https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Dvoranski športi: Panvita Pomgrad se je iz štajersko-pomurskega derbija vrnila z zmago

13.01.2014 ob 10:00  

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se iz štajerske prestolnice vrnili z zmago in si s tem že skoraj zagotovili tretje mestov prvi ligi, ob ugodnem razpletu preostalih tekem, pa se lahko zavihtijo na drugo mesto. Minuli vikend so potekali še rokometni dvoboji na prvem mednarodnem turnirju v Murski Soboti. V Lendavi so odličja osvajali mladi judoisti, v Ormožu in Tišini pa so moči merili strelci z zračnimi puškami.

ODBOJKA

Ob ugodnem razpletu lahko odbojkarji Panvite osvojijo drugo mesto v skupini

Tekma med kluboma Panvita Pomgrad in Lunos Maribor, ki se potegujeta za tretje mesto po prvem delu prvenstva, se je končala z zmago Pomurcev, ki so se pokazali kot boljši tekmec. Potem ko so izgubili uvodni niz, so v nadaljevanju nadigrali Mariborčane in zasluženo zmagali.

Uvodne minute prvega niza so potekale v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala občutnejše prednosti, prvi niz pa je pripadel Mariborčanom. V začetku drugega niza so Pomurci zaigrali kot prerojeni, v napadu jim je šlo kot po maslu, v obrambi pa so bili zelo zanesljivi, povedli so z 10:4. Nič ni kazalo, da bodo iz rok izpustili visoko vodstvo. Z zmago so Pomurci izenačili izdi v nizih.

foto: odbojka.si

Odbojkarji Panvite Pomgrad so tudi v tretjem nizu držali niti igre v svojih rokah in priborjeno prednost obdržali do konca niza. Vlogo favorita so upravičili tudi v četrtem nizu, ki je bil tudi zadnji, končni rezultat je bil 3:1 (-20, 19, 21, 19) za ekipo Panvite.

"Dobra igra v le enem nizu je premalo, da bi premagali odlično ekipo Panvite. Prekmurci so z igro dokazali, da sodijo med favorite prvenstva," je povedal kapetan Lunosa Sebastijan Škorc. "Po porazu v uvodnem nizu so naši odbojkarji ujeli ritem igre, ki mu tekmec ni mogel slediti. Zadovoljen sem z zmago in s tremi točami," je razložil trener Panvite Dejan Fujs.

Uspešen vikend pa so imele tudi predstavnice nežnejšega spola. Odbojkarice Keme Puconcev so v domači dvorani slavile s 3:0 (25:21, 25:22, 25:20) proti ekipi UOK Vital Ljubljana. Dekleta tako ostajajo trdno na drugem mestu, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje pri predzadnji ekipi skupine Aliansi (15. 1. 2014, 19.00).

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

Manj uspešne pa so bile odbojkarice Murske Sobote, ki so na domači tekmi klonile proti prvouvrščeni ekipi 2. lige iz Prevalj, 0:3 (21:25, 11:25, 27:29). V naslednjem krogu jih čaka še ena težka tekma, gostujejo namreč pri drugouvrščeni ekipi Kostmann Sl.Gradec (18. 1. 2014, 18.00).

ROKOMET

Kot smo že poročali, se je v športni dvorani III. osnovne šole Murska Sobota odvijal prvi mednarodni rokometni turnir, katerega je organizirala domača ekipa RK Pomurje. Tako mlajši dečki kot člani so se veselili stopničk, oboji so zasedli drugo mesto.

Starejši dečki:

RK Pomurje – RK Velika Nedelja Carrera Optyl 17:19

RK Monošter – RK Velika Nedelja Carrera Optyl 33:14

RK Pomurje – RK Monošter 20:13

Mlajši dečki – izven konkurence - RK Pomurje – RK Rače 19:19

Vrstni red:

  1. Velika Nedelja Carrera Optyl

  2. Pomurje

  3. Monošter

Mlajše selekcije

Najboljši strelec: Kreslin Simon (RK Pomurje) 8

Najboljši igralec: Goršič Niko (Velika Nedelja Carrera Optyl)

Najboljši vratar: Jauševec Timotej (Velika Nedelja Carrera Optyl)

Člani:

RK Drava Ptuj - RK Ludbreg Mljekara Bohnec 42:33 (19:18)

RK Pomurje – RK Monošter 29:25 (16:11)

3. mesto: RK Monošter - RK Ludbreg Mljekara Bohnec 30:25

Finale: RK Drava Ptuj – RK Pomurje 43:28 (22:12)

Vrstni red:

  1. RK Drava Ptuj

  2. RK Pomurje

  3. RK Monošter

  4. Ludbreg Mljekara Bohnec

Najboljši strelec: Vađon Tomislav (RK Ludbreg Mljekara Bohnec) 25 zadetkov

Najboljši igralec:Bezjak Robert (RK Drava Ptuj)

Najboljši vratar: Krajnc Klemen (RK Pomurje)

