https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Bojan Novak: Vse je odvisno od nas samih in na koncu se bo videlo iz kakšnega testa smo

11.10.2013  

Pogovarjali smo se s trenerjem trenutno ene najboljših ženskih odbojkarskih ekip v Sloveniji ŽOK Kema Puconci. Spomnimo, da so v prejšnji sezoni dosegle odlično šesto mesto v 1. DOL. Za vse to pa je v veliki meri zaslužen Bojan Novak, ki je dobro vodil ekipo čez naporno sezono ter pripravil igralke, da so se lahko kosale z najboljšimi. Zanimalo nas je, kako so pripravljeni na naslednjo sezono, ki se bo začela jutri.


Kako so potekale oziroma potekajo priprave?

S pripravami smo začeli 12. avgusta in v glavnem  trenirali v Beltincih (telovadnica in stadion pri OŠ), saj dvorana v Puconcih še ni končana. Septembra pa smo se preselili na Ekonomsko šolo v Murski Soboti. Celotne priprave smo opravili doma. Treninge imamo vsak dan, na začetku priprav pa smo jih imeli dvakrat na dan. Odigrali smo kar nekaj pripravljalnih tekem s prvoligaškimi ekipami iz Slovenije in Avstrije, udeležili pa smo se tudi turnirja v Hartbergu v sosednji Avstriji. S pripravami smo v glavnem zadovoljni, kako dobro smo pripravljeni, pa bodo pokazale šele prve tekme.

FOTO: zokpuconci

 
Kdo je zapustil klub in kdo se je pridružil?

Klub je zapustila Tamara Borko, lani najboljša igralka lige, ki je odšla v Kamnik. Z igranjem odbojke pa je prenehala Teja Topolovec.

V letošnji sezoni je tudi uradno postala članica našega kluba Iva Škraban, ki je bila v lanski sezoni posojena igralka. Poleg nje pa sta se klubu pridružili še dve igralki iz DŠR Sobota Mateja Salaj in Mateja Kadiš, ki sta kar dobro izpopolnili ekipo. Iz mlajših selekcij sta se nam pridružili tudi Laura Kocet in Tjaša Car.


Ste to sezono močnejši ali slabši glede na prejšnjo sezono?

Seveda se bo poznala odsotnost Tamare Borko, vendar je ekipa s prihodom Mateje Kadiš in Mateje Salaj sedaj zelo kompaktna in enakovredna, večja bo konkurenca in upam, da tudi motivacija. Bodo pa v letošnji sezoni skoraj vse igralke razen ene ali dveh, ki še študirata v Ljubljani, med tednom doma, kar je velika sprememba glede na prejšnja leta, ko je bila večina igralk študentk, zaradi česar so bili treningi med tednom zelo okrnjeni. Nekatere pripravljalne tekme so dekleta odigrale zelo dobro, nekaj pa je tudi pomanjkljivosti, ki jih bo še treba odpraviti. Bo pa seveda odvisno tudi od drugih ekip, kako kvalitetne so glede na lansko sezono.


Ali je odhod Tamare Borko velika izguba?

Seveda je za vsako ekipo izguba takšne igralke kot je Borkova velika izguba, sedaj namreč nimamo igralke, ki bi tako izstopala. Bodo morale ostale igralke nadomestiti njen učinek. Veliko več odgovornosti bo na sprejemalkah Sari Sakovič in Ivi Škraban, na mestu blokerke so tri dokaj enakovredne igralke (Tjaša Frumen, Vanja Vidonja in Mateja Salaj), od katerih se tudi veliko pričakuje, zelo pomembna vloga je tudi mesto korektorke, za katero se »potegujejo« tri igralke (Petra Franko, Janja Donša in Mateja Kadiš), veliko bo odvisno od sprejema libera Katje Koler in nenazadnje od najbolj izkušene organizatorke igre Ane Praprotnik Flisar kot »krmarka barke«, ki pa ji »diha za ovratnik« vedno boljša Monika Banfi. Vsaka bo seveda morala dodati svoj delež k skupnemu uspehu.

V letošnji zasedbi so kar štiri igralke iz nekoč našega »trdega rivala« DŠR Sobote, kar kaže na to, da bi se bilo smiselno na našem prekmurskem oziroma pomurskem področju povezati oziroma združiti, če želimo biti konkurenčni v državnem merilu na dolgi rok. 

 

FOTO: zokpuconci


Kakšna so vaša pričakovanja, cilji?

Naši cilji so kar visoki, in sicer uvrstiti se v modro skupino, kar pomeni, da želimo biti v prvem delu med prvimi štirimi ekipami, na koncu pa izboljšati uvrstitev iz lanske sezone (6. mesto). To nikakor ne bo lahka naloga, saj so ekipe izredno izenačene in ni nobenega »outsaiderja« na katerem bi si lahko nabirali točke. Tako lahko pravzaprav vsak premaga vsakogar in verjetno bodo odločale malenkosti. Bo pa vse odvisno od nas samih in na koncu se bo videlo iz kakšnega testa smo.


Kako se počutite ob vrnitvi v Puconce oziroma ali menite, da bo igranje v novi, domači dvorani vplivalo na vaše cilje (uspehe) v tej sezoni?

Mislim, da sama dvorana ne bo odločala o našem uspehu ali neuspehu. V bistvu bomo do prve tekme v novi dvorani opravili komaj dva ali tri treninge, tako da vsaj na začetku, ko igramo prvi dve koli doma, verjetno še ne bomo povsem navajeni na domači teren. Upamo pa na podporo domačih navijačev, ki so nas zvesto podpirali že prejšnja leta, ko smo »gostovali« na Ekonomski šoli, ki se je izkazala kot zelo gostoljubna in je bilo tam zelo prijetno trenirati in igrati.

Je pa zelo pomembno, da smo končno dobili svojo dvorano, kjer bomo imeli vse pogoje za kvalitetno delo, ki jih imajo naši konkurenti. Na ta način bo lažje delo tudi z mlajšimi selekcijami, ki so še bolj občutile slabše pogoje, saj je bila vadba v stari telovadnici v Puconcih zaradi zasedenosti telovadnice zelo okrnjena, v Murski Soboti pa velik finančni zalogaj za klub.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.