https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaživela spletna stran o dogajanju na projektu Pomurski vodovod – Sistem B

30.01.2014 ob 12:40  

Zaživela je nova spletna stran po imenu Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem B, ki je namenjena predstavitvi projekta, njegovih ciljev in prednosti ter ažurnemu obveščanju javnosti o poteku del. Spletna stran www.pomurskivodovod-sistemb.si predstavlja stičišče vseh aktivnosti obveščanja, kjer so na enem mestu zbrane vse informacije in gradiva (zloženke, sporočila za javnost in drugo).

Pomurske občine so s ciljem zagotovitve varne in trajne oskrbe prebivalcev s kakovostno pitno vodo pristopile k celovitemu projektu Oskrba s pitno vodo Pomurja. Projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem B povezuje 12 pomurskih občin na območju levega brega Mure: Beltinci, Cankova, Grad, Gornji Petrovci, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina. Predmet investicije je izgradnja vodovodnega sistema, ki bo vzpostavil enovit sistem oskrbe s pitno vodo.

Ključne aktivnosti obsegajo povezavo vodovodnih sistemov na večje skupne vodne vire, zagotovitev rezervnih vodnih virov na večjih vodovodnih sistemih, sanacijo nezadostnih vodnih virov, zadrževanje voda ter rehabilitacijo magistralnih vodovodov, pa tudi aktivno zaščito zajetij pitne vode pred onesnaženimi vodami.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete Varstvo okolja – področje voda; prednostna usmeritev – Oskrba s pitno vodo.


    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.