https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Brezplačne objave dogodkov na novem portalu »Na Goričkem se dogaja«

19.11.2013 ob 13:00  

LRF za Pomurje je v sodelovanju z Občino Grad in Občino Gornji Petrovci, v okviru projekta »Na Goričkem se dogaja«, izvajanega v programu LAS Goričko, financiranega iz sredstev LEADER, vzpostavil spletni portal www.nagorickem.si.

Trenutno se zaključujejo zadnji koraki, predstavitve delovanja portala, uporabe in promocija med nevladnimi organizacijami na Goričkem. Gre za spletni portal, na katerem lahko nevladne organizacije, seveda brezplačno, predstavljajo sebe ter promovirajo dogodke in aktivnosti, ki jih izvajajo.

Goričko je znano po ustvarjalnem entuziazmu in velikem potencialu turističnih ter kulturnih kapacitet, vse premalo pa je organiziranega in trajnostnega delovanja, kar bi oblikovalo in dopolnjevalo turistično ponudbo območja Goričkega. Prav ta izziv in istočasni cilj smo si zadali pri pripravi projekta. Preliminarne analize, ki jih LRF za Pomurje izvaja kontinuirano, so pokazale prav problematiko obveščanja. Na eni strani ni skupne točke Goričkega, po drugi strani pa je večina obvestil plačljivih.

Skupna ponudba turistične in kulturne mreže na enem mestu

Projekt je bil naravnan tako, da je tudi povezal organizatorje in izvajalce dogodkov na območju Goričkega, katerih interes je izmenjava izkušenj in skupen nastop kot kreiranje ponudbe. S projektom smo želeli prispevati k varovanju naravne in kulturne dediščine ter vzpostaviti turistično in kulturno mrežo, ki bo dolgoročno prispevala k večji prepoznavnosti regije. V prvi fazi so bile na osnovi analize obstoječega stanja in pripravljenih strateških okvirjev, ugotovljene bistvene pomanjkljivosti in prednosti pri organizaciji in izvedbi prireditev, kar je vodilo k definiciji karakteristik samega portala oz. njegove funkcionalnosti.

Promocija projekta in spletnega portala tudi na otvoritvi Vulkanije

Izvajalci projekta smo v skupnem sodelovanju z društvi izvedli usposabljanja, individualne razgovore ter svetovanja in na ta način pripravili izhodišča za izbor t.i. start up točke, ki je pomenila aktivacijo kulturnega potenciala Goričkega. Ta dogodek, prva predstavitev portala, se je zgodila na otvoritvi »Vulkanije« pri Gradu na Goričkem. Sam projekt smo predstavili na različnih dogodkih v času izvajanja. Za namene promocije projekta, kot tudi diseminacije rezultatov, smo pripravili zloženke in posebne USB ključke – s sloganom »ključ, ki odpira vrata v pestri svet dogajanja na Goričkem«.

Vzpostavljena tudi facebook skupina Na goričkem se dogaja

Za projekt in povezovanje ter aktivacijo uporabnikov je bila oblikovana tudi posebna facebook skupina – vabimo vas, da se nam pridružite na facebook-u, oziroma, da uporabljate možnosti objave na spletnem portalu www.nagorickem.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.