https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Bataljon – borci za rock`n`roll

10.10.2013  

Radenski rockn roll band je izdal že drugi avtorski album in videospot skladbe Slijepi putnik. So pravi borci za rock`n`roll, saj menijo, da je rock glasba v zadnjem času izgubila svojo pravo vrednost, rock in pop izvajalci zvenijo skoraj podobno, zato je treba temu narediti konec in pokazati Sloveniji, kaj je pravi, pristen rock.


Kdaj in kako se je začela vaša glasbena pot, kdo so člani skupine?

Skupino Bataljon sestavljata kitarista Luka in Marjan, ki ju dopolnjuje ritem sekcija z bobnarjem Alenom in Tomijem na bas kitari, ki je obenem glavni vokalist v skupini. Češnja oziroma pika na i pa je naša vokalistka Edita, ki z energijo napolnjuje celotno skupino. V tej zasedbi smo se formirali leta 2011, ko smo izdali svoj prvi album.

Kakšno zvrst preigravate?

Album iz leta 2011 je bil bolj žanrsko različen, ta pa je tipično rokovski, s pridihom vintage rocka in bluesa, ampak v osnovi je surovi rock.

Zakaj ime Bataljon?

Ime smo izbrali čisto naključno in ne po tehtnem razmisleku. Pomeni pa nekaj močnega, udarnega, prvinskega, pravega in dobrega.

Izdali ste svoj drugi album Vintage? Kako je v Sloveniji glede založništva?

Album smo izdali v samozaložbi, saj je težko sodelovati z neko založbo, sploh če nimaš še nobene prehojene poti in te nihče ne jemlje resno. Najprej se moraš izkazati in potem komaj lahko računaš na sodelovanje z neko založbo. Smo se sicer dogovarjali, ampak imajo že vse založbe narejene načrte za nekaj let naprej. Menimo, da je to zelo čudno, saj se glasbeni stili spreminjajo iz dneva v dan. Založbe sledijo modnim smernicam v glasbi in hočejo, da jim bendi sledijo, saj naj bi to prinašalo nek uspeh. V našem novem albumu smo želeli zveneti malo drugače, ne pa po nekih standardih, ki so uveljavljeni v Sloveniji. Naša miselnost benda je drugačna, menimo, da je rock v osnovi neka surova glasba, ne pa »popeglana« kot zadnji čas, ko zvenijo rock izvajalci podobno ali celo isto kot pop izvajalci.

Igrate avtorske pesmi ali tudi priredbe?                         

Naša prioriteta so seveda avtorske pesmi, da pa se študentje lahko zavrtijo in stisnejo, pa znamo zaigrati tudi kakšno nežno, ponarodelo rockersko vižo.

Katera starostna skupina prevladuje med oboževalci?

Mislimo, da starostne omejitve ni, našo glasbo poslušajo tisti, ki cenijo rock, rockn roll oz. malo bolj tršo glasbo. Naša nova plošča je veliko bolj surova, kot pa katerakoli druga v Sloveniji. To ne pomeni, da ima neka agresivna besedila, ampak če bi sodelovali z založbo, bi najverjetneje posneli pop.

Igrali ste že na kar nekaj koncertih, kateri je bil do sedaj vaš najboljši koncert in zakaj?

Koncert je lahko dober po več kriterijih, npr. če je dobro obiskan in če je dobro odigran. Spomnimo se tudi našega prvega skupnega koncerta, igrali smo na Panonija festivalu v Gornji Radgoni. Šotor je bil nabito poln, velika zabava, bili smo glavna skupina in navdušili smo vse obiskovalce. Tega ne bomo nikoli pozabili.

Se vam je morda kdaj na koncertu zgodila kakšna neljuba ali zanimiva prigoda, ki bi jo delili z nami?

Vračali smo se z enega od naših koncertov na katerem so igrali tudi Čuki in naš član Marjan se je po »dolgi in naporni noči« pomotoma odpravil spat v kombi od Čukov, vendar smo situacijo hitro rešili. Bila je ena punca, ki se za nobenega člana v skupini ni zanimala, delovala celo ignorantsko, a po nastopu skupine v nabito polnem Štuku bi dala vse, da bi se predstavila kot naša spremljevalka in izrazila odkrito željo, da bi tudi ona bila slavna. Od takrat vemo, da plehkosti ni konca, ne kraja.

Kako je z glasbeno izobrazbo, ste jo končali ali ste samouki?

