https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Nova bizarnost župana Štihca: svetnika meče iz lokala, ker ni glasoval za proračun

Murska Sobota, 18.03.2014 ob 7:00  
Murskosoboški župan Anton Štihec je včeraj v delovnem času lastnoročno opravil izmere bara in jih popisal, zaradi neposlušnosti pa grozil mestnemu svetniku Davorju Škorjancu.
 

 
Včeraj okrog 11. ure dopoldan se je ob Murinem nogometnem igrišču, kjer domuje Dnevni bar Gol, odvijala bizarna zgodba. Omenjeni bar so obiskali murskosoboški župan Anton Štihec, direktor murskosoboške mestne uprave Bojan Petrijan in Drago Ružič, višji svetovalec za režijski obrat in gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Glavni akter zgodbe je bil župan Štihec. 
 
Škorjanec: "Štihec mi je povedal, da se to dogaja, ker nisem potrdil proračuna"
 
Davor Škorjanec se je zaradi glasovanja znašel v nemilosti murskosoboškega župana Antona Štihca.
 
Kot nam je povedal Davor Škorjanec, najemnik Dnevnega bara Gol in murskosoboški mestni svetnik SNS, je bil presenečen, ko je slišal, s kakšnim namenom ga je obiskal župan Štihec z omenjeno dvojico. "Štihec mi je povedal, da je prišel, ker sem zadnjič na seji murskosoboškega mestnega sveta glasoval proti proračunu, zato bom moral zapustiti lokal. Povedal mi je, da se to ne bi zgodilo, če bi potrdil proračun. To mi je direktno povedal. Za to imam priče." Škorjanec ima sicer sklenjeno pogodbo za najem Dnevnega bara Gol (prostori so v lasti občine) do 31. 9. 2015. 
 
Dodaja, da je trojica navajala, da bodo pripravili nov razpis za najemnika lokala, "ker je Mura 05 šla k vragu, da je sedaj ustanovljena nova Mura." Nadaljuje: "Župan Štihec je sam odklepal prostore znotraj lokala. Odklenil je tudi prostore navijaške skupine Black Gringos. Ne vem, če bi se oni s tem strinjali." Trojica je opravila popis mer lokala, ki naj bi bil potreben zaradi novega davka na nepremičnine. Prednjačil je župan Štihec, ki je lastnoročno opravljal izmere lokala in popisoval mere.
 
Bo naslednja Štihčeva tarča Tadej Buzeti?
 
Še eden izmed razlogov, zaradi katerih je Štihec obiskal Škorjanca v baru, naj bi bilo njegovo glasovanje v primeru izbire urednika Soboških novin. "Dejal mi je tudi, da bi bilo vse v redu, če bi glasoval proti Tadeju Buzetiju, ko je kandidiral za urednika Soboških novin." Škorjanec še razkriva: "Štihec mi je povedal, da tako, kot bo zajebal mene, bo zajebal tudi Tadeja Buzetija (urednika Soboških novin) in ostale." 
 
 
Nenavadno je, da je izmere in popis mer Dnevnega bara Gol včeraj opravil kar župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec.
 
 
Po opravljenih izmerah si je trojica na terasi bara privoščila pijačo. 
 
 
Bosta Davor Škorjanec in njegova mama zaradi politične maščevalnosti župana Štihca ostala brez dela?
 
Štihec novembra lani grozil kamermanu Televizije AS
 
Izmera lokala, popis mer in »kaznovanje« svetnika je še druga v vrsti bizarnosti, ki si jih je murskosoboški župan Anton Štihec privoščil v zadnjem obdobju. Novembra lani je kamermanu Televizije AS zagrozil, da ga bo odstranil s seje, v kolikor ne bo prestavil mikrofona. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      18.03.2014 ob 9:59 RobinHood

      Štihec je že davno izgubil kompas. Hvala Bogu, da so jeseni volitve. Obnaša se kot kakšen lokalni šerif. Kot bi občina bila njegova last. Vsa ta aroganca in ta dejanja so kot bi sam hotel, da ne bo več izvoljen. Za početje v lokalu pa bi bilo dobro, da se še malo pogleda po črki zakona, če si sploh lahko kaj takega privošči. Ljudje vsak dan vidijo to njegovo aroganco. Razen seveda tistih, ki imajo od njega koristi. Zanimivo, da se obnaša tako maščevalno, ko so mu pristrigli peruti pri proračunu in ga postavili v kot. Tak se ta pravi dedec ne obnaša. V svoji aroganci in maščevalnosti me spominja na eno županjo.

