https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Občine Velika Polana praznoval rojstni dan, zato so predčasno zaprli občino

22.04.2014 ob 12:00  

Župan Damijan Jaklin je prejšnji ponedeljek praznoval rojstni dan, zato je vse zaposlene povabil k sebi domov, občino pa so tako predčasno zaprli ob 10:30 uri, čeprav je uradni delovni čas do 15. ure. Na ministrstvu za javno upravo pa zadevo pojasnjujejo s tem, da lokalne skupnosti delovni čas zaposlenih v občinski upravi urejajo samostojno.


Takšno dejanje župana pa je očitno zmotilo enega od občanov, ki je za žurnal24.si povedal: »V ponedeljek so se veselili vsi zaposleni na Občini Velika Polana, ker je imel župan Damijan Jaklin rojstni dan. Ob 11. uri je preprosto zaprl občino in vse povabil k sebi na pogostitev.«

Foto: kraji.eu

Župan na ta dan koristil letni dopust, sodelavci pa 5 ur dopusta

Župan se je na to odzval z besedami, da so občino prejšnji ponedeljek res zaprli ob 10.30 in da je imel rojstni dan, vendar ne zabave: »Nisem praznoval rojstnega dne, to šele pride. Sodelavce sem povabil na malico k sebi domov.«

Ta dan je župan koristil letni dopust, sodelavci pa 5 ur dopusta. Na občini pravijo, da so občane o tem, da bodo tisti dan občino predčasno zaprli, obvestili v petek – torej en delovni dan prej z obvestilom na oglasni deski občine, ob tem pa je župan poudaril, da so v tem času vsi zaposleni bili dosegljivi na mobilne telefone. Skupnost občin Slovenije se do tega dogodka ne želi opredeliti, saj poudarjajo, da ne poznajo podrobnih okoliščin primera. Ministrstvo za javno upravo pa pojasnjuje, da lokalne skupnosti lahko samostojno urejajo delovni čas zaposlenih v njihovi občinski upravi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2014 ob 12:26 gost gost

      Kaj bo ko bo praznoval abrahama? Občani moramo biti pozorni na to, mogoče bo občina zaprta cel teden!! kaj pa rojstni dnevi med 40. in 50. letom? Kaj pa god? Kaj pa praznovanja zaposlenih? Morali bomo pogosteje na občino in brati obvestila o izrednih in rednih zaprtjih občinskih uradov. Župan jim pa ne privošči niti zabave, samo malico ( pet urno ). Zakaj zaposleni sploh hodijo delat, če imajo mobitele. Ko bi jih kdo rabil, bi jih poklical in bi prišli. Tudi s škropilnico na hrbtu, če bi slučajno ravno tedaj vinograd škropili.

      21 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      22.04.2014 ob 12:27 marička gost

      Spoštovani občan, upam ,da se ne bo nikoli izvedelo kdo si ( verjetno ni treba doktorske disertacije da se ugotovi iz kakšnega testa si ) ker bi ti lahko upravičeno vsak ( oprostite ) pljunil v obraz. Slovenski narod bi živel DOBRO , če bi imeli več takšnih kot je polanski župan g. Jaklin, to je delavnih , sposobnih , POŠTENIH , marljivih in poleg vseh teh vrednot in vrlin še družabnih in vedno dostopnih za vsakega človeka.Odpri oči , obrni se okrog svoje osi in občuduj, kaj je naredil tvoj župan in v kakšnem lepem okolju živiš. Tebi g. župan pa vse najboljše za rojsni dan

      44 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      22.04.2014 ob 12:33 lolek gost

      gost - marička spuste se na zemlo

      19 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      22.04.2014 ob 12:37 Del R gost

      Vejpa tau je nej bilo samo enkrat oz. samo v toj občini. Idite malo naokoli poglednot oz. raziskat kje vse se tau dogaja vačik, ka sredi beloga dneva prideš v prostore, pa najdeš "mesto duhov", ka so meli zaposleni razne druge bole "privatne " opravke sredi delovnoga časa.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      22.04.2014 ob 12:40 smrkci gost

      In kaj je tukaj spornega?Nič,on je pošten da je povabil svoje zaposlene na dom,drugi župani v prekmurju pa take zadeve delajo na občini in na občinski račun.Pa si nemislite da sem iz velike polane in njene okolice sem iz m.s.