Marjan in Luka imata končano nižjo glasbeno šolo, Tomi je zelo dolgo nazaj igral harmoniko, vendar ga nikoli ni preveč zanimala, Alen (bobnar)  pa je samouk in se zahvaljuje svoji učiteljici glasbe v osnovni šoli, ki mu je dejala, da nima ritma, zato se je odločil, da ga bo sam poiskal.

Kako nastajajo skladbe, kdo jih piše?

Navadno je tako, da nekdo pride z idejo, potem pa jo vsi skupaj razvijamo in nadgradimo. Tri besedila je napisal Alen, nekaj Tomi in Ditka.  Glasbo večinoma ustvarja Alen in pri tem mu vsi skupaj pomagamo z nasveti.

Nastopate tudi v tujini?

Nastopili smo že na Hrvaškem, to se nekako sovpada za našimi srbo-hrvaškimi besedili. Imamo pa želje se pokazati tudi drugje po Evropi.

Načrti za prihodnost? Kdaj vas bomo lahko spet videli na kakšnem odru v Pomurju?

Želimo si polniti stadione po celem Balkanu, služiti denarce in živeti od glasbe. To so želje vsakega benda. Drugače nas lahko spremljate na naši spletni strani www.bataljon.net, kjer so vsi dogodki in koncerti objavljeni. Nekaj koncertov v bližnji prihodnosti: 18. 10. Kavarnica Rokaj (Maribor), 19. 10. Loški pub (Škofja Loka), 9. 11. Mansarda (Lendava), bomo pa se tudi pokazali v Gornji Radgoni, Ljubljani, Ormožu, Ravnah na Koroškem, Brežicah in domačih Radencih.

Bi še za konec dodali kakšno sporočilo bralcem Pomurca?

Ne pustite se spreminjati nekomu, ki vam vsiljuje svojo voljo, ostanite takšni kot ste. Upamo, da se bomo čim več videvali v živo na koncertih.

Foto: Sara Kager

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2013 ob 21:31 Žuta Minuta gost

      Šurda stiraj ženo iz benda. Kvari van kvaliteto, resno ne ve popevati. Pa brez zamere, tak je. Dokler bo ona v bendu ne boste videli stadionov ne po balkanu ne kjerkoli drugje. Dobri ste glasbeniki, celo odločni, glasba je tudi super, samo ona je totalno mimo.

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2013 ob 17:57 fidlboy gost

      Poslušal sem 30 sekund in prekinik komad, ker je v hrvaščini. Pa ljudje božji, kaj je z vami, še vedno niste preboleli Yugoslavije!!!! Če se že sramujete naše lepe slovenščine, bi napisali komad v angleščini, kot večina ostalih bandov. Naštejte mi vsaj en band iz Hrvaške ali Srbije, ki imajo pesem v Slovenščini. Tega ne boste doživeli, ker so oni za razliko od nas ponosen narod in cenijo svoj jezik.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2013 ob 19:50 gost gost

      hahhaaa fidlboj, dolgo si poslušal, jaz sem zdržal manj i prekinil z besedami:Marš banda čefurska..pfuj..

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. tolige
      11.10.2013 ob 23:59 tolige

      Zanimivo, da to komentirajo ljudje, ki niso sposobni napisati niti enega stavka v slovenskem jeziku. "prekinik, Yugoslavije, Slovenščini, i prekinil"? Mislim ... resno? Takšni komentarji prihajajo od takšnih ljudi, ki ne znajo postaviti presledka pred besedo za dvopičjem in uporabljajo tujke kot je "band" in pridigajo o tem, kako je slovenščina lep jezik?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2013 ob 0:19 gost gost

      @fidlboy, tak iz glave na brzino ... LET3, Arsen Dedič, Toše ... pa verjetno bi se še kakšni "balkanci" najšli keri majo komad v slovenščini.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2013 ob 8:16 MIRO gost

      TOLIGE ;ti si res en velik BEDAK !!! POTEM PA SE POBERI ; IZ SLOVENIJE !!!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.10.2013 ob 9:25 fidlboy gost

      Čuj ti taliga, talička ali kaj si že si mogoče profesor slovenščine da si tak pameten. Koga briga kak sem pisal, lahko ti napišem tudi v štajerskem ali prekmurskem narečju, če hočeš, bistvo menda poznaš, kaj sem hotel povedati, pravopisne napake pa se dogajajo tudi najboljšim novinarjem. Takšnim bandom, ki pa se sramujejo pet v svojem knjižnem jeziku in pojejo v Jugoslovanščini mislim na bende-Bataljon, Rodoljubac, Zaklonošče prepeva, Rock Partizani in podobni odpadniki in prodane duše, za vas imam le to sporočilo, citiram besedilo od Laibachov-Raus, das spiel ist aus. Če vam kaj ne paše, Hrvaška i Srbija sta blizu, Bosna tudi, pa nihče vam ne brani, pojdite tja v bolji život, pa pojte celo življenje v srbohrvaščini.

