https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Monika Jerebic - športnica iz Ižakovec, ki meče pikado kot za šalo

26.3.2014  

Monika Jerebic je mlada perspektivna igralka pikada, ki je na državnem prvenstvu ekipno osvojila 2. mesto, skupaj z Mojco Humar je evropska prvakinja v dvojicah, osvojila pa je še drugo mesto ekipno na evropskem prvenstvu.


Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

 Vse se je začelo bolj za šalo kot zares

Monika prihaja iz Ižakovec in je pravkar dopolnila 23 let. V Murski Soboti je končala izobraževanje za ekonomskega tehnika. S pikadom se ukvarja že nekje šest let, vendar je na začetku bilo vse skupaj bolj za šalo kot zares. Redno je začela igrati pred štirimi leti, ko se je nalezla navdušenja in volje za pikado v domačem pikado klubu Maži bar, ki je včlanjen v pomursko pikado ligo.

S fanti domače ekipe je začela obiskovati turnirje, ki zanjo sprva niso bili posebej uspešni, saj se je kazala premoč soigralcev. Zato se je začela udeleževati turnirjev, na katerih so bile ženske skupine ločene od moških. Tu so se začeli kazati rezultati njenega vloženega truda in časa v elektronski pikado. Svojo kariero v pikadu je začela na Ptuju, v ekipi Vavtar team, in po enem letu igranja v ženski A ligi je prestopila v domači in seveda bližji klub Top Gun v Grlavi, ki ga vodi predsednik Pikado zveze Jože Grantaša.

Evropsko prvenstvo 2013

Družina jo močno podpira

Število treningov je odvisno od tega, ali je za vikend tekma oziroma turnir, vsekakor pa trenira vsaj tri- do štirikrat na teden. Zaenkrat ji uspeva usklajevati vsakodnevne obveznosti s treningi, vsaka sreda zvečer je pač rezervirana za trening, drugače pa trenira zjutraj pred službo ali pa zvečer. Družina jo zelo podpira in spodbuja pri igranju pikada (ne nazadnje se s tem ukvarja tudi njen fant), za odličen trening pa poskrbi tudi njena mama, ko skupaj zaigrata kakšno rundo. Seveda pa se skupaj veselijo vsakega dobrega rezultata, ki ga Monika doseže.

Vsaka ekipa je kot ena družina s skupnimi cilji

Samo igranje pikada je odvisno od vsakega posameznika in njegove volje, saj je kot šport lahko individualen (ko na turnirju igraš za sebe in za doseganje svojih ciljev), z druge strani pa je to tudi ekipni šport, saj je vsaka ekipa kot ena družina s skupnimi cilji in vizijo, ki jo hoče doseči v enem letu. "Pri ekipnem športu je pomembno, da ena drugo spodbujamo in prelivamo pozitivno energijo, kar se po mojem tudi vidi v naši ekipi, saj je vsaka na nek način del tega," je povedala Monika.

V vsakem športu so vzorniki, tudi v pikadu jih je nešteto. Trenutno si za vzornico jemlje Lisho Ashton, v Sloveniji pa izkušeno igralko, Primorko Mojco Mužič.

Na vprašanje, katere so njene dobre lastnosti pri pikado, Monika odvrne, da dobro prenese poraz, saj je to za njo korak k boljšemu igranju in ena izkušnja več. Glede na okolico, kjer živi, pa jo preseneča, da se je pikado kot igra tako dobro prijel med ljudmi, saj prej ni bil tako popularen. Ljudje okrog nje jo zelo spodbujajo, nekateri se tudi radi pohvalijo, češ Monika prihaja iz Ižakovec. Vsaka dobra beseda je še večja spodbuda k doseganju novih uspehov in k še večji volji do igranja pikada.

Državno prvenstvo 2013: 2. mesto ekipno

Prvo mesto v ženskih dvojicah na evropskem prvenstvu 2013

Na vsak svoj dosežek je ponosna, rada bi pa izpostavila prvo mesto v ženskih dvojicah na evropskem prvenstvu 2013 v Olimju, nekateri njeni pomembnejšo dosežki pa so še naslednji:

  • 2. mesto ekipno na evropskem prvenstvu 2013 v Olimju
  • 2. mesto ekipno na državnem prvenstvu v Vinski Gori 2013
  • 5. mesto mešane dvojice na evropskem prvenstvu v Olimju 2013
  • 7. mesto igranje cricket na evropskem prvenstvu 2013 v Olimju
  • 1. mesto Občine Beltinci
  • 1. mesto Zaključni turnir pomurske lige

Osvojila je tudi plaketo najboljše športnice v Občini Ljutomer (3. mesto) in plaketo najboljše športnice v Občini Beltinci (3. mesto). Čeprav je bilo še več zmag na prvih treh mestih in odigranih še več turnirjev, so ji našteti najpomembnejši v dosedanji pikado karieri.

Verjame, da je pikado v Sloveniji na dokaj solidni ravni, vendar lahko v tujini dosežeš še večje cilje, toda za to potrebuješ še več treningov in pa dobrega sponzorja, saj si z lastnimi sredstvi ne moreš privoščiti igranja v tujini. Igranje v tujini jo mika, mogoče tudi zaradi steel darts-a (igranje na pluti), saj je le-to v Sloveniji zelo slabo razvito. Želi si, da bi lahko šla v London in doživela občutek, ko stojiš na svetovnem odru, »ali pa vsaj biti priča igranju na svetovnem prvenstvu,« se pošali Monika.

Evropsko prvenstvo 2013: 1. mesto ženske dvojice

Verjetno bi kar obsedela doma, če bi se morala odreči pikadu

Veseli jo pikado kot šport, kot ekipno sodelovanje, všeč ji je tudi, da se potuje po Sloveniji. Če bi trenutno nehala igrati pikado ali pa bi se morala odločiti za kateri drugi šport, bi verjetno kar obsedela doma, saj je popolnoma predana pikadu.

Prosti čas, kar ji ga ostane, preživlja s svojim fantom, rada se odpravita na kakšen enodnevni izlet s prijatelji. Njeni načrti so, da bi še bolje igrala pikado in dosegla še boljše rezultate od lanskih.

 Monikinih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Knjiga: Bela Masajka

Glasbeni izvajalec: jih je dosti

Kraj v Pomurju/tujini: jih je več

Želja v življenju: še vsaj enkrat doseči evropski vrh v pikadu

FOTO: osebni arhiv

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.