https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družinska terapevta predstavila knjigo Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Pokrajinska in študijska knjižnica, 27.01.2014 ob 7:20  

V petek popoldne je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala predstavitev knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Avtorja knjige Leonida in Albert Mrgole, družinska terapevta in starša štirih otrok, sta napisala knjigo, ki je namenjena staršem v pomoč pri otrokovem odraščanju.


Knjigo, ki obsega 416 strani, sta avtorja napisala na podlagi lastnih izkušenj pri delu in v družini. Izštekani najstniki so najstniki, ki so izklopljeni iz odnosa in predani uporništvu, ob tem pa čutijo veliko stisko v svojem notranjem hrepenenju, da bi bili povezani. Starši, ki štekajo pa so preprosto starši, ki se trudijo ali ki znajo najstnika "prištekati" nazaj v odnos oz. ki znajo sebe "prištekati" v razumevanje najstnika. Knjiga je razdeljena na tri dele in vsebuje kratke življenjske in družinske zgodbice. Namenjena je tudi tistim, ki ne berejo radi, saj ima indeks in tako lahko odgovore na vprašanja poiščete s pomočjo indeksa.

Teme knjige se navezujejo prevsem na telesni in čustveni razvoj, ljubezen in pa spolnost. "Knjiga vsebuje več kot 200 zgodb iz našega življenja, ki v človeku prebudijo neko ustvarjalnost, mu dajo namige in upanje, da se da nekaj rešiti. To so zgodbe o odgovornosti, samostojnosti, individualnosti in samopodobi, ko otrok ni več otrok in ne še odrasla oseba," pravita avtorja. Najtežji del knjige je zadnji 3. del, kjer najdete težke najstniške zgodbe o zasvojenosti, drogi, motnjah hranjenja, zlorabi, samomorilnosti, igrah na srečo in pa tudi o lenobi. Po besedah avtorjev knjige "v takih težkih primerih najstnik potrebuje že strokovno pomoč in ko si boste nehali zatiskati oči, boste lažje prišli do rešitve."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.