upravičujejo, glede na to, da se nanaša na specifičen predmet in območje, to je na izgradnjo, upravljanje, razvijanje in vzdrževanje kotlovnice na lesno biomaso na omenjenih izobraževalnih zavodih. Občina Puconci bo sedaj z minimalnimi stroški sama izgradila ustrezne kotlovnice, brez potrebe po sodelovanju zunanjega partnerja, oziroma zasebnega kapitala.

Pravilnik o uporabi Zelene dvorane Puconci

Glede na to, da se gradnja nove večnamenske dvorane v Puconcih bliža h koncu in se bo dvorana tako začela kmalu uporabljati, je bilo potrebno urediti podlago za upravljanje te dvorane, urediti odnos med lastnikom in upravljalcem ter določiti način uporabe te dvorane, pogoje in način oddaje ter način določanja cene. Na podlagi teh okoliščin, je bil pripravljen in nato sprejet pravilnik, ki se je uskladil s osnovno šolo in športno zvezo Puconci.

Odobrili povečanje števila otrok v vrtcu in določili cene programa v vrtcu

Svetniki so za tekoče šolsko leto odobrili povečanje števila otrok glede na veljaven normativ za največ dva otroka v oddelkih Vrtca pri OŠ Puconci, saj so zaradi prostorske stiske zmanjšali število oddelkov in v nasprotnem primeru ne bi mogli sprejeti vseh vpisanih otrok.

Prav tako so sprejeli Sklep o določitvi ekonomske cene vrtca, ki sedaj znaša 359,67 EUR. Kot osnova za določitev plačila staršev pa je cena v višini 322,62 EUR. Razlika cene v višini 37,05 EUR do polne ekonomske cene se krije iz proračuna Občine Puconci, staršem otrok, za katere je občina po veljavnih predpisih dolžna kriti del programa.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2013 ob 13:51 obvoznica gost

      Še zadnji utrinki lokalnih svetnikov in lokalnih županov. Drugo leto bosta dva svetnika iz Püconec sedela v dvorani sejne sobe občine Murska Sobota. Spet bo ena sama velika občina. Dovolj je bilo trošenja denarja po raznih vaseh. Na vrsti je Murska Sobota, da se skupaj zbere dovolj denarja za prepotrebno infrastrukturo in razvoj centra Prekmurja.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.