https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Prekmurski kuharski mojster Branko Časar ”požegnjal” svojo četrto knjigo

Lovenjakov dvor, 25.01.2014 ob 8:00  

Včeraj je na Lovenjakovem dvoru v Polani potekala predstavitev knjige kuharskega velemojstra Branka Časarja z naslovom Boug žegnjaj. Gostje so ob tej priložnosti imeli možnost poizkusiti nekaj jedi izpod kuhalnice Branka Časarja.

Za priznanega prekmurskega kuharja je to že četrta kuharska knjiga z naslovom Bog žegnjaj. V njej je zbranih 188 receptov, od hladnih predjedi, juh, mesnih jedi, okusov rib in morskih sadežev, samostojnih jedi ali prilog ter sladic. Posebno poglavje v knjigi je namenjeno pravi prekmurski domači hrani. Kot ji sam pravi, to je tisti hrani, na katero se ne sme pozabiti, od bujte repe, kisle juhe do ocvirkovih pogač. Nenazadnje je Branko Časar znan po zbiranju in ohranjanju prekmurske kulinarične dediščine.

Prekmurski kuharski mojster, ki je tudi šef kuhinje v gostilni Lovenjak v Polani, je ob tej priložnosti skupaj s svojo ekipo za zbrane goste za predjed pripravil domačo šunko, govedino v solati ter nadevano jajce, fižolovo juho s cmočki, kot glavno jed je za goste pripravil svinjsko ribico z rdečim poprom, ocvrte koruzne polpete, korenje z medom ter nadevano marinirano nabodalo v rdečem vinu, pečeni krompir ter solato, na koncu so se lahko posladkali z babičino prekmursko gibanico ter jogurtovo torto. Branko Časar je povedal, da si je za pripravo jedi potrebno vzeti čas ter ob njihovi pripravi uživati, saj, kot je napisal na straneh svoje knjige: »Samo tisto, kar delaš z veseljem, je res dobro!«.

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: Kristijan Škrlec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2014 ob 9:02 stewen gost

      Zgradi hišo, ustvari družino,posadi drevo in napiši knjigo. Nekako takole gre življenjsko vodilo, ki naj bi označevalo uspešnega človeka. Tedaj, ko je nastalo, še nismo poznali bogatih tajkunov, tudi ne družine, kot si jo zamišljajo "sodobniki" (ne le On in Ona + otrok, ampak tudi On in On +otrok, pa Ona in Ona + otrok - vedelo se je, da ni od koga drugega - nismo "sadili rožic", ampak jelšo, topolo... In če si "moral" napisati knjigo, si napisal če že ne drugega pa povest o dobrih ljudeh. Zdaj pa tak romančekj ne šteje: Treba je napisati KUHARSKO knjigo, saj se vse "vrti" v kuhinji (politika) ali/in okrog nje. Joško Casar, je res sodobnik in ima dobre recepte. Ima pa konkurenco, saj je kuharsko knjigo menda napisala tudi pomurska "starleta" Danica Lovenjak ...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2014 ob 10:48 roštilj gost

      toga časara je že hudo čas povozo. vse to ka on v knjigah objavlja je objavljeno že negi drugje ali pa itak vsi znamo to skuhati. nič inovativnoga, vse že stokrat skuhano...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2014 ob 18:18 niko gost

      škoda ka je nej napiso kak je v Diani si prisvajo meso in druge dobrine mi keri smo delali itk znamo kak je do toga prišo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2014 ob 21:13 rg gost

      knjigo najprej preštite pa te kritizejrajte

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.01.2016 ob 21:24 Boter gost

      Slovenska faušija nima meja a ne niko.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.