https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Komisija: Štihec nagaja in neupravičeno blokira imenovanje Tadeja Buzetija za urednika

Murska Sobota, 23.01.2014 ob 7:00  

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na včerajšnji seji obravnavala prejeto pismo murskosoboškega župana Antona Štihca, v katerem jo med drugim poziva na ažurno ukrepanje glede problematike izhajanja javnega glasila Soboške novine.

 

Kot je v imenu Komisije sporočil njen predsednik dr. Mitja Slavinec, je Komisija ugotovila, da je župan Anton Štihec v svojem pozivu priredil sklep izdajateljskega odbora glede začasnega imenovanja odgovornega urednika javnega glasila Soboške novine. Na seji Komisije je namreč predsednik izdajateljskega odbora Iztok Zrinski povedal, da izdajateljski odbor glasila Soboške novine ni sprejel nobenega tovrstnega sklepa, temveč je le razpravljal o možnih osnutkih. 

Buzeti izpolnjuje vse razpisne pogoje, Štihec ga blokira 

Komisija je na včerajšnji seji ponovno preverila prijavo Tadeja  Buzetija in ugotovila, da izpolnjuje vse razpisne pogoje, zato za imenovanje ni nobenih omejitev. »Glede na to lahko sklepamo, da gre za evidentno nagajanje župana, ki je svojo nenaklonjenost novemu odgovornemu uredniku celo javno izrekel. Dejstvo je, da g. Buzeti ne bo v delovnem razmerju na občini in župan nanj ne bo imel neposrednega vpliva. Zaradi navedenega se Komisija ograjuje od vseh županovih poskusov blokiranja imenovanja novega odgovornega urednika glasila Soboške novine g. Tadeja Buzetija,« je sporočila Komisija. 

Štihec naj nosi vso morebitno materialno škodo 

Menijo, da je imenovanje odgovornega urednika pristojnost mestnega sveta, zato je vmešavanje župana Antona Štihca nedopustno in da ima v primeru kakršnihkoli sumov pravico uporabiti pravna sredstva na ustreznih sodiščih. »Za vso morebitno materialno škodo zaradi motenega izhajanja glasila Soboške novine je tako odgovoren izključno župan, ker ni upošteval volje mestnega sveta, ki je urednika pravočasno z veliko večino imenoval,« še dodajajo v Komisiji. 

Buzeti čaka že skoraj en mesec 

Tadej Buzeti je bil s strani murskosoboškega mestnega sveta za glavnega in odgovornega urednika Soboških novin imenovan 23. 12. 2013, a mu je župan Anton Štihec brez navedenega razloga 31. 12. 2013 poslal obvestilo, v katerem ga je obvestil, da je zadržal njegovo imenovanje. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2014 ob 8:50 bu bu gost

      Štihec ne zahteva mnogo za imenovanje. Samo obvezati se mora, da bo na neparnih ena, na parnih pa najmanj dve sliki Štiheca. Razen tega mora vsak izvod imeti najmanj štiri slavospevne članke o veležupanu. Zavezat se je treba za to malenkost in imenovanje je tu.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      23.01.2014 ob 9:04 Recek gost

      Pa telko praja okoli teh novin štere so nej vredne ka bi si z njimi rit spuco. Ja no niti nejde ka so gladke.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      23.01.2014 ob 9:29 rok gost

      Ge mislin, ka bi Buzeti te novine zrikto in jih spravo na kvaliteten nivo. To ka župan dela pa je jasno zato, ka se nemre s tem sprijazniti.

      15 39 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      23.01.2014 ob 9:40 Gost gost

      Nepomembna pomembnost Soboških novin se kaže v tem, kako dolgo že traja "žajfnica" okoli izbire urednika. Zakaj tak strah župana pred novim urednikom? Možni odgovori: urednik ukine županov uvodnik ( in s tem izbriše njegovo sliko ) in sam napiše uvod, tako kot pri vseh normalnih časopisih. Pri člankih iz domačega okolja; otvoritev vrtca, sajenje dreves, ... objavi slike kjer bodo prikazani nastopi otrok (vrtec) ali predstavnikov civilne družbe, ki tudi sadijo drevesa. In tako boš naenkrat lahko videl, da so tudi otroci na otvoritvi vrtca, da tudi običajni ljudje sadijo drevesa, ne pa, da vidimo župana z lopato, s škarjami, na kolesu,... Župan se mora s nepotrditvijo urednika prebiti samo čez zeleno pomlad, vroče poletje do volilne jeseni.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      23.01.2014 ob 9:41 ejjej gost