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2013 ob 9:43 Đorđe gost

      ...ha,ha glavno da nas je včeraj proti Norveški rešil ''čistokrvni slovenac'' Milivoje Novaković sa tri komada iznenada.....ajmo Novagol...idemo zaj hitro ka ma Severina koncert...ha,ha

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.10.2013 ob 10:39 gost gost

      @fidlboy, samo ti si lelek, moti ta ka oni popejvlejo v jugoslovanščini, citejraš pa slovenski bend keri popejvle v nemščini in se tudi sramuje popejvati v slovenščini, oziroma se sploj nema za slovenski bend, člani pa nej za slovence. Oni so ti super ka popejvlejo v tujon jeziki? Pa vsi ostali keri popejvlejo v italijanščini, francoščini, angleščini, španščini, mađarščini.... tisti so nej izdajalci pa odpadniki? Tuji jezik je tuji jezik, nema veze kakšen je... torej so vsi odpadniki keri ne popejvlejo v slovenščini? Tebi je tudi nemčija blizu, pa ti glih tak nišče ne brani.... auf wiedersehen!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.10.2013 ob 11:00 gost gost

      Eni niste vredni, da tlačite slovensko zemljo.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.10.2013 ob 11:03 gost gost

      @tolige, Za piko se vedno piše z veliko začetnico, toliko o tvoji slovenščini.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.10.2013 ob 11:11 telefon gost

      Mene pa je komad vrede, pa besedilo tude.ce ga pa nese ne razmi pa si san krif

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.10.2013 ob 13:14 Igor gost

      Meni je tudi v redu, pa tudi vsi ostali njihovi niso nič slabši, če ne celo boljši (predvsem, ker so nekaj novega in frišnega na slo rock sceni) od npr. Nude, Skalp, Dan D, Coverlover ali od kakšnega drugega slo rock banda....če pa še koga zanima, pa lahko posluša celoten novi album in tudi prvega na www.bataljon.net, kjer je večina komadov v slovenskem jeziku in tudi v književni slovenščini.... drži pa kot pribito (pa lahko reče kdorkoli, kar hoče), da glasba pripada vsem ljudem, pa nima veze kako govorijo, v katerega boga verjamejo ali kakšne barve kože so. Ali ?!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.10.2013 ob 15:03 Prekmurec gost

      Ges san tak ali ovak nej slovenec, ges san Prekmurec tak ka me rejdno zabolij spodaj gda se nešče čejše okouli slovenskoga gezika. Meni je slovenščina tüdi tuji gezik, materni gezik mi je Prekmurščina.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.10.2013 ob 15:20 fidlboy gost

      Očitno nimaš pojma o Laibachih. Imajo tudi slovenske komade, čeprav prevladujejo nemški in angleški. Pa do danes so še vedno edini prepoznavni slovenski band, katerega poznajo in cenijo tako v Ameriki, kot Nemčiji, Angliji in drugod. Takl, da nemi o Laibachih, če nimaš osnovnih pojmov o njih. Taki, kot so Bataljon, pa dalje kot od prekmurja in prlekije z Jugo rockom ne bodo prišli. Še najbolj bodo prišli do izraza na Goričkem, kjer je prava manija na jugo sceno. Od slovenskih bandov pa najbolj cenim Demolition groope,ReQuiem, Res Nulios, Niet, šank rock, Elčvis Jackson in še kaj bi se našlo, to so bendi, ki vsaj v Sloveniji kaj veljajo pa tudi v tujini nekateri. Bataljon vam pa vso srečo želim. Poleg Blue planet boste z jugo rockom drugi naj band na Goričkem. Dovolj o tej temi, ker je celo pomurje zafrustrirano z jugo sceno in mrtvo Titovo Jugoslavijo. Adios amigos!!!!!