      27 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      22.04.2014 ob 12:43 Gost gost

      Marička kak si se gor vüjžgala. Župana san z eno besedo nej pošinfo, samo san se pijto, ka še lejko čakamo v zvezi z storitvami za občane.Mogouče de tudi te zaprejta občina, da boš tij mejla fešto? Vse tou, ka si napijsal o župani drži, še več dobrih lastnosti ima, zdaj mo samo pozoren, da ga srečan, če jemi že začajo angelska krila poganjati in obstret nad glavau svejtiti. Marička idi zdaj na en cigaretlin, ka ti je že raven nikotina spadnula.

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      22.04.2014 ob 12:46 HAHAHA gost

      Nekomi pa fejst dišij županski stolček v Vel. POlani. :)

      32 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      22.04.2014 ob 13:40 kl gost

      ne poznam gospodarske situacije v občini in ne dotičnega gospoda, sam če jim vse klapa in dobor poslujejo ne vidim nič v tem spornega, sploh če ne trpijo delovne obveznosti in so koristili svoj višek ur, da so lahko šli prej domov.

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      22.04.2014 ob 13:55 podjetnik gost

      Občina ni v lasti župana ali občinskih uradnikov in plačani so iz javnega denarja. Nimam nič proti županu Polane, sploh nisem iz te občine ampak to početje se mi ne zdi primerno. Občinska uprava in župan morata služiti občanom in to v tistih urah, ki jih imajo zapisane kot uradne. In koliko vem imajo ob ponedeljkih vsi uradne ure do 15:00 ure. Vsaj nekdo bi moral na občini biti v ponedeljek do 15:00 ure.

      19 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      22.04.2014 ob 14:10 djevojka sa sela gost

      lp.. jaj prekmurci....kelko faušije premorete...zakoj v vsakon samo slabo stvar iščete...če je to sploj slabo,ka kolektiv nekan povabi...poleg toga ste bili obveščeni...pojma nemate,kakšoga sposobnoga župana mate... sama san čist z druge strani,ampak san mejla priliko sodelovati na polanskih dnevih...in s tem sem spoznala župana...direkt san ponosna,ka še obstajajo takši ljudje...končno pa...vsi nejsmo z vsen zadovoljni...tak,ka tisti ka večno pluvate....samo dale... tebi g,župan pa na mnoga leta...

      23 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      22.04.2014 ob 14:17 uradne vore gost

      Tau nema veze kakšen človek je Jaklin. Kakšen lopov je tude lejko dober človek, pa še tau ne pomejni ka njemi je zato dovoljeno ka kradne. Tudi, če on dela kak župan dobro, je dejstvo ka je nikoga nej bilau na občini kda so bilej uradne vore. In zatau je odgovoren župan, pa direktor občinske uprave.

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      22.04.2014 ob 14:18 Kapejlica gost

      Zakaj se občina Velika Polana tretira, kot uspešna? Ker se je zgradilo nekaj "spomenikov", kot so park, medgeneracijski centri, nove ute,...? Za koliko se je zaradi teh opevanih projektov zmanjšala brezposelnost, za koliko se je povečala povprečna plača prebivalca v občini?! Zaradi teh "spomenikov" in egoističnih potez župana imamo zdaj dražji odvoz smeti, dražjo vodo,... Zdaj pa mu spet pojdite ploskat in se slikat!

      20 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. gost
      22.04.2014 ob 14:52 lili gost

      Glede na sam izgled polanske občine - kapo dol. Župan, tebi pa še na veliko srečnih, zdravih in uspešnih let. Srčno upam, da imaš debelo kožo, saj bo takih polen pod noge v predvolilnem času še veliko. Še sreča, da se taka polena zelo rada vračajo pod metalčeve noge :). Je pa zelo očitno, da te nekdo želi na vsak način diskreditirati in pobrati tvoje glasove. Vem, da mu s pljuvanjem ne bo uspelo. Polančani (tisti nezadovoljni), lahko pa poskusite živeti v kateri od sosednjih občin, kjer ne cveti vse ravno tako, kot bi moglo.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!
    27. gost
      22.04.2014 ob 15:02 hotiza gost

      Nega nikšij dokazof ka so si pijsali dopust .Što pa je kda takšin kaj mogel ?Uni na občinaj so vse bog in batina .Za koj je nej " tou malico napravo v soboto " ?Ka zaj če so bilij njegovi zaposleni ves čas dosegljivi na mobitel ?Bi štoj odišo z brnđe na občino komi kaj napravo ?tak bi ga vö spucali ka bi si zapomno . Pazite tisti ki hvalite za nekaj časa grajali .Rejsan da de möl abrahama ti de znan en mejsec občina zaprejta

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. Za komentiranje se morate prijaviti!
    29. gost
      22.04.2014 ob 15:06 xyz gost

      Zakaj se tudi tu ne brišejo neprimerni komentarji? Hvala za vaš prijazen odgovor.

