https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Gitano band – temperamentna skupina, ki s svojo glasbo zabava tudi izven Pomurja

13.3.2014  

Skupina Gitano band je nastala leta 2008, ko se je trem fantom pridružila violinistka. Ciganska temperamentna skupina igra prekmurske, ciganske in hrvaške pesmi. Besedila za njihove pesmi piše tudi Feri Lainšček, njihov cilj pa je posneti prvi album.  

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdaj in kako se je začela vaša glasbena pot?

Naša glasbena pot se je začela leta 2000, ko sva z bratom Goranom začela kot duo. Igrala sva na raznih prireditvah, porokah, rojstnih dnevih, zaključkih in podobno. Leta 2005 se nama je pridružil tretji član Štefan Horvat, kitarist, iz Trnja, leta 2008 pa se nam je pridružila violinistka Ana Vurcer. Tako smo postali Gitano Band.

Kdo ste člani skupine Gitano band?

Člani skupine Gitano band smo Mirko Šarkezi (harmonika, klaviature), Goran Šarkezi (bas-kitara , kontrabas), Štefan Horvat (kitara, brač) in Ana Vurcer (violina).

Gitano - kako ste se odločili za to ime, ali ima kakšen poseben pomen?

Glavni krivec za ime skupine Gitano band je Ludvik Levačič, ki je dal pobudo, da naj bomo skupina Gitano Band, saj je prej bilo samo Duo gitano. Gitano band pomeni po špansko cigan, na kar smo zelo ponosni.

Kaj je vaša posebnost po kateri menite, da vas ljudje prepoznajo?

Naša posebnost je, da smo ciganska temperamentna skupina, na kar smo zelo ponosni. Ljudje nas poznajo po imenu skupine in naši glasbi.

Kakšno zvrst preigravate?

Igramo prekmurske pesmi, ciganske slovenske in hrvaške ter  jugo hrvaške.

GITANO BAND - Stari cigan

Katera vaša avtorska pesem je vam najboljša?

Naša najboljša avtorska pesem je Mama amauri, ciganski tekst, pomeni  pa  mama naša.

Vaš prvi koncert? Kje in kdaj se je zgodil in kakšni so bili občutki?

Naš prvi koncert je bil, ko smo se leta 2008 pred štiri tisoč ljudmi predstavili z avtorski komadom v Gorišnici pri Ptuju. Bili smo predskupina  pevke Nede Ukraden in moramo povedat, da je bilo nepozabno.

Kateri je bil do sedaj vaš najboljši koncert in zakaj?

Vsi koncerti, ki smo jih do sedaj imeli, so bili najboljši in brez izjeme.

Kaj pa najslabši?

Najslabšega se ne spomnimo, smo pa navajeni igrati tudi pred desetimi ljudmi. Ni važna samo zabava, tudi poslušanje in ploskanje publike nam veliko pomeni.

Se vam je na koncertih zgodila že kakšna zanimiva prigoda?

Da, ko smo  šli igrat na abrahama, smo doma pozabili repertoarje, tako da smo igrali vse pesmi na pamet, tega pa smo tudi navajeni.

Kakšen je vaš recept za uspešen band?

Naš recept za uspešen band je temperament, srce in duša ter talent, da potem lahko postaneš uspešen band.

Kaj pa cilji za prihodnost? Vas bomo kmalu spet videli na kakšnem odru v Pomurju?

Naš cilj je, da bi čim prej posneli svoj prvi album, ki je že na poti. Moramo še dodati, da naše pesmi piše tudi Feri Lainšček. Upamo, da se kmalu vidimo na odru v Pomurju. Lahko pa si več ogledate na naši spletni strani www.gitano.si ali pa nas kontaktirate na mirko.sarkezi@gmail.com.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      13.03.2014 ob 20:11 smrt

      Pa že nekši nouvi .Kak dugo do pa tej brnđali ?Langa so tüdi dobri bilij pa so cepnoli gotovo je .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.