Več o turnirju najdete na spodnjem naslovu

FOTO: RK Pomurje se je veselilo drugega mesta

JUDO

V soboto je v Lendavi potekal 16. POKAL BORILNIH VEŠČIN LENDAVA 2014, katerega se je udeležilo 298 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Romunije in Madžarske. Tekmovanja so se udeležili tudi naši 4 tekmovalci in sicer Žiga Zver, Kaja Baler, Benjamin Kerman in Teo Toplak. Z odličnimi borbami in veliko odločnostjo je našim tekmovalcem tudi tokrat uspelo poseči po medaljah. Dosegli so sledeče rezultate:

MLAJŠI DEČKI (U12) DO 24KG
2. MESTO Žiga Zver

MLAJŠE DEKLICE (U12)  DO 30 KG
2. MESTO Kaja Baler

STAREJŠI DEČKI (U14) DO 60 KG
1. MESTO Benjamin Kerman 

MLAJŠI KADETI (U16) DO 66 KG
1. MESTO Teo Toplak

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

Minuli vikend so bili aktivni tudi strelci z zračno puško, ki so se v Ormožu pomerili v 3. državni ligi (4. kolo) v streljanju s standard zračno puško. Na Tišini pa so se na četrtem turnirju regijske lige pomerili pionirji. Oboje rezultate si lahko ogledate v spodnjih priponkah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    13.01.2014 ob 21:45 gams gost

    nastopili so tudi soboški judoisti, ljutomerski in lendavski z dvema kluboma, prvi je bil KBV Lendava, drugi Ljutomer, tretji Bežigrad - se vam ne zdi da nekaj manjka, vse pa je na Judo zvezi Slovenije - pa brez zamere,ker to ni prvič..... lp

    2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    14.01.2014 ob 9:52 gost gost

    Cestitke vsem judoistom za dosezene zmage!je pa verjetno novinar portala pac objavil kaj mu posljejo klubi.Tako da bi verjetno ostali klubi morali sami poskrbeti in poslati objavo...No razen ce so pa se ni objavilo?potem pa je to nekaj drugega... Lp

    4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    14.01.2014 ob 10:56 jozek gost

    Glavno ka so beltincari pred sobocanci ka se vidi ka so bouksi!!

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    15.01.2014 ob 10:47 kasi gost

    Beltincarge so nigdar nej bili pa nigdar nedo pred soboto!Sobota ma daleč najboukši klub v Sloveniji skoraj!

    0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    15.01.2014 ob 12:25 pezdec gost

    hehe fantje o soboškon judoji ne bi zgublali besed ka je tan ge je...v kmici...

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    15.01.2014 ob 12:29 lolek gost

    kasi ka ne boš v tri dni mlato, je ete seznam klubov za leto 2013 in je žao soboške klub daleč za ljutomerčani, beltinčare pa lendavčane ;) http://www.judo-zveza.si/?page=slocup&sub=club&newyear=2013&year=2014

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    15.01.2014 ob 12:40 debeloc gost

    čahuk ti to pa pijšeš?

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    16.01.2014 ob 14:05 judoist gost

    Ne pisite o stvareh o katerih nimate pojma!Slovenski judo je v vzponu kot ze dolgo ne!Je ena izmed najbolj razvitih borilnih vescin na svetu!Sama organiziranost je ne vrhunskem nivoju tudi v Sloveniji.Pri nas se ne dogaja da bi imeli svetovne prvake pri stirinajstletnikih oziroma da bi pol reprezentance bilo iz murske sobote kot se to dogaja pri drugih borilnih vescinah...Je pa res da je rak rana pomurskega juda prestop iz mlajsih selekcij med kadetske in mladinske vrste!Vsi pomurski klubi imajo med mlajsimi selekcijami npr.drzavne prvake in dobre tekmovalce ,ki se pa vsi pozneje nekako izgubijo v povprecju namesto da bi se razvili v vrhunske...Lep primer je mladi judoist ,ki je osvojil bron na svetovnem prvenstvu pa ne za pomursko sredino!Lani je odsel iz pomurja se en mlad perspektivni tekmovalec ki je veckratni drzavni prvak,letos baje odhaja veckratna drzavna prvakinja in najboljsa pomurska judoistka...Tu se morejo trenerji vprasati zakaj do tega pride..Najlazje je seveda reci da ni financ,pogojev....itd.pa je res temu tako?Ali pa je preprosto dejstvo da,je v mlajsih selekcijah lazje dosegati rezultate ko pa je trbe prenesti tekmovalno znanje na starejse pa preproste zmrznemo? Ni se pa bat za pomurski judo ker bo vedno vrgel ven odlicne tekmovalce...Je pa dejstvo da bodo tisti ambiciozni se vedno odhajali iz pomurja saj so ali bodo preprosto prerasli svoje klube... Pa brez kreganja kdo je boljsi...vsi ste dobri!! Lp

    0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.