https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Jože Benko: Podoben incident sem doživel v Grčiji

Lendava, 15.11.2010  

Po sobotni tekmi med Rudarjem in Nafto so lendavski avtobus napadli zamaskirani navijači. Trenutno najboljši strelec lige Jože Benko kaj takega v Sloveniji še ni doživel, je pa na nekaj podobnega naletel v Grčiji.

Sobotna tekma v Velenju je imela še tretji polčas, ko je neznana skupina huliganov napadla avtobus z lendavskimim moštvom in vanj metala kamenje. In kako je do omenjenega neljubega dogodka sploh prišlo? "Peljali smo se od stadiona proti domu, nakar je priteklo nekaj navijačev in je začelo treskati. Verjetno je šlo za navijače Rudarja, ki pa so bili maskirani in so nam zlomili okna na avtobusu. Z mesta, kjer se je to zgodilo, smo se premaknili malo naprej in sledilo je še eno ´bombandiranje´. Sledila je prijava na policijo, zaradi česar smo čakali uro in pol," je dogajanje opisal Jože Benko.

V Sloveniji prvič, v Grčiji pa že

Kaj takega v Sloveniji nismo vajeni, tudi naš sogovornik, ki je v prvi ligi zbral že blizu 150 nastopov, kaj podobnega pri nas še ni doživel, v tujini pač. "V Sloveniji še ne nisem doživel kaj podobnega, sem pa bil v nekaj podobnega udeležen v Grčiji po solunskem derbiju. Ampak tam so navijači bolj zagriženi in fanatiki, v Sloveniji pa temu ni tako. Pri nas je tudi boljše poskrbljeno za varnost, tako da težko verjamem, da bi kdo koga lahko napadel," pravi 30-letni Benko.

Že tri tekme ni zadel

Napadalec Benko je še vedno na vrhu strelcev, čeprav se že na treh tekmah ni vpisal med strelce, eno pa je moral zaradi kartonov tudi izpustiti, medtem pa se konkurenti za strelsko krono že nevarno približujejo. "S tem se ne obremenjujem. Drugo pa je, če ne igra ekipa, je tudi težje doseči zadetek in mi že osem tekem nismo zmagali. Poleg tega v zadnjem času igramo veliko manj napadalno, pogosto sem edini pravi napadalec in me vedno krijeta po dva branilca, zato niti ne pridem več toliko krat v priložnost kot prej," pravi Benko, ki kot razloge navaja poškodbe, kartone in tudi slabo situacijo v klubu.

Če Benko ne zadane, Nafta ne zmaga

Če na hitro pogledamo rezultate Lendavčanov, na katerih se je Benko vpisal med strelce, lahko opazimo, da je njegov zadetek v večih primerih pomeni tudi zmago. Tako je Nafta zmagala pet tekem, na katerih se je nekdanji igralec Mure in Domžal vpisal med strelce, ter še po dva remija in poraza. "Res je, da to tako zgleda, ampak logično je tudi, da me zaradi toliko doseženih zadetkov bolj krijejo. Igramo preveč defenzivno, zato ne prihajam do toliko priložnosti, sploh v gosteh," meni Benko, ki v napadu pogreša mladega Vinka, s katerim sta se v začetku sezone odlično dopolnjevala, a je slednji že mesec in pol poškodovan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.