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.10.2013 ob 15:43 hepan gost

      http://www.youtube.com/watch?v=6V8ddc4qjz8 predvsem to je preci podobno blue planet :) ajajaj :)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.10.2013 ob 16:12 gost gost

      @fidlboy, kak san ti pravo, lelek si. Laibach sami sebe sploj ne označujejo za slovenski bend niti se njihovi člani nemajo za slovence. znaš ka je to NSK? v tujini jih cenijo zato ka popejvlejo v nan tujon jeziki in ker jin je bil cilj pač zahodni trg, čeprav so cenjeni tudi na vzhodi in na tebi osovraženomi balkani. bataljon pa so se pač odločili ka jin bo primarni cilj balkan in ne vidin nič spornoga ka popejvlejo v enon od balkanskih jezikov. pa če si glih omejno demolitiomn group, v keron jeziki so že njihove pesmi Zadnje dijete na svijetu, Ne uzimaj mi malih stvari, Majska pjesma...??? in ti meni glumiš o nekših osnovnih pojmih. smarček, 1000 let si še od minimalnoga poznavanja glasbe. pederišeš se kak nekši znalac, v bistvi pa takše neumnosti kvasiš ka je bole ka se več ne oglašaš diletant eden.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. tolige
      12.10.2013 ob 19:37 tolige

      Zdelo se mi je, da je človeštvo že malo bolj odraslo in predvsem strpno, ampak po nekaterih komentarjih sodeč, smo še daleč od tega. Imejte lepo življenje. Adijo.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.10.2013 ob 20:23 gost gost

      Pelaj se nikam s tejmi tvojimi toligami..što te kaj pijtau?

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      12.10.2013 ob 21:25 fidlboy gost

      Kaj je gost sem jaz tebe morda žalil na tak vulgarni način kak ti mene v tvojem komentaru??? Spelji se ti v tri krasne z tvojimi čifurji vred. Ti pa si verjetno umetnik v glasbi. Poln si samega sebe!! Egoist zarukani! te pa se žalimo, če ti tak paše. Laibach pa je bil in bo slovenski band pa tudi bo, ne vem od kod ti to, da se nimajo za slovence, ne bluzi nekaj na pamet. Spelji se ti nekam tja južno od Kolpe Čapac!!!!!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      12.10.2013 ob 21:36 Fidlboy gost

      Pa še nekaj. Slućajno imam vse originalne albume od Demolišnov in na šestih albumih imajo le tri pesmi v Hrvaščini, pa še to za to, ker je njihov pevec Hrvat iz Varaždina-Goran Šalamon, ki drugače govori original slovenski. Človek pač ceni v kateri državi živi in si služi kruh. Ti gost se mi pa vedno bolj zdi si eden od članov skupine Bataljon, drugače si ne predstavljam zakaj si ob mojih komentarjih čisto do konca prizadet in užaljen. Ali si pa od katerega člana banda brat.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      13.10.2013 ob 0:36 gost gost

      @fidlboy, še tretjič ti pravin ka si lelek pa se ti o muziki ne senja pol pizde mrzle vode. ges san nej niti malo užaljeni ob tvojih blesarijah, niti san nej član bataljona, se mi ovačik niti ne vijdijo. mi ide samo na živec tvoj primitiven pogled na glasbo. to ti misliš ka so Laibach slovenski bend, oziroma ka bi se oni naj meli za slovenski bend. san te že pijto če znaš ka je tou NSK!? glupan si v bistvi samo zaradi toga ka si sovražno nastrojeni do določenega tujega jezika in ti idejo na živce bendi keri v ton jeziki popejvlejo, ne idejo ti pa na živce bendi keri popejvlejo v vseh drugih tujih jezikih. lelek primitiven, nič drugo ti nemren povedati. znaš ka je verjetno najboljši SLOVENSKI rock bend vseh časov Buldožer popejvo več ali menje vse pesmi v srbohrvaščini? So oni tudi izdajalci zato ka so pač izbrali po tvoje nepravilen tuji jezik? meni se pa ti fidlboy vedno bole zdiš kak eden zafrustrejrani slovenček napumpani od nekših še večjih lelekov od tebe, sovražno nastrojeni do tistoga ka ne razmiš. pač tipičen primerek navadnoga leleka.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      13.10.2013 ob 8:44 jooos gost

      loleki, po naslovi bi lejko vidli v keron jeziki se popejvle!! sploj nej jezik pomemben, ker v yugoslaviji nan je odlično šlo, zajebo je vse janša v 4 letih vladanja!! je pa komad čista katastrofa!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      13.10.2013 ob 10:21 Fidlboy gost

      Čisto slučajno imam knjigo Nsk-Neue Slowenische Kunst, tak da ne mi o teh pravljicah kaj to pomeni. Kar se tiče Buldožerov, aktualni so bili še v času Jugoslavije, in v tistem času je bilo normalno da pojejo v srbohrvaškem jeziku, danes pa to ni. Kar pa se tiče angleščine, pa jebote pa v kerem svetu ali planetu ti živiš? Saj pa vsak band, ki bi rad v tujini uspel poje v angleščini. Še Nemški, Švedski , Finski in ostalih držav, ki bi radi uspeli izven svojih meja pojejo v angleščini, tako tudi slovenski bandi. Z slovenščino pač lahko prodreš le na slovenski trg. Z jugoslovanščino pa na Balkan in Goričko pa prlekijo. Sem ti zdaj bil dovolj jasen Lelek, kak ti praviš, ali ti pa moram še na kmečki domači način razložit, ka me boš bole razmo primitivec!!!??

