https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Davkarji popoldan zaprli lokale Zvezda, Tropicano in Malibu, zdaj so že spet odprti

Beltinci, 07.11.2013 ob 16:16  

Danes so davčni inšpektorji v Pomurju zaprli tri gostinske lokale. Odkar velja nova davčna zakonodaja so v takšni obliki davkarji prvič posredovali v Pomurju. Inšpekcijski nadzor so opravljali v gostinskih lokalih Zvezda v Beltincih, Tropicano na Srednji Bistrici in Malibu na Kapci, ki so jih zapečatili in prepovedali vstop. Pozno popoldan so se lokali znova odprli.

 

Razlog za preiskave je bil utemeljen sum hujših kršitev davčnih in drugih predpisov.Vstop v lokale preprečuje trak davčne uprave, pred zgradbami pa so pripadniki mobilne enote murskosoboških carinkov, ki inšpektorjem davčne uprave nudijo pomoč, poroča Pomurje.si.

Cigan je pričakoval, da go bodo davkarji vzeli pod drobnogled

Lastnik omenjenih lokalov, Marjan Cigan, je potrdil, da so v njegovih lokalih davčni inšpektorji. Dejal je, da so opravljali inventuro oziroma popis blaga in zaloge. Cigan je še povedal, da je pričakoval, da ga bodo davkarji vzeli pod drobnogled, saj je, kot pravi, bil vedno med prvimi lokali, v katerega so po uveljavitvi novih zakonov, kot sta kadilski in prepoved točenja žganih pijač, prišli inšpektorji. 

Programi, ki onemogočajo brisanje in spreminjanje računov

Od 1. julija morajo imeti vsi davčni zavezanci, ki poslujejo z gotovino, na blagajnah programe, ki onemogočajo brisanje in spreminjanje računov. Nekateri davčni zavezanci pa vztrajajo pri izogibanju plačila davkov, kar skušajo doseči z različnimi načini za nezakonit prihranek.

Vir: Pomurje.si

    Fotogalerija