      53 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. satan
      18.03.2014 ob 10:36 satan

      RobinHood,nej neka na pamet.Vsi znamo ka je namera toga članka,zato bole ka ne pišete norosti,Vutro pa te se pa kao sklicovali ka je nej tak bilo ,če se ne spomniš teden dni nazaj ka ste pisali pa objavljali ?Kda ja je odgovor z občine prišo pa ste obrnili ploščo zaklenoli temo in podobno.Zakoj pa najemnika lokala ne pitate,če je plačuval davek,oziroma kak je bilo z tem ?Kelko ges znan,davek nepremičnine mora občina plačati,zato mora ugotoviti vse uporabnike občinskih prostorov in urediti pogodbene odnose kdo bo plačeval davek.Kelko je meni znano, najemnik ni plačeval najemnine ampak je daval le klubu MURA 05 keroga nega več,je pa novi klub z katerim nema nikšne pogodbe pa se morejo verjetno te stvari urediti.Nikjer nisem zasledil,da bo kdo koga vrgel na cesto ampak da bo novi razpis po zakonu. Seveda ste vi na tem portalu,zgodbo obrnili drugače,samo da se bo lahko blatilo in pljuvalo po županu.

      35 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. pubi
      18.03.2014 ob 11:01 pubi

      satan, ti si pravi satan. Verjetno je že tak bilou, če so slike gor kak štihec pa petrijan paradejrata po ton pajzli. Glede davka bi bilou rejsan zanimivo pitati kak je tou občina lejta cuj gledala, pa komi se je davek plačuvo. Kelko ge znan se je mogla VIP loža puniti s jedačo in alkoholon, ge so se gospod štihec, petrijan in podobni na tekmaj fejst gostili pa pilij. MURA05 pa verjetno še obstaja, vej pa nej stečaja bilou, pa puno duga so napravili. Kakši razpis pa te zdaj ? Lejta nej bilou razpisa, najemnik sklenil pogodbo z klubon, zdaj pa razpis ??? Pa za izmere pajzlna pride cejla občinska ekipa z velecenjenin županon in direktoron, pa glavnin nepremičninaron ??? Meni to diši na izsiljevanje in bi bilo praf,ka se prijavi to organon pregona, pa naj te raziščejo zadeve. Ne daj se Davor !!! bandi pokvarjeni se že lače v rit lovijo zavolo jesenski volitev. Še najbole pa petrijani kerovođi.

      18 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. satan
      18.03.2014 ob 11:16 satan

      pubi,župana san nej vido na tekmi skoraj nikdar zato ne piši ka je tan pil ....Je pa istina ka so se ništerni redno,nemo o imenih.Ka de ti v tolažbo so nej samo na igrišču bili ampak so tudi poglednoli kak stvari stojijo tudi drugje kjer imajo svoje prostore v najemu.Mislim ka je bil že čas ka se te stvari uredijo vi pa to vzemte kak ščete,samo nej te okoli govoriti kak lejko eni majo tak pa tak najemnine eni pa čista drugače.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. pubi
      18.03.2014 ob 12:31 pubi

      satan, napiso san što se se je tan gostil pa pil. Eni so pač geli, drugi več pilij, včasi je bil tudi župan. Prle, da je mel svoje vodstvo v klubi je še več odo. Ali to nema veze. Bistveno je tou, ka je 7 lejt dokeč je Davor za njega rokou zdigavo se dobro bilou, zdaj da njemi pa je dosta ponižavanja bilou pa trbej izmere napraviti pa Davori groziti. Ka misliš ka Davor laže ? Vej pa ma že zadosta dela pa brige ka preživej sebej pa familijo, nej ka bi se z županon zajebavo. Seveda pa ma valda tudi svoj ponos ka njemi ga tudi župan nemre zejti. Si vido ka bi ge v kakšen varaši cejla občinska uprava k enomi bougomi oštarjaši šla pa vo mejrila zagen pajzl ? Recimo Janković ali Popović bi šla na teren s cejlo ekipo ... LOL Glej lejko ti pišeš ka ščeš, tu je šlo za izsiljevanje in zastraševanje pa pika. Žal neuspešno....

