https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Panvita Pomgrad: Naša prednost je v tem, da smo dvigovali formo od začetka prvenstva

07.04.2014 ob 11:00  

Odbojkarji Panvite Pomgrad iz Murske Sobote so včeraj v ljubljanskem Tivoliju odigrali prvo finalno tekmo proti ekipi ACH Volley, ki je v modri skupini s samimi zmagami suvereno zasedla vrh lestvice. Potem ko so izgubljali že z 2:0, so se Pomurci zbrali in tekmo dobili z 2:3. V sredo se v Murski Soboti obeta prava odbojkarska poslastica pred domačim občinstvom, mi pa smo pred drugo tekmo finala spregovorili s članom upravnega odbora OK Panvite Pomgrada Romanom Ratkaiem.


Kakšen je vaš pogled na potek celotne sezone ekipe Panvite Pomgrad?

Seveda smo z letošnjo sezono zadovoljni. Na začetku sezone smo imeli določena nihanja, zato smo bili po prvem delu prvenstva slabši od pričakovanj. Tako smo v modri skupini začeli s četrte pozicije, vendar smo do konca modre skupine napredovali na drugo mesto. Četrtfinale in polfinale smo dobili brez izgubljene tekme, tako da smo dobre igre iz modre skupine prenesli tudi v končnico državnega prvenstva.

Pred pričetkom sezone ste napovedovali medaljo, kakšna pa so vaša pričakovanja in napovedi pred odločilnimi tekmami?

Lansko leto smo bili tretji in osvojili bronasto medaljo. Pred letošnjo sezono smo napovedovali najmanj enak rezultat, sedaj pa smo že najmanj srebrni. Ni bilo lahko, saj je odbojka v Sloveniji na visokem kvalitetnem nivoju. Tako je recimo OK Maribor, ki ima zelo kvalitetno ekipo in se je pred to sezono močno okrepil zasedel šele peto mesto. Finale odbojkarskega državnega prvenstva bo težko, saj bo nasprotni ekipa, ki konstantno igra ligo prvakov. Odbojkarski klub ACH se je tudi letos enakovredno kosal s predstavniki lige prvakov iz Italije, Francije in Bolgarije. To so države, ki v odbojki pomenijo sam vrh najboljših držav. Tako da bo na drugi strani mreže ekipa, ki jo bo težko premagati, zaradi njene kvalitete, toda tudi mi smo v tem času zelo napredovali, tako da bo zanimivo gledati vse finalne tekme.

Nasprotnik ACH Volley se je v Modri skupini suvereno zavihtel na vrh. Kakšna so vaša realna pričakovanja pred finalnimi tekmami oz. menite, da je vaša ekipa zmožna v finalu trikrat premagati nasprotnika? V čem je prednost vaše ekipe?

Igra se na tri dobljene tekme, tako da bo zmagovalec tisti, ki bo v tem času pokazal večjo konstantnost v igri. Mi smo sposobni premagati ekipo ACH Volley, vendar bo to vse prej kot lahka naloga. Naša prednost je v tem, da smo dvigovali formo od začetka prvenstva in to se je pokazalo na zadnjih tekmah. ACH Volley nas je na prejšnjih tekmah premagoval, zato je to lahko še dodaten motiv, da z njimi poravnamo stare račune. Na mnogih tekmah proti njim smo bili zelo blizu zmage, vendar so se nam na koncu vedno izmuznili iz rok in nas premagali.

Glede na to, da je konec sezone tik pred vrati, se že ozirate v prihodnjo sezono? Kakšni so načrti za naprej?

Trenutno smo na višku letošnje sezone, tako da je največ misli usmerjeno v to. Načrti za naprej so, da ostanemo stabilen in urejen  klub. Tudi v prihodnje želimo, da se v Murski Soboti igra kvalitetna odbojka, ki privablja odbojkarske navijače na naše tekme.

Tudi v prihodnje leto nameravate vstopiti s podobno sestavo ekipe, s  katero ste nastopili letos? In z istim trenerjem?

Dogovori z igralci in trenerjem bodo stekli po zadnji tekmi finala in takrat bo znano tudi več glede tega.

Kakšen je potencial med mlajšimi domačimi igralci?

Potencial med mlajšimi igralci je zelo dober, saj smo se pri mini odbojki in mali odbojki uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Seveda je tu potrebno pohvaliti trenerje teh mlajših selekcij za takšen rezultat. Imamo tudi mladinskega reprezentanta, ki je že dlje časa s prvo člansko ekipo. V klubu pa vsako leto k prvi ekipi priključimo najbolj perspektivne mlade igralce, kar se je pokazalo kot zelo uspešno. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnje. 

Potem ko so vaši fantje izgubljali že z 2:0, so se zbrali in na koncu nasprotnika premagali z 2:3. Kaj lahko rečete na tak razplet in po tem rezultatu napoveste za prihodnje tekme končnice?

Prve tekme so vedno težke. V prvem setu je ACH Volley močno pritiskal s svojimi servisi, mi pa smo naredili veliko napak. V drugem setu se je že videlo, da mi dvigujemo nivo igre. Žal smo bili v tem setu še malo prekratki. Nadaljevanje je bilo zelo razburljivo, igralo se je za vsako točko. V petem setu smo bili ves čas v prednosti in na koncu zasluženo slavili. V sredo pričakujemo polno dvorano in še eno težko tekmo. Ekipi sta enakovredni in lahko zmaga tako ena kot druga. Seveda jih bomo mi poskusili še enkrat premagati.

V sredo se obeta druga tekma finala. Pripravljate kaj posebenga za gledalce?

V sredo bo tekma v Murski Soboti, kjer bomo gledalcem poskusili pripraviti tisto, kar si najbolj želijo. In to je zmaga. Vsi so zato v sredo 9.4.2014 ob 17.30 vljudno vabljeni na to tekmo. Mogoče samo prošnja, da naj pridejo gledalci malo prej kot običajno, saj je veliko zanimanje za to tekmo. Pa srečno!

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2014 ob 19:31 oki gost

      Vsaka jim čast. Fajn je, da imamo vsaj v nekem ekipnem športu ekipo v državnem vrhu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2014 ob 20:54 boki gost

      CARI STE!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.