https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Otvoritev razstave 16. Slikarske kolonije Primož Trubar

Kdaj: Petek, 03.12.2010 ob 18:00

Kje: Galerija PAC, Lendavska ulica 5/a, Murska Sobota

Klub PAC Vas in Vaše prijatelje vabi na otvoritev razstave

16. SLIKARSKE KOLONIJE PRIMOŽ TRUBAR.

                                                       
Otvoritev razstave bo v petek, 3. DECEMBRA 2010, ob 18.00 v Galeriji PAC.

 
Letošnja že 16. Slikarska kolonija Primož Trubar Moravske Toplice je potekala v vzdušju praznovanja 110 letnice rojstva in 65 letnice smrti prvega prekmurskega akademskega slikarja Ludvika Vrečiča. Ob tej priliki sta Občina Cankova in Evangeličanska cerkvena občina Bodonci postavili v Skakovcih na zelenici ob rojstni hiši njegov doprsni kip, delo akademske kiparke Irene Čuk.

Ludvik Vrečič, rojen v Skakovcih v evangeličanski družini, predstavlja danes največjo avtoriteto med prekmurskimi slikarji 20. stoletja. Njegov odklon od narativnega dokumentiranja in opisovanja krajine in domačijskega prostora v smislu romantičnih estetizacij in prehod v umetniško izraženo ekspresijo in njeno emocionalno občutenje, pomeni posebnost v slo-venskem krajinarskem slikarstvu v obdobju med obema vojnama, saj iz del večine slovenskih slikarjev krajine tega obdobja seva značilna lirična občutenost. Vrečičevo veličino in umetniško izrazno moč spoštujejo tako strokovni krogi, kakor tudi likovni ustvarjalci.

Sodelujoči likovni ustvarjalci Slikarske kolonije Primož Trubar Moravske Toplice 2010, so bili:

•IGOR BANFI,
•NIKOLAJ BEER,
•RUDI BENÉTIK,
•MARTIN BIZJAK,
•ZDENKO HUZJAN,
•ZUZANA KALIŇKOVA,
•IMRE MOLNÁR.

Vljudno vabljeni!

Vstop prost.

Klub PAC
Lendavska ulica 5a
9000 Murska Sobota
tel.: (02) 51 51 350

www.klub-pac.si , e.pošta: info@klub-pac.si

Generalni pokrovitelj Kluba PAC:
ZAVAROVALNICA TRIGLAV, D.D.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.