https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovenci in Madžari s skupnimi močmi na pomoč ponesrečencem v Murski Soboti

Murska Sobota, 25.04.2014 ob 14:00  

V Murski Soboti je v okviru čezmejnega projekta "Rešujmo skupaj" potekala vaja cestnega reševanja, ki se je odvijala v kompleksu SOIC MS-1, nasprotno od BTC-ja na cestnem kraku pred zgradbo ERA-MBC Pomurje. V tej mednarodni vaji so poleg naših ekip sodelovale tudi ekipe iz Szombathelya na Madžarskem.

Za vajo reševanja ob nesreči v cestnem prometu je izdal in podpisal sklep Anton Štihec, župan Mestne občine Murska Sobota. Pri vaji so sodelovali GE GZ Mestne občine Murska Sobota, gasilci iz Szombathelya na Madžarskem, GE PGD Murska Sobota in PGD Rakičan, enota nujne medicinske pomoči Murska Sobota in prometna policija Murska Sobota. Priprave za izvedbo vaje je vodil in usklajeval Franc Olaj, poveljnik Gasilske zveze MOMS, v sodelovanjem s Stanislavom Wolfom, vodjem projekta in poveljnikom civilne zaščite MOMS.

 

Namen projekta Rešujmo skupaj je okrepiti čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske. V okviru projekta so tako predvidene aktivnosti, ki bodo vzpostavile sodelovanje na področju obveščanja, informiranja in alarmiranja ob nesrečah, skupna usposabljanja in izobraževanja ter vaje na posameznih področjih zaščite in reševanja (varstvo pred utopitvami, nesreče na in ob vodi, reševanje z višin, cestno reševanje, reševanje pri požarih, reševanje iz ruševin itd.). Predvidene so tudi skupne aktivnosti preventive (informiranje in osveščanje) ter nabava potrebne reševalne opreme na obeh straneh meje za izvedbo usposabljanj in reševanj.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2014 ob 18:39 GASILEC gost

      NAŠI SOBOŠKI GASILCI SO ZAKON SVAKA ČAST

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2014 ob 19:35 feri gost

      hahah......najbole so se pa proslavili Bakovski gasilci keri so gda je že vaja gotova bila z sirenami na pune leteli na kraj dogajanja.....hahahha.....vupan ka v Bakovcaj nemo nűco gasilske pomoči ka so nekšni hitri ;)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2014 ob 13:48 Član gasilec gost

      Spoštovani g. Feri! V prihodnje Vam želim, da preden pišete komentarje, ki še v riti ne najdejo mesta, da se pozanimate zakaj Bakovski oz. kateri drugi prostovoljni gasilci prihitijo med zadnjimi na kraj nesreče. V vašo vednost in splošno ozaveščenost Vam sporočam, da je pri projektu Rešujmo skupaj, oz. pri v članku omenjeni vaji, šlo za skrbno organizirano vajo in za v naprej dogovorjen scenarij. Če še ne veste, so PGD Murska Sobota izvozili intervencijo prvi, saj so oni pooblaščeni za posredovanje na prometnih nesrečah (zaradi visoke stopnje kvalitetne opreme, ki se potrebuje pri takšnih intervencijah), pa tudi zato ker se je ˝nesreča˝ dogodila v M. Soboti... Bakovski in Madžarski kolegi so bili na kraj ˝dogodka˝ pozvani kot pomoč pri samem reševanju, torej so izvozili drugi oziroma tretji. Skratka, da v prihodnje ne boste ˝tako pametni˝, Vam svetujem, da se preden pljuvate po prostovoljnih društvih, pri le teh pozanimate, kako zadeve potekajo! Aja, pa še to, lahko se pa vsedete v avto in okrog 11h dopoldan poskušate čimhitreje prevoziti center mesta, kjer se pojavlja gužva in se polovica udeležencev v prometu požvižga na vozila, ki so na nujni vožnji! Pa še to, ker iz vašega komentarja sklepam, da ste iz Bakovec, pa tudi če ne bi bili, lahko vas je dejansko sram, da pljuvate po domnevam, da domačem društvu, za katerega niti najmanj ne dvomim, da se nebi trudili posredovati čimhitreje in ljudem, ki so ogroženi učinkovito pomagati. Menim, da je cilj vsakega prostovoljnega gasilca zavarovati in odpraviti nevarnost v čimkrajšem času in s čim manj posledicami. Ampak domnevam, da je to pač za vas tuje. Kolikor sem seznanjen, pa so Bakovci (podobno kot ostala društva), zmeraj priskočili na pomoč vsakomur in pridno krotili ognjene zublje ter sodelovali pri druhih naravnih katastrofah. Brez zamere in upam, da se boste v prihodnje zamislili nad svojimi besedami preden boste pisali ˝norije˝! Lepo nedeljo še naprej!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.