https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domu starejših Gornja Radgona prireditev »Se poznamo?«

Gornja Radgona, 04.10.2013 ob 8:00  

Včeraj je v Domu starejših občanov Gornja Radgona, v sklopu 18. praznika občine, potekala kulturna prireditev »Se poznamo?«


Direktor doma mag. Marjan Žula je dejal, da se velikokrat premalo poznamo in »presenečeni smo, ko izvemo, da se naš bližnji znanec ukvarja z neko aktivnostjo, za katero nismo vedeli«.

Najprej je nastopil pevski zbor Doma starejših občanov Gornja Radgona, ki ga je dolga leta vodila delavka doma, pred tremi leti pa je to prevzela prostovoljka Majda Matjašič. Nato je nastopil ženski pevski zbor DU Negova – Spodnji Ivanjci, ki deluje že od leta 2004, v tem času so posneli dve zgoščenki. Nato so zbrani lahko uživali ob plesih Folklornega društva Gornja Radgona, ki ob spremljavi frajtonarce nastopajo tako doma kot v tujini, druži jih predvsem veselje do plesa in druženja.

Razveseljeval je tudi Gasilski oktet Gornja Radgona, ki deluje neprekinjeno že 53 let in se redno udeležuje srečanja pevskih zborov, ter Ženski pevski zbor DU Gornja Radgona, ki ga vodi Dragica Černe. Na koncu je nastopila tamburaška skupina KD »Peter Dajnko« Črešnjevci, ki s svojim delovanjem širi ljudsko izročilo svojih prednikov, z izvajanjem novejše glasbe pa se želijo približati širšemu krogu poslušalcev.

Vsem nastopajočim so za zahvalo podelili slike Likovnega društva Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 18:55 MARKO gost

      Lepo, da ste nekateri popestrili jesenske dni našim tuživečim svojcem. Takih trenutkov, si želijo večkrat, kajti zavedajo se da jih veselje drži pokonci in vsdaka lepa in dobra beseda lepo mesto najde in napolni njihova srca.Pesem in ples družita in bosta družila ljudi, čeravno so nekateri že predsej nemočni, da bi tole lepoto začutili na svoji lastni koži.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.