https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Dvoranski šport: Zmaga Panvite, Keme in Radenske ter Vozliča in Rudolfa

16.12.2013 ob 12:00  

Minuli vikend je v dvoranskih športih prinesel polovične uspehe. Zmagovali so odbojkarji in odbojkarice ter košarkarji, izgubljali so rokometaši. Do nove zmage so tako prišli odbojkarji Panvite Pomgrada in odbojkarice Keme iz Puconcev ter košarkarji Radenske Creativa. Na Novoletnem turnirju v judo pa sta zmagala Uroš Vozlič in Gašper Rudolf.


ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali drugouvrščeni Calcit Volleyball z rezultatom 1:3 (22:25,25:20,23:25,22:25). Ekipa Panvite Pomgrada je trenutno na tretjem mestu. Naslednjo tekmo igrajo, v soboto ob 19.00, v domači dvorani s prvouvrščeno ekipo Salonit Anhovo.

Odbojkarice Keme Puconci so v desetem krogu 1. DOL doma premagale Zgornjo Gorenjsko, rezultat je bil 3:0 (25:14,25:23,27:25). Trenutno so na drugem mestu. V naslednjem krogu, v soboto, gostujejo pri ekipi GO Volley.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

Odbojkarice Murske Sobote so v devetem krogu 2. DOL za ženske VZHOD doma izgubile z ekipo ŽOK AC Prstec Ptuj, rezultat je bil 0:3 (20:25,18:25,19:25). Soboške odbojkarice so trenutno na osmem mestu. V naslednjem krogu, v soboto ob 18.00, gostijo pri ekipi Prevalje.

KOŠARKA

Košarkarji Radenske Creativa so v devetem krogu premagali ekipo Kolpa Črnomelj z rezultatom 90:78. Soboški košarkarji so trenutno na 12. mestu. V desetem krogu, v soboto, igrajo v gosteh z ekipo Plama Pur.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

ROKOMET

V 11. krogu 2.DRL za moške je Arcont Radgona doma izgubila z RD Rudarz rezultatom 21:31. RK Pomurje pa je v gosteh izgubilo z ekipo RK Krim Olimpija z rezultatom 39:19. Ekipa Arconta je na desetem mestu, Pomurje pa na enajstem mestu. V naslednjem šestem krogu Ekipa Pomurja gosti ekipo RK Radovljica, ekipa Arcont Radgone pa gostuje pri ekipi RK Ajdovščina.

Več o tekmi Arcont Radgone si lahko ogledate TUKAJ.

JUDO

Od prleških judoistov sta v svoji kategoriji na Novoletnem turnirju v Celju zmagala Uroš VOZLIČ  do 60 kg (U-16) in Gašper RUDOLF do 50 kg (U-14).

Drugo mesto so osvoji Nina MAGDIČ do 52 kg (U-14),      

Maša ŠTUHEC do 63 kg (U-14)  in  Mitja VIRAG do  38 kg (U-14).

Tretjo  mesto je osvojila Hanna MAZOUZI do 57 kg (U-16).

Četrto mesto je osvojil Marsel MAJCEN do 66 kg (U-14).

Po  posameznem tekmovanju je potekalo še 8. ekipno tekmovanje NPŠŠ po regijah.  Ekipa Pomurja, sestavljena iz tekmovalcev JK Lendave in TVD Partizana Ljutomer, je v moški in ženski konkurenci osvojila tretje mesto.

ROKOBORBA

V soboto je v Zagrebu potekal tradicionalni božični turnir v rokoborbi za dečke in kadete. V močni konkurenci je nastopilo 160 tekmovalcev iz 9 držav in sicer iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Danske, Italije, Romunije, Srbija, Slovaške, Slovenije in Hrvaške. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci iz RD Sobota in dosegli lep uspeh. Barve kluba so zastopali Denis Kočar, Luka Gumilar, Klemen Podgorelec in Nejc Džafič. Denis Kočar je v konkurenci dečkov v kategoriji do 42kg osvojil 3. mesto prav tako je Klemen Podgorelec v konkureci dečkov v kategoriji do 59 kg osvojil 3. mesto. Pri dečkih je še nastopil Luka Gumilar v kategoriji do 42 in dosegel 7. mesto. Pri kadetih je nastopil Nejc Džafič v kategoriji do 58kg in osvojil 7.mesto.

Glede na to da je to bil eden izmed močnejših turnirjev, je bil trener Dejan Šernek s prikazanimi borbami zadovoljen. S tem so tekmovalci RD SOBOTA zaključili letošnje nastope na turnirjih in se že veselijo novih uspehov v novem letu.

STRELJANJE

V spodnji prilogi si lahko ogledate rezultate 3. državne lige v streljanju s standard zračno puško in rezultate 4. kroga regijske lige.

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.