      0 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. Za komentiranje se morate prijaviti!
    31. gost
      22.04.2014 ob 15:39 pomurec gost

      Državne in institucije lokalne samouprave morajo v času določenih uradnih ur nuditi svoje storitve ter biti na razpolago občanom. Urediti bi bilo potrebno vsaj nadomeščanje. Pika. To mi zelo sliči scenariju grških zaposlenih. Si predstavljate da bi npr. celotna izmena policije koristila ure,ker ima nadrejeni roj.dan? Katastrofa,pa boli me k. za županovanje pa vašo V.Polano,gre se za red,kjerkoli bi se to dogajalo. Poleg take situacije v državi si to eni upajo privoščiti,banda.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. Za komentiranje se morate prijaviti!
    33. Klaudija
      22.04.2014 ob 15:57 Klaudija

      Zame to ni nikakor sprejemljivo ravnanje, pa tudi, če je rojstni dan. Povabil bi jih po uradnem delovnem času in nikomu nič. To je vseeno servis občanov, ki se plačuje iz našega denarja. Kaj ko bo zdravnik v zdravstvenem domu praznoval rojstni dan ga bodo kar zaprli, ker bodo praznovali??!!! Seveda, se vse inštizucije ograjujejo in se kao nočejo vmešavati, seveda da ne, ko pa se isto obnašajo enako arogantno.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. Za komentiranje se morate prijaviti!
    35. gost
      22.04.2014 ob 15:59 12345 gost

      Jaooooo, vsi samo nekaj šnfate zdaj župana, ker je kao on krijv vse...vbistvi je nej tak, vsi so bilij, kak je bilou napijsano, obveščeni o predčasnon zapiranji, kljub tomi ka je uraden den buo. To je pravilno vse napravleno, ne vijdin tu nič slaboga ka bi bilou...Osebno lejko poven ka župana poznan in je fejst pohvale oz pohval vrejden človek. Kelko se kaj pelan skozi občino, vse na mesti, vse se dela kak ima biti, urejeno, za vse poskrbljeno...zijda se novo igrišče oz tribune, celotni vodovod pa še kaj se ziher najde. Spoštuvlen pa tudi vsakoga od vas zgoraj naštetij komentarov, ker vsaki de vedno po svoje prav mel. Lp!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. Za komentiranje se morate prijaviti!
    37. gost
      22.04.2014 ob 16:13 alf gost

      Delovni cas je do 15.00oni pa kar ob 11.00 zaprejo pa odidejo...tej so prave....placa pa 3.000 tisoc evrov....me zanijma v rednon podjetji ce bi tau napravo ka bi bilau....skrajni cas je ka se te obcine ukinejo.....kama svejt ide v Sloveniji....

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. Za komentiranje se morate prijaviti!
    39. gost
      22.04.2014 ob 16:59 w3crwf gost

      2edde

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. Za komentiranje se morate prijaviti!
    41. gost
      22.04.2014 ob 17:53 molj gost

      Župan je pozabo ka so ga sovaščani postavili na fotelj ?Roj.den bi lejko ali tou 5 urno malico praznüval v soboto ali nedeljo . Vse fele sisteme so si že zmislili .Nikoli san na podjetji nej mogel koristiti 2-3-4 ure dopusta ne vem kak je z tem . Končno pa ma ovčice keri mu dajo prav in keri so do vratu v njegovoj rijti

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. Za komentiranje se morate prijaviti!
    43. gost
      22.04.2014 ob 19:10 alf gost

      Ka ma veze ka je napravo pa ka nej....ret je ret...zatau je placan....ka dela v predvidenem case....ste eni prazne....zatau pa smo tan ge smo...

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. Za komentiranje se morate prijaviti!
    45. gost
      22.04.2014 ob 20:15 lojzka gost

