https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Elizabeta Lebar – po uspehu na X Faktorju sedaj najraje poje med poročnimi obredi

16.1.2014  

Elizabeta Lebar se je leta 2012 udeležila avdicije X Faktor Slovenija, kjer je dosegla odlične rezultate. Prvič je javno nastopila v tretjem letniku srednje šole, danes pa najraje poje med poročnimi obredi v cerkvi. Trenutno obiskuje šolo petja, kjer se uči klasičnega petja oziroma opero.

 

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdaj in kako se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela v prvem razredu osnovne šole, ko sem bila izbrana v pevskem zboru.

Kdo te na tvoji glasbeni poti najbolj podpira in kdo je tvoj vzornik?

Na moji glasbeni poti me najbolj podpira moja sestra Katja. Moja vzornica, hm saj jih je kar nekaj, najljubša mi je pa Etta James.

Kdaj in kje si prvič nastopila javno? Si imela veliko treme, kako si se je znebila?

Prvič sem javno nastopila v tretjem letniku srednje šole, ko smo imeli božični program, v kinodvorani v Murski Soboti. Seveda sem imela tremo in to kar precej veliko (smeh). Tisti dan je nastopila še skupina D`Kwaschen Retashy in ko me je Jože Činč pogledal je videl, da sem cela na trnih. Vprašal me je: »Ka je mala, trema te davle? Nika se ne sekejraj, ete si en štamperlek  šnopsa spij, pa de šlo kak to ma biti.« In res trema je minila, nastop pa uspel. Pela sem pa Lambado od Kaome.

Kakšna glasbena zvrst ti je najbližje? Tvoj najljubši izvajalec in najljubša pesem za petje?

Najbližje so mi jazz, blues, soul in rock and roll. Izvajalcev je kar nekaj, ker nočem nikogar kopirati, ampak enostavno postati ena izmed njih. Tam kjer ima pesem dušo sem jaz doma in te rada prepevam.

Betka Lebar - X Faktor

Se petja učiš sama ali ti kdo pri tem pomaga? Kako se odločiš za neko pesem, da boš jo zapela?

Obiskujem prvi razred v Glasbeni šoli Beltinci, kjer se učim klasičnega petja oziroma opero, in hvaležna sem, da imam takega velikega učitelja. Izbira pesmi, ki jo bom zapela ni v glavi, ampak je vedno v srcu.

Leta 2012 si se udeležila avdicije X Faktor Slovenija in dosegla odlične rezultate. Kdo te je prijavil na avdicijo?

Na avdicijo sem se prijavila sama, vendar  zadnji hip, ker mi je sestra dva meseca govorila, da me je ona prijavila in da ni več poti nazaj. Ko sem to izvedela sem bila ponovno na trnih, saj je od mojega nastopa minilo od osem do deset let. Tik pred začetkom avdicij pa mi je sestra rekla, da me ni prijavila, ker rabi tri skladbe in ni vedela kaj bi. Tako sem se odločila, zakaj pa ne, in da ni greh poskusiti.

Kakšni so bili občutki, ko si na prvi avdiciji »spravila« celo publiko v jok in nadaljnjih nastopih?

Občutki so bili šokirano neverjetni, nisem verjela, da se to zares dogaja.

Tvoj najboljši nastop do sedaj? Kdaj in kje se je zgodil in zakaj je bil najboljši?

Najboljši nastopi so med poročnimi obredi v cerkvi, ker je vsepovsod  ljubezen.

Kaj pa sicer počneš poleg glasbe v življenju, kakšni so tvoji cilji za prihodnost?

Poleg glasbe počnem preproste stvari, kot vsak človek. Ni važno kje si in s kom si, glavno da je energija pozitivna (smeh).

Pa cilji na glasbenem področju? Se nam obeta v prihodnosti kakšen nastop, kjer te bomo lahko zopet videli peti v živo?

Cilj imam, in to kar velik. Glede nastopa v živo… ja videli me še boste kje, kdaj pa za zdaj naj ostane skrivnost.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2014 ob 19:44 zip gost

      Punca ima potencial..kar tako naprej.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.