      20 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. satan
      18.03.2014 ob 13:10 satan

      pubi,v sedmih lejtaj je g.Davor roko zdigavo za župana ? in se poniževal zaradi tega ?Po tem takem je g.Davor izdal stranko in volilce kateri so volili za njega,če ni delal po programu stranke in volilce kateri so bili za SNS in nej za modro listo,se ti ne zdi ?Kdo od vas (nas) se nebi šel takega privatnika z tako pogodbo ? Zakaj pa nebi to malo drugače pogledali in se vprašali,kaj mu je druga stran obljubila,da se je sedaj na enkrat obrnil proti županu ? Tudi drugače sem slišal da je g.Davor v mestnem svetu v sedmih letih postavil 3-4 vprašanja,kar samo po sebi pove zakaj je v mestnem svetu in koliko mu je mar za občane in njegove volilce. Sicer pa naj se nekdo iz njegove stranke oglasi (če sploh še obstaja )in pove kakšna so bila stališča ko se je šlo na volitve in koga so podpirali (mislim na župana ). Kaj se tiče njegovega ponosa nebom debatiral,saj sem ti napisal par dejstev iz katerih je razvidno da ponosa ni. Bizarno ? Res je da je bizaren ta naslov članka,saj nihče nikogar ne meče na cesto,samo hočejo da se uredijo stvari in da se bo vedelo kdo komu kaj plačuje.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. pubi
      18.03.2014 ob 13:46 pubi

      satan ti pač obrnejš besede kak ti paše. Nigde ne piše ka se je Davor poniževal s ten ka je rokou zdigavo za župana, ampak ka njemi je bilou dosta ponižavanja. Kak pa je tou zglejdalo pa ga lejko san pitaš, ka zgleda dosta tan okouli odiš. Volilci so verjetno volili svoje kandidate ka do se sami odločali nej pa ka do za župana. Te bi raj modro listo direkt volili. Kaj mu je druga stran ponudila ? Ne vem, ampak ker nima nič konkretnega v rokah, saj po naši zakonodaji župan razpolaga z vsem in vsakim na občini mu verjetno kaj dosti nej mogla. Zanimivo je, ka se jih čedalje več obrača od njega saj je bilo negda razmerje 13:13, zdaj pa je bilo že 15:9 kak sem vido zadnjič po TV, da san tou burlesko od seje gledo. Lejko se muva štukava tu cejli den, meni folga pa vupan ka de se zadeva rejšila v gesen tak ka de normalen župan in de znal z mestnin svejton in sejmi ostalimi konstruktivno delati nej pa se za sakši drek pernjati in svajuvati.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. satan
      18.03.2014 ob 14:14 satan

      pubi,če se ge ne motim je pred volitvami sns podpirala sedanjega župana,zato verjetno nemre posameznik delati na svojo roko brez vednosti stranke in njenih organov. Nemrem se tudi strinjati ka ma župan čista vse in takšno moč kak ti pišeš.če že gledaš seje se malo spomni kak so si koalicija sds,sd,lds raztalali stolčke in eni druge nadzirajo,je to normalno ka se dogaja pri nas ?Še sedaj se spomnim,ko je župan napovedoval kaj se bo zgodilo in kdo bo kje na direktorskih mestah in kaj se je zgodilo čisto vse to kaj je napovedoval. Kaj se mene tiče si pol svetnikov ne zasluži da sedijo v mestnem svetu. Nemorem tudi razumeti,da je nekdo sedaj tako užaljen frustriran ko bi mogel enkrat igart z odprtimi kartami in povedati,ok povejte kakšna bi naj bila najemnina ali bo davek vštet v njo ali se bo davek kako drugače obračunaval....Takšnih primerov je ogromno v Sloveniji zato pa smo tam kje smo in sedaj ko nekdo hoče to urediti pa se je vsul plaz ogorčanja da to ni pošteno,celo več da je to bizarno,halo pa naj se g.Davor izjasni komu in koliko je zadnje leto plačeval ...pa potem bomo lahko presojali ali je to bilo primerno ali ne.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. pubi
      19.03.2014 ob 0:50 pubi