      Ocitno vas je dosti taksnih, ka ste ljubusumni na to, ka nemrete biti tak kak on. Malo se ozrite na svoje zivljenje, pa te se z drugimi obadajte. Kelko se gucij pa kelko kaj znam od njega, je sposoben clovek, keremu ni kosa. Obcina se je spremenila za 300%. Ka pa majo drugi?? Vse komentarjeso napijsali taksi, ka si zelijo ka bi zivelv tak urejeni vasi. Poglednite ostale obcine..Turnisce-spravijo se nekaj delat pa te jin pejnez svalij..dobro preracunano.z avtojon se slalom vcis voziti,tak so dobro cesto napravili. Crensovci- zupan sploj nevej ka pomeni beseda zupan. Sploj nevej ka bistrice tuj obstajajo pa so vnjegovi obcini. Delavci pa niti vode sami ne popisavlejo, ka se njin ne da. Manipulirajo z njim, tak ka njegova beseda nema pomena. Lendava-tu pa tak katastrofa. Prava ciganija. In lejko bi nastevala. V glavnem, jes pravim tak. Vsi vemo, ka se kradne. Ampak ce kradne nesce taksi, kak je g.JAklin nemam nic proti, saj za obcane dosti napravi in je tip keri zvose vse razpise in se pridno prijavla, in s tem obcino naredi bolj urejeni. Ce pa kradne nesce, ka ze 4 leta ni nic napravo, in de zdaj pred volitvami gucal vse dobro, je pa katastrofa. Pa mislim, da je vecina obcanov z njim zadovoljna, in je tista mala skupinica ljudi, ki so proti njemu, le zaradi tega proti, ker so ljubusumni na to kar je on in kar ima on!!! Sicer pa, vsak ima moznost kandidirati za zupana..in pes ki laja ne grize!!

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. Za komentiranje se morate prijaviti!
    47. gost
      22.04.2014 ob 20:34 Collymore gost

      Smešno je to, da nekateri od vas tukaj, zdaj res mlatite prazno slamo. Večina od vas, ima očitno veliko pripomniti na račun župana, zaposlenih na občini. Res je, ni pravilno da so delovno mesto zapustili pred iztekom t.i. uradnih ur, oz. iztekom delovnega časa. Ampak je navedeno, da so koristili nadure, oz. dopust. Pa kaj potem, če je to bilo napisano/povedano, samo za medije oz. rajo, in prej o teh urah, dopustu ni bilo govora. Sam poznam veliko število zaposlenih ne tej dotični občini, pa vem, da nadur, imajo zares veliko. Veliko jih imajo ravno zaradi tega, ker župan izvaja "mobing"! V navednicah zato, ker ste to omenjali vi. Vse te nadure, vso to delo, ki ga zaposleni opravljajo po izteku delovnega časa, za vas itak ne pomeni nič. Če bi se na občini res izvajal mobing, če bi se res vršili tako veliki pritiski na zaposlene in bivše zaposlene, bi vse to, nekdo, nekoč, nekje, že omenil v medijih. Ker ni vrag, da je mogoče kdo od teh komentatorjev prav bivši zaposlen te občine. Oz. verjetno kateri od vas je, ker vidim da poznate vsako malenkost dela župana, in njegovih zaposlenih. Zakaj torej svoje plati zgodbe ne podate v medije? Pa najsi je to pomurec.com, ali sobotainfo.com ali Vestnik? Zato, ker polovica tega zgoraj, ni resnica. Ampak je metanje polen pod noge. Ja, res je. Večino infrastrukture v občini, se je uredilo iz evropskih sredstev. Hvala bogu da se je. Ker z tem denarjem, ki ga tako mali občini nameni država, nebi mogli izvesti nobenega izmet začrtanih planov g.Jaklina in občinskih svetnikov. Ker o vsem, vendarle ne odloča sam. V vsaki občini, v vsaki vasi se najde družina, katero ime je omadeževano na nepravičen način. Omadeževano zato, ker so uspešni, šolani, finančno kar dobro preskrbljeni, poleg vsega pa so gonilne sile vse večjih in manjših dogodkov v svojih občinah, vaseh. Verjamem, oz. sem prepričan, da je marsikateri komentator "Polančar", en izmed tistih polančarjev, ki ob dogodkih, prireditvah ne "mrdejo" z enim prstom, kaj še, da bi se teh prireditev udeležili. In taki, imate ponavadi največ pripomniti. Smešno, res smešno. Damjanu pa, kapo dol. Za trud, delo, in trdo kožo. Pa srečno. Če bi lahko, bi vas takoj preselili pod kataster vaše občine. Nekatera društva, so že na tem, da se priključijo uspešnemu dela vaše občine.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. Za komentiranje se morate prijaviti!
    49. gost
      22.04.2014 ob 21:07 Stewen gost