      halo ,ja kak pa je prišo na te položaj Buzeti ???Če me spomin ne vara je bilo kar nekaj glasovanj,da so ga komaj ustoličili na te položaj.Velika koalicija sds,sd,lds....se je na vse kriplje trudila da je uspela sedaj pa se nekaj bunijo,če župan zahteva nekaj kaj je po zakonu.Takoj je to nagajanje,hitro so pozabili kaj vse so oni delali in nagajali županu ,da so prišli do svojih interesov,žalostno je gledati te v mestnem svetu kako se obnašajo in se požvižgajo za dobrobit občanov ampak samo za sebe in svoje kolege.Malo se samo spomnite kaj vse se je dogajalo ko je bilo potrebno svoje iz velike koalicije (sds,sd,lds..)postaviti na vodilna mesta.Sramota ste za celo M.Soboto in verjamem da boste nagrajeni na naslednjih volitvah.Še en dokaz kako ste pokvarjeni je ta da edino pri nas v M.Soboti držite skupaj(za svoj interes) sds,sd,lds,zares in nikjer drugje v Sloveniji.In vi te sedaj govorili o morali in poštenosti,sram me je da večino teh svetnikov poznam.

      55 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      23.01.2014 ob 9:44 sobočanec gost

      Naj se soboške novine preimenujejo v ŽUPANOVO TROBILO in jih tudi naj iz svoje plače financira.

      24 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      23.01.2014 ob 10:09 gost gost

      Smešna je razprava kako so ustoličili Buzetija, ker najbolj kaže pokvarjenost in sprenevedanje župana. Spomnimo se, da je na zadnji seji bivša svetnica SDS v kamero povedala, da je bila ustrahovana v županovi pisarni, ko so jo ustrahovali in prepričevali kako mora glasovati. Sedaj pa je očitno to izsiljevanje svetnikom presedlo in zato je bil Buzeti tudi z veliko večino izglasovan.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      23.01.2014 ob 10:15 bralec gost

      V občinskon glasili bi mogli biti predstavljeni občani in tisti šteri kaj napravijo tudi zavolo svoje vesti in dobre volej. Pa kakša argumentejrana razprava o pomembni odločitvaj, štere do mele daljnosežne posledice kak recimo zaduževanje. Nej pa enostranska propaganda župana pa njegove slike. To zgleda kak negdašnje partijsko glasilo.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      23.01.2014 ob 10:50 gost gost

      tej soboške novine so itak en drek vredne, ges jih sploj ne povohan gda jih dobin v nabiralnik. takoj letijo na stari papir. mi je pa vseeno smejšno kak zdaj vsi neka đoučejo kak jin župan nagaja. če pa samo enkrat pogledneš eno sejo MO MS ti edino slabo lejko pride od nagajanja štihecovih kontrašov. če bi meni tou delali kak tej luzeri njemi delajo bi že zdavnaj enoga spoko. pa mi v bistvi štihec doj visij.

      56 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      23.01.2014 ob 11:31 frenky gost

      .....zdoaj njemi itak diktejra JIJ, ka se pa idete ludgej, skoro do volitve ha,ha, ha....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      23.01.2014 ob 11:48 gost gost

      tou de itak še cirkus. štihec za janšo pa sds za janšo. je pa rejsan ka če te janša podprej si itak nej kaj dosta vrejden, pač priročna vodljiva ovca.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. bigdaddy
      23.01.2014 ob 17:44 bigdaddy

      Zanimivo je tau, ka je občina vsaki den bole gospodarsko mrtva, menše občine nas že prehitevajo, vodstvo občine pa nema baukšoga dela, kak pa da se ukvarja z nepomembnimi stvarmi, nika se ne spreminja na baukše, ne odperajo se delovna mesta. Tau se vidi iz dneva v den, ka tak slabe ekipe na občini še nejsmo meli nigdar. Poskrbne za napredek in pa razvoj občine, delajte v dobrobit naroda- zatau ste plačane.

      21 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. copicar
      26.01.2014 ob 14:36 copicar

      Še enkrat na naslovnici imate to temo in 48 postov ko odpreš to temo pa vidiš,da jih je v resnici samo 13,kam je izginilo 35 postov ???A so bili vsi žaljivi ????Odgovor je ne,ampak vam niso po godu ,zato jih treba zbrisat,fuj faj sram vas je lahko in vi se imate za neki pameten portal ha ha ha eni veliki luzerji ste.Bog nam pomagaj kaj vse boste še počeli malo pred volitvami.100 krat sem že napisal,da narod ni tako nor kot si vi mislite in nas probate imeti.Davno smo že spregledali kam veter piha v vaši hiši.Ste že kdaj slišali za demokracijo in svobodo govorja ???Več kot očitno ne,sram vas je lahko.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.