https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovenska kmečka zveza - za boljšo prihodnost za sedanje in bodoče rodove

Gornja Radgona, 05.10.2013 ob 11:00  

V gasilskem domu v Gornji Radgoni je potekala svečana obeležitev 25. obletnice ustanovitve "Slovenske kmečke zveze, podružnica Gornja Radgona".


Pobudnik ustanovitve Slovenske kmečke zveze podružnice G. Radgona mag. Janko Slabič in predsednik organizacijskega odbora današnje svečanosti, je med drugim povedal: »danes smo se zbrali, da proslavimo 25. obletnico Slovenske kmečke zveze podružnice G. Radgona. Z ustanovitvijo smo želeli dati kmetom in kmetijstvu tisto mesto v družbi, ki si jo zasluži. Danes pa se moramo vprašati, kje smo v razvoju kmetijstva." Pozdravil je tudi predsednika slovenske ljudske stranke Franca Bogoviča, župana občine G. Radgona Antona Kampuša, predsednika Slovenske kmečke zveze dr. Staneta Klemenčiča, predsednike odborov SLS in ostale prisotne župane … Povedali so, da si je stanovska organizacija kmetov že pred 25. let želela ustvarjati za boljšo prohodnost za sedanje in bodoče rodove in k temu stremijo še danes.

Stranka SLS je podelila trem prejemnikom tudi posebna priložnostna priznanja oz. plakete ob 25 letnici ustanovitve Slovenske kmečke zveze (SKZ) v Gornji Radgoni. Priznanja so prejeli: g. Slavič Janko, g. Roman Muhič in g. Peter Cvetkovič.

 

Predsednik iniciativnega odbora za ustanovitev kmečke zveze Roman Muhič, ki je postal tudi prvi predsednik Slovenske kmečke zveze G. Radgona pa je dejal, da smo danes lahko ponosni, da lahko praznujemo 25. obletnico kmečke zveze.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2013 ob 19:26 MARTIN gost

      Lepa , okrogla obletnica ?? Kaj pa so od tega imeli kmetje ? Eni pravgotovo veliko, tisti ki so bili pri koritu, tisti ki so vedeli kako in na kakšen način priti do boljših pogojev oziroma denarja ki je bil namenjen kmetijstvu. Drugi, ki pa so mogli biti malo bolj pozadi pa niso dobili nič niti trohice, kajti njihovi prijatelji ,ki so bili bližje koritu in so preje bili obveščeni o dobri nameri so jim dobrine pobrali v celoti. Zelo žalostno a resnično! Sedaj pa so dobili še priznanje !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.