https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Se tudi vi jezite nad nadležnimi mušicami v stanovanju?

23.10.2013 ob 12:00  

Mušice se pojavljajo v jesenskem času, času pretakanja vin in obiranju sadja. Najpogosteje jih lahko opazimo na sadju v kuhinji ali tudi na kakšni drugi hrani. Kako pa se jih znebimo?


Največje gojišče za mušice je sadje. Hranijo pa se tudi z zelenjavo, sladkorjem, kisom in ostalimi kislimi živili, najdemo jih pa tudi med organskimi odpadki. Če se jih želite znebiti, najprej odstranite izvor njihovega prehranjevanja ali dajte hrano v hladilnik, saj prav na omenjenih odlagajo svoja jajčeca. Občasno očistite tudi odtočno cev v kuhinji, dobro pokrijte odpadke v kuhinji in pogosto očistite naprave za pripravo hrane.

Kako se jih znebimo?

Mušice lahko posesate, uporabite sprej proti mrčesu ali samolepilni trak za mrčes ali pa kombinacijo vseh naštetih. Zelo učinkovita je vaba, ki jo pripravite tako, da v skledi zmešate 1,5 litra vode, dve žlici sladkorja, dve žlici belega kisa in dve kapljici detergenta za posodo. Mešanico postavite blizu gojišča mušic, po potrebi jo zamenjajte.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.