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      13.10.2013 ob 10:32 PLUG gost

      Kateri niste za in niste vredni , da živite na tej zemlji se nemudoma spakirajte na BALKAN. Tam vas čaka prihodnost !!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      13.10.2013 ob 10:34 Tomi Šoštarič - Shurda gost

      Pozdravljeni ! Hvala vsem za Vaše komentarje, za všečke in nevšečke. Da pa bi ovrgli ali potrdili Vaše teorije o naši kvaliteti pa Vas vljudno vse vabim, da si ogledate in seveda tudi prisluhnete, kateremu od naših prihajajočih koncertov, ki se bodo zgodili kmalu, v Vašem mestu, kraju ali vasici (navedeno v zgornjem intervjuju, fb-ju ali naši web strani www.bataljo.net). Naj samo povem, da pojemo štiri glasno in v treh različnih jezikih, mogoče pa bo zapel tudi naš bobnar ! :) Torej še enkrat vabljeni, do tedaj pa lep rockerski pozdrav, Vaš Bataljon ! :) Rock n roll zavedno, zauvijek & forever !!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      13.10.2013 ob 11:12 gost gost

      @fidlboy, meti knjigo doma še ne pomejni ka tudi razmiš ka v toj knjigi piše. iz posta v post pač potrjuješ ka si enostavno lelek.če smo že pri ton, laibach so uspeli v tujini z nemškin jezikon, tudi precej aktualnih in starih glasbenih hitov je nej v angleščini tak ka to dejstvo izpodbija tvojo trditev ka je za uspeh v tujini potreben angleški jezik. napiši mi en razlog zakoj bend keri bi rad uspel na balkani nebi smel meti kakšen komad v njin domačon jeziki? izkluči svoj primitivizem pa daj en pameten razlog. angleščina je univerzalen jezik za vsakodnevno sporazumevanje, v glasbi pa jezik sploj ne špila nikše vloge. edino za leleke keri iz posta v post zapletajo v kontradiktorne trditve je tou pomembno, v bistvi pa takšni leleki ob enon zagovarjajo čisto nasprotje svojih trditev. kak tipično za primtivne leleke.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      13.10.2013 ob 11:59 gost gost

      Berem te poste od teh dveh primerkov, od katerih res ne moreš oceniti kateri je večji "lelek", pa se moram od srca nasmejati, lelek hoče drugemu leleku dopovedati, da je on ta pravi lelek..tu ni konca, sicer pa kdor koli komu tala leleke in podobno, sam ni na nekem kulturnem nivoju, to pa je že problem vzgoje...to je pa že lahko stvar širše debate, starši so marsikaterega otroka narobe vzgojili, tako obnašanje ne sodi na javni portal. l.p.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      13.10.2013 ob 13:17 grantaša gost

      očitno si ti zgoraj največji lelek

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      13.10.2013 ob 14:19 Fidlboy gost

      Jaz prav uživam v tem kak fajn provociram gosta, on pa reagira na vsako mojo provokacijo. Kak si smešen. Rejsan si lolek, lalek lulek na kubik. Edini, keri bi lejko bil še večji lolek, lalek odt tebe in konkurenca je Shurda z svojo trojezičnostjo. Raus, das spiel ist aus. Gost posebej zatew allen gegen alle. Daj oglasi se še malo, ka se še malo nasmejim ob tvojih nizkih komentarjih, ki jih lejko piše samo Čapac z partizanskim imenom-Lelek-Lulek-Lalek

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      13.10.2013 ob 15:53 gost gost

      @grantaša, poskrbel si za svojo prepoznavnost, čestitke!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      18.10.2013 ob 10:13 boj_ko gost

      Težko verjamem, da nam lahko kdo od zgornjih komentatorjev, ki tako vneto streljajo z nabrano slino po Bataljonu, ponudi kak presežek lastnih glasbenih izdelkov in koncertni ,high performance'. Meni se zdijo izdelki radenskega benda čist ok, poslušljivi, sveži..., njihov nastop pa uigran. Res pa je, da je moje mnenje pristransko, saj sem brat enega od članov. Mimogrede, od nekaterih zgornjih komentatorjev (domnevam da Radenčanov) bi pričakoval kako resnejšo glasbeno kritiko, in seveda podpis.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.