      satan pred volitvami je rejsan sns podpejrala sedanjega župana izključno iz razloga, ka je partnerica najvekšega nacionalista g. đoreka, ukrajinka bila zaposlena na občini murska sobota. Telo o tome. Kelko pa ge vidin si koalilcija nej rastalala niti malenkost toga ka si je g. štihec. Zaposlo je hčerko podžupana šooša, zaposlo je igralko v kroški tikvaj štera je zamejala sorodnico štihčeve žene na porodniškon, zaposlo je sina od glavnoga igralca kroški tikvi na zavodi za turizem, zaposlo je štejnera šteri nitiminute delovnega časa nej bil v državni upravi prek previrantovega ministerstva, da ne naštevan dalje. Tebi jasno ne paše več kak polovica svetnikov šteri razmišljajo s svojo glavo in bi jih enostavn ukino kak hitler in to je ravno keč. Ti si štihin vernik in pozabo si, ka je 7 let bilo v gol bari vse vredi, zdaj pa naenouk neje. Ge pa je župan z ekipo bil 7 let ??? Se nej znalo ka se tan plačuje na roko ??? Na zdaj so to gor prišli da je Davor obrno kormanj. Ge samo čakan ka zvezek pokaže što je keš dobivo... štihci de ena gospa oči vo skopala ,-)))

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. satan
      19.03.2014 ob 8:30 satan

      Pubi,ti še itak ne razmiš ka je do tega prišlo,zaradi novega zakona o davkih in pa mure05.Verjetno je ta en glas nej pomeno nič,saj koliko sem zasledil,če bi bil za bi padel proračun.Je pa verjetno sedaj to izgovor najemnika,saj mu verjetno zaradi novega zakona, sledi višja najemnina.Saj pa je logično,da nemoreš nekomu plačevat najemnine,če sploh ne obstaja.Nemoreš pa igrat privatnika na tak način kot ga igra najemnik.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. RobinHood
      20.03.2014 ob 11:35 RobinHood

      To, kar sedaj berem okrog župana, kaj vse in na kak način je izrekel Škorjancu, je PODEN od PODNA. Da se en župan spusti tako nizko in primitivno je absurd. Sploh nima kaj iskati v prostorih lokala, ki so namenjeni samo zaposlenim. Četudi je občina lastnik, nima noben župan pravice vdirati v zasebnost nekoga. Vsaka občina ima pogodbo z upravljavcem občinskega premoženja. Zato se tudi upravljavec ukvarja s takimi zadevami, kot so ponovne izmere določenih prostorov in še kaj. Seveda s predhodno najavo in dogovorom najemnika. Ker NIHČE ne sme vdirati v zasebnost, kar določeni prostori v lokalu tudi so. Iz besed, ki jih je župan izrekel se jasno vidi zakaj je prišel in kaj hoče. Kaj takega lahko počenja samo nekdo, ki je totalno izgubil kompas in stik z realnostjo. Kaj Štihec misli, da je občina njegova last ?!?!?! Zaradi takih arogantnih županov je nujno spremeniti zakone, ki urejajo funkcijo župana. Da je meni hodil po lokalu, ga takoj prijavim vsem mogočim inšpekcijam in policiji. Ehhh, škoda časa. Lastnoročno bi ga vrgel iz lokala vključno z obema njegovima podrepnikoma. Volitve se bližajo!!!

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. PIZDUN
      21.03.2014 ob 14:52 PIZDUN

      ka se trgate tak ga nišče nede volo njeme je že davno odklenkalo, če je tak deloven ka tak rad dela naj malo na občine tude čistilke menja tau te tude obvlada znan ka malo gor zbriše za tau nej trbej bite gradbenik,....

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.