https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Ekonomski šoli v Murski Soboti že 6. mednarodni raziskovalni tabor ŠPIC

Murska Sobota, 07.05.2014 ob 13:30  

V prostorih Ekonomske šole v Murski Soboti, Višje strokovne šole, se te dni odvija 6. mednarodni raziskovalni tabor Študentskega podjetniškega in inovacijsko raziskovalnega centra (ŠPIC), ki bo potekal od 7. maja do 9. maja 2014.

Po besedah dr. Branka Škafarja, vodje raziskovalnega tabora ŠPIC, sodelujejo v omenjenem taboru študenti višjih strokovnih šol iz Slovenj Gradca, Celja, Novega mesta, Brežic in Murske Sobote ter Ekonomske fakultete iz Zagreba. Skupaj je na raziskovalnem taboru 23 študentov, ki je po številu šol in udeležencih najštevilčnejši do sedaj.

 

Z mentorji določili teme za štiri skupine

Mentorji so na otvoritvi raziskovalnega tabora ŠPIC predstavili delo po skupinah, teme in način dela. Prva skupina ima naslov "Kako sestaviti dobro pogodbo" pod mentorstvom Dore Najrajter iz ŠC Slovenj Gradec. Druga skupina nosi naslov "Kako dobiti službo, izziv za vse generacije" z mentorjema mag. Antonom Vorina iz PKŠ Celje, Višje strokovne šole in dr. Brankom Škafarjem iz Ekonomske šole Murska Sobota, Višje strokovne šole. Tretja skupina z naslovom "Gremo v podjetništvo – finančne projekcije in analiza trga" z mentoricama Blaženo Košmerl iz Ekonomske šole Novo Mesto, Višje strokovne šole in Ivano Domjan iz Ekonomske šole Murska Sobota, Višje strokovne šole. Četrta skupina pa ima naslov "Stroškovna primerjava uporabe avtomobila na različne motorne pogone – bencin, nafta, plin, elektrika" pod mentorstvom mag. Darka Pirtovška.

 

Vizija in poslanstvo raziskovalnega tabora ŠPIC

Namen raziskovalnega tabora ŠPIC je vzpodbujati podjetništvo in inovativno – raziskovalne dejavnosti med mladimi ter nudenje pomoči pri razvoju organizacij in regije. Da pa bi v Pomurju spodbujali inovativnost in podjetništvo ter pomagali organizacijam v regiji, je potrebno mlade vzgajati in izobraževati s tega področja, predvsem pa jih povezovati z organizacijami in lokalno skupnostjo. Mladi se tako lažje in hitreje vključujejo v delovna razmerja, organizacije pa dobijo koristno znanje s pomočjo svetovanja in raziskovalnega dela.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2014 ob 21:09 portal! gost

      V Sloveniji je kar osem mest s prekomerno onesnaženostjo z delci PM10. To so MURSKA SOBOTA (zbudite se!!), Maribor, Celje, Novo mesto, Ljubljana ter Zasavje z mesti Hrastnik, Trbovlje in Zagorje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.