https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad: Ni še znano, zakaj se je tragično preminuli delavec včeraj nahajal na železniških tirih

04.04.2014 ob 7:44  

Iz podjetja Pomgrad sporočajo, da na železnici v Ljutomeru včeraj dela niso bila predvidena, zato raziskujejo, zakaj se je delavec, ki ga je do smrti povozil vlak, nahajal na železniških tirih.


Včeraj dopoldne ob 9.05 uri je na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru, v bližini prehoda čez železniško progo, prišlo do tragične delovne nesreče. Poškodbam je na kraju nesreče podlegel delavec, ki je bil zaposlen na družbi SGP Pomgrad – Gradnje d.o.o.

Kot so sporočili iz podjetja SGP Pomgrad, naj bi se po njim znanih podatkih delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju osemmetrskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak. Za včerajšnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena niti odrejena, zato ni znano, zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal, saj je varovalni pas jasno razmejen, sporočajo iz Pomgrada. Po njihovih pojasnilih so dela znotraj varovalnega pasu podrejena posebnemu varnostnemu režimu, pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic. O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organizirano s strani Slovenskih železnic. Le-to izobraževanje, kakor tudi ostala izobraževanja s področja varstva pri delu, je opravil tudi tragično preminuli delavec. Sama preiskava je še v teku.

Kot še pravijo na Pomgradu, so vsi v skupini SGP Pomgrad pretreseni, saj je med opravljanjem dela tragično preminil njihov dolgoletni sodelavec. Njegovim svojcem in vsem bližnjim izrekajo globoko sožalje ob tragični in nenadomestljivi izgubi.

Več informacij bodo podali po koncu preiskave.

    Fotogalerija