https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zavod Vista z idejo »Veliki nemarni škornji« prejel 3. nagrado na Si.mobilovem natečaju

28.11.2013 ob 14:00  

V dveh minutah, kolikor je trajala vožnja z dvigalom, je Aleksandra Pinterič iz zavoda Vista prepričala komisijo s  svojo  idejo »Veliki nemarni škornji« in tako dosela odlično 3. mesto na natečaju v vrednosti 3.000 evrov subvencije s strani podjetja Simobil d.d. Tako jepotekal drugi Si.mobilov natečaj, v torek, 26. 11., v obliki elevator pitch - iziroma kratke poslovne predstavitv v dvigalu.


 

Med finaliste, med katere se je med več kot 70 prijavljenimi podjetji uvrstilo 10 podjetij, za katere je Si.mobil organiziral brezplačno delavnico o javnem nastopanju, so se uvrstili tudi Zavodu VISTA (Zavod za razvoj vrednost Murska Sobota) ter tako ponovno dokazali, da so na prvi poti s pravo idejo.

Natečaj je potekal v panoramskem dvigalu Kristalne palače v BTC, najvišje stavbe v Sloveniji. Izraz elevator pitch se pogosto uporablja v podjetništvu, zlasti v svetu podjetij start-up. Izhaja iz situacije, v kateri se podjetnik znajde v dvigalu s potencialnim investitorjem in ima v času vožnje v dvigalu možnost, da izrabi priložnost in predstavi svojo dejavnost ali idejo tako, da zbudi interes za investicijo.

»Z natečajem želimo mala podjetja spodbuditi k pripravi učinkovite predstavitve svojega posla, saj je uspeh podjetja odvisen tudi od tega, kako prepričljivo nastopajo njegovi predstavniki,« je pojasnil član komisije Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave v Si.mobilu.

»Kar je pretehtalo pri zmagovalcih, je bil potencial poslovne ideje. Začutili smo možnost, da iz teh idej zares nekaj nastane, da lokalna zgodba postane uspešna tudi širše,« je povedal Matija Hiti, soustanovitelj JollyDeck Ltd., gostiteljica Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje pa je ob razglasitvi zmagovalca izpostavila, da Si.mobil z veseljem podpira projekte, ki mladim podjetnikom, polnim idej in podjetniškega duha, omogočajo posel.

Zmagovalci natečaja so prejeli subvencije v obliki paketov storitev Popolne pisarne v višini 10.000, 5.000 in 3.000 evrov, pripravljenih na osnovi konkretnih poslovnih potreb podjetij. Pakete bodo podjetja lahko brezplačno uporabljala 24 mesecev.

Vir: Zavod Vista Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.