https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radgoni so se pričeli Trstenjakovi večeri

Gornja Radgona, 11.01.2014 ob 13:15  

V župniji sv. Petra v Gornji Radgoni so tudi letos pripravili Trstenjakove večere, ki so namenjeni druženju, tematskim predavanjem, pogovoru in veselju.


Tako so v uvodu letošnjih 9. Trstenjakovih večerov že včeraj pričeli s koncertom božičnih pesmi. Nastopili so vsi trije domači pevski zbori iz radgonske župnije, Mešani pevski zbor pod vodstvom Karla Korošca, Mladinski pevski zbor Biseri in Otroški pevski zborček Sončni žarki pod vodstvom Nataše Preglav.

V župniji Gornja Radgona so v letu 2000 pod idejo takratnega župnika Andreja Zrima organizirali prve Nikodemove večere, katere pa so ob 100-letnici rojstva radgonskega rojaka teologa, psihologa, akademika, filozofa ter častnega občana Občine Gornja Radgona dr. Antona Trstenjaka in ob 10. obletnici njegove smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere. Ta predavanja so že vrsto let tudi priložnost pogovora in postavljanjem osebnih vprašanj in mnenj predavateljem, ki z veseljem odgovorijo in postavijo prave smernice in vodila življenjskih ciljev.

Trstenjakovi večeri se bodo nadaljevali že danes ob 19. uri v dvorani Trstenjakovega doma s tematskim predavanjem dr. Polone Vesel Mušič, in sicer z naslovom Poslanstvo staršev in botrov pri pripravi na zakrament otroka.

V petek 17. januarja ob 19. uri pa bosta spregovorila mlada zdravnika domačina iz Gornje Radgone Tilen Zamuda in Tomo Brus Hladen – Zdrav duh v zdravem telesu.

Svoje zaključne misli pa bo v soboto 18. januarja ob 19. uri podal dr. Vinko Potočnik s tematskim predavanjem z naslovom Naša rast v veri po letu vere.

Foto: Tina Slavič, besedilo: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.