      ŽUPANOVA MALICA - Toliko odmevov kot jih je sprožilo županovo dobro delo (nasiteite lačne in napojite žejne) ne bi bilo niti če bi se v Črnem logu prikazala Marija. - Glede na to, da je občina objavila, da pač na določen dan in čas zapirajo, se mi ne zdi "gromozansko" hud kršitev, malo pa že, a zaradi tega ne gre človeka pribijati na križ. To, da je sodelavce nekam povabil (celo domov), kaže, da ima tudi smisel za družabništvo. Pa še dan je bil pravi: ponedeljek, ko povsod vlada neko mrtvilo: prazne trgovine in gostilne ... Občina pa za navadnega občana nima tolikšnega pomena kot na primer upravna enota, kjer urejamo vrsto reči. Prepričan sem, da so si občinarji pri "Vukovih" "napolnili baterije" za nova dela in naloge. Občina je sicer ena izmed najuspešnejših kar zadeva uspeh na raznih razpisih. Spominjam se nekega goričkega župana, ki je na TV AS tarnar, da na razpisih ne uspevajo. - Le koga "bolijo" županovi uspehi, da je šel javit na ljubljanski spletni naslov? Bojim se, da T(ISTI), ki je sporočal od odhodu župnika. Je pa res,da je vrgel kost medijem, ki imajo v povelikonočnem času premalo kosti (komercialnih dogodkov) za glodanje.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. Za komentiranje se morate prijaviti!
    51. gost
      22.04.2014 ob 21:13 Svetec gost

      Župan dobi denar iz evropskih sredstev pol jih zadržuje nekaj časa da jih da na vezane vloge..to so dejstva... In to vsi vejo..

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. Za komentiranje se morate prijaviti!
    53. gost
      22.04.2014 ob 22:44 lili gost

      Dragi Prekmurci, nikoli prav zares nikoli vam ne bo nobena stvar po godu. Vam nudijo kruh maslom, vi bi kruh z zaseko. Vsak zgrajen objekt bo ostal v last in uporabo občine, tudi čez leta. Toliko gnojnice ste zlili po človeku, da me spreleti srh v kakšni pokvarjeni sredini živim. Samo pljuvati znate in metati polena pod noge uspešnim. Kaj ste storili VI sami za dobrobit vaše občine? Ne boste s svojo deco ali vnuki nikoli stopili do teh objektov, ki so postavljeni v POlani? Ehhh, Kranjčevi polančari, sram vas je lahko, da mažete svoje ime s temi pljunki pod člankom. Polano so vam polepšala evrposka sredstva, ki zelo tehtno prosijo za dokaze upravičenosti namena. Če ne verjamete, malo pobrskajte po spletu. Saj res, temu niste dorasli. Vaša lokalpatriotska zavest se valja nekje v blatu, tistem blatu ki ga je vaš Kranjec opisoval v svojih delih. Obračal bi se v grobu, če bi vas slišal. Sicer pa; dajte kandidirajte za župansko mesto! Pa se čez štiri krizna leta spet pišemo. Pogumno, vsi tisti ki uživate v blatenju in si želite samopromocije.

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. Za komentiranje se morate prijaviti!
    55. gost
      23.04.2014 ob 9:30 Kim Jong Il gost

      Kot je že marsikateri komentator napisal je dejstvo to, da nekaj dejansko uporabnega za občino kar se je zgodilo v času županovanja Jaklina je kanalizacija, vse ostalo je fasada od katere nima noben nič. Glede kanalizacije pa je tudi že vse povedano. Naredilo se je tako, da se je na veliko skasiralo vsako gospodinjstvo, dokumentacija pa je bila pripravljena že od prejšnjih županov, ki jih s tem niti približno ne hvalim. Verjetno je pa vsakemu jasno, da se projekt kanalizacije ne da izpeljati v nekaj mesecih županovanja. Konec koncov na tem primeru vidimo dejavnost javne (občinske) uprave, ki pač hodi na pet urne malice, namesto, da bi opravljala svoje delo, ki ga plačamo državljani (tisti, ki nimamo sreče, da bi imeli dnevno pet ur malice)! Glede obtožb pa sem zasledil eno, ki zagotovo velja! Župan je predsednik društva, ki od občine dobiva bajne vsote, torej sam sebi nakazuje denar. To se izključuje z opravljanjem javne funkcije župana in je dolžnost organov pregona, da to ugotovijo, preprečijo in primerno sankcionirajo!

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. Za komentiranje se morate prijaviti!
    57. kindle
      23.04.2014 ob 18:12 kindle

      Ko bo kdorkoli v občini Velika Polana naredil toliko za svoje občane kot je naredil Jaklin se lahko začne oglašati. Lahko zaradi mene kandidira za župana. Mu bo vsaj po minimalno prejetih glasovih jasno kakšna gnida je.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.