https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavčan Časar zaradi nečednih poslov v Luki Koper v zapor šele 14. marca

04.03.2014 ob 8:15  

Lendavčan Robert Časar, nekdanji šef Luke Koper, sodnega naloga za prestajanje zaporne kazni še ni prevzel. V zapor na Dobu bi moral priti včeraj, vendar je prišlo do spremembe. Kazen mora nastopiti šele 14. marca.


Časar, nekdanji predsednik uprave Luke Koper, bo moral na Dobu odslužiti kazen 5 let in 9 mesecev, ker pa ga že nekaj časa ni bilo na sodnih obravnavah in ker ne prevzema sodnih pozivov, se mnogi sprašujejo, ali je pobegnil, poročajo Finance. Po nekaterih predvidevanjih naj bi se skrival na Hrvaškem.

Na koprskem okrožnem sodišču so Časarja januarja lani obsodili zaradi nepremičninskih poslov z Luko Koper, pri čemer naj bi zlorabil položaj ali zaupanje pri gospodarski dejavnosti, in ker je nedovoljeno sprejemal darila. Poleg zaporne kazni je dobil še petletno prepoved opravljanja funkcij direktorja oz. člana uprave v gospodarskih družbah.

V kolikor Časarja ne bo na prestajanje zaporne kazni in če ugotovijo, da je bil poziv za nastop kazni pravilno vročen oz. če se obsojenec izmika vročitvi poziva, sodišče odredi prisilno privedbo. Če še vedno ne morejo ugotoviti, kje se obsojenec nahaja, pa nato sodišče za njim razpiše tiralico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2014 ob 9:34 Smrkci gost

      Naj prej tiste zaprti,ki je mi pomagajo in to so sodniki,odvetniki,tajkuni itd...V sloveniji imamo tako zakonodajo da jo politiki,sodniki,odvetniki,tajkuni,menedžerji itd....lahko koristijo sebi v prid kakor jim paše.Mi navadni smrtniki smo si sami krivi da delajo znami,kot svinja z bučo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2014 ob 10:37 pajdo gost

      Kaki Lendavčar je on.Oče je iz Lipe mama iz Primorske pa še živeli so v Portorožu

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2014 ob 14:13 Arheolog gost

      pajdo - si ti pravi Lendavčar!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2014 ob 10:15 Her_man gost

      Ali kretenizem naveden v naslovu nima drugega avtorja kot 'uredništvo P.' ??? Razen 'copy & paste' novice bi lahko kaj konkretnejšega napisal (ČE BI BIL SPOSOBEN NAJTI npr. v LENDAVI !) kar drugi